Verdidebatt

Sannhetssøkende Mennesker?

Jeg synes det er bra at kirken får en motvekt i HEF. Ved slike motvekter blir vi nødt til å tilpasse oss et mangfoldig samfunn og blir således en mer inkluderende kirke, men søket etter sannheten må stå urokkelig fast!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hvem vil vel komme til miljøer der man blir fordømt for den vi er? Nei, vi vil komme til miljøer der vi er akseptert som vi er!

Vi har en Gud som elsker alle mennesker. Vi kristne tror at Jesus ER sannheten. Gud har skapt oss i sitt bilde og vi leter etter ham for vi er totalt avhengige av livskilden. Altså er vi sannhetssøkende alle mann! Det står i bibelen at man skal først søke hans rike. Så hvis alle er sannhetssøkende og Jesus er sannheten så er det vel ikke noe å frykte ved å miste litt tak på verden rundt oss!

Vi tør altså ikke å bevege oss inn i sannheten av frykt for fordømmelse. Ved en kirke som aksepterer et mangfoldig samfunn med fri livsutfoldelse innenfor et demokratisk rammeverk, vil vi gi opp vår kamp om påtvungen lærdom som er grunnlagt av noen sin fortolkning og gi rom for en lærdom der felleskap råder.

Personlig mener jeg at fortolkning av kristne tekster er åpen for diskusjon. Det å lage jordiske regler uten sikkert bibelsk belegg for å presse mangfoldet inn i en kværn av frykt for at hele samfunnet fordømmes av Gud er svært betenkelig. Det minner meg litt om fariseernes surdeig.

Nei, la oss gi folk frihet til egen sannhetssøking, uten at vi gir opp evangeliseringen. Vi er kalt til å spre det gode budskap og det skal vi fortsette med så lenge det er pust i oss. (MODERATOR HAR FJERNET EN SETNING).

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt