Reidar Mikael Mysen

11

Sannhetssøkende Mennesker?

Jeg synes det er bra at kirken får en motvekt i HEF. Ved slike motvekter blir vi nødt til å tilpasse oss et mangfoldig samfunn og blir således en mer inkluderende kirke, men søket etter sannheten må stå urokkelig fast!

Publisert: 1. jun 2013

Hvem vil vel komme til miljøer der man blir fordømt for den vi er? Nei, vi vil komme til miljøer der vi er akseptert som vi er!

Vi har en Gud som elsker alle mennesker. Vi kristne tror at Jesus ER sannheten. Gud har skapt oss i sitt bilde og vi leter etter ham for vi er totalt avhengige av livskilden. Altså er vi sannhetssøkende alle mann! Det står i bibelen at man skal først søke hans rike. Så hvis alle er sannhetssøkende og Jesus er sannheten så er det vel ikke noe å frykte ved å miste litt tak på verden rundt oss!

Vi tør altså ikke å bevege oss inn i sannheten av frykt for fordømmelse. Ved en kirke som aksepterer et mangfoldig samfunn med fri livsutfoldelse innenfor et demokratisk rammeverk, vil vi gi opp vår kamp om påtvungen lærdom som er grunnlagt av noen sin fortolkning og gi rom for en lærdom der felleskap råder.

Personlig mener jeg at fortolkning av kristne tekster er åpen for diskusjon. Det å lage jordiske regler uten sikkert bibelsk belegg for å presse mangfoldet inn i en kværn av frykt for at hele samfunnet fordømmes av Gud er svært betenkelig. Det minner meg litt om fariseernes surdeig.

Nei, la oss gi folk frihet til egen sannhetssøking, uten at vi gir opp evangeliseringen. Vi er kalt til å spre det gode budskap og det skal vi fortsette med så lenge det er pust i oss. (MODERATOR HAR FJERNET EN SETNING).

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Reidar Mikael Mysen. Gå til den siterte teksten.
Personlig mener jeg at fortolkning av kristne tekster er åpen for diskusjon

Enig i det. Når det gjelder fortolkning er det mye personlige synspunkter ute å går. Og da kan det fort bære galt av sted.

En måte er å sammenligne de vers og avsnitt i bibelen som omtaler samme sak, så vil en raskt finne ut hva bibelen lærer om vanskelige emner.

Kommentar #2

Torill Born

296 innlegg  1335 kommentarer

MEN - det SEGREGERER OSS

Publisert rundt 7 år siden

JEG - blant annet - trekker meg tilbake fra det liberale samfunnet. Jeg lever i kristen-verdenen. Og er LYKKELIG. Men det er klart jeg ønsker ALLE skal finne sin frihet. MIN frihet er i Jesus Kristus. Frihet må ikke bli TVANG. Skulle noen hindre meg eller tvinge meg til ikke å tro på Jesus Kristus så ville jo dette vært totalitær tvang, som nettopp har kjennetegnet ideologiene. Nazisme og kommunisme.

 

Jesus sier: Mitt rike er ikke av denne verden. Derfor holder jeg meg til Jesu' rike uten at jeg skal belemre andre med MIN tro og mine meninger. Men også JEG har ytringsfrihet - enn så lenge - og den bruker jeg i det LIBERALE samfunn.

Kommentar #3

Reidar Mikael Mysen

11 innlegg  143 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Torill Born. Gå til den siterte teksten.
Derfor holder jeg meg til Jesu' rike uten at jeg skal belemre andre med MIN tro og mine meninger. Men også JEG har ytringsfrihet - enn så lenge - og den bruker jeg i det LIBERALE samfunn.

Du sier altså to tilsynelatande motstridende ting: At du ikke belemrer andre med din tro og meninger men at du ytrer dem i det liberale samfunn. Hva mente du med det egentlig?

Kommentar #4

Torill Born

296 innlegg  1335 kommentarer

Det går an å ytre en mening i et liberalt samfunn

Publisert rundt 7 år siden

Nå er det jo lettere å skrive hva man mener enn å snakke med motparter. Det er lett å hoppe over å lese det motdebattanter mener uten at det fornærmer vedkommende. Slik er det ikke når du er ansikt til ansikt med et menneske. DA trekker jeg meg hvis samtalen blir for vond. Det er MEG og ber om respekt for det. Det er DET som ligger til grunn for det noen kan oppfatte som motstridende meninger. Jeg må jo akseptere det liberale og frie samfunn, men selv velger jeg å holde meg til likesinnede ånds-kristne som prøver og streber som meg, etter å leve etter de ti bud. (Neida, det er ikke det at vi alltid klarer det, men vi kan jo prøve...)

Og det ønsker jeg å ytre.

Kommentar #5

Reidar Mikael Mysen

11 innlegg  143 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Torill Born. Gå til den siterte teksten.
Jeg må jo akseptere det liberale og frie samfunn, men selv velger jeg å holde meg til likesinnede ånds-kristne som prøver og streber som meg, etter å leve etter de ti bud. (Neida, det er ikke det at vi alltid klarer det, men vi kan jo prøve...)

Og det ønsker jeg å ytre.

Da er vi enige.

Jeg forsøker også å leve et godt liv selv om eg ikke strekker til med å følge alle Guds bud, men jeg prøver det som jeg merker er viktig i livet mitt. Men jeg innrømmer at jeg siler en del hva jeg orker følge mer enn andre bud. Dette bekjenner jeg for Gud og håper og tror (ihvertfall i en viss grad) at han gir meg nåde og frelse. Men mengden av min tro er ukjent for meg, for Jesus kalte bla.a disiplene lite troende (les i bibelen, f.eks. søk i bibel.no). Men det var før de fikk den hellige ånd (?). Så man kan jo lure..

Jeg mente overhodet ikke fornærme deg, hvis du opplevde det sånn, beklager jeg. Jeg spør bare for jeg er nysgjærrig på andres meninger og ønsker en diskusjon rundt disse temaene.

Generelt tror jeg vi kristne, stort sett har de samme oppfatningene rundt forståelse av teologien: nemlig at vi er frelst ved nåde, men vi oppfordres også til å følge budene.

Mest leste siste måned

Sårbar og synlig
av
Ragnhild Mestad
28 dager siden / 2920 visninger
Behov for et blikk i speilet?
av
Shoaib Sultan
16 dager siden / 1123 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
rundt 1 måned siden / 965 visninger
Drømmen om tempelet
av
Joav Melchior
rundt 1 måned siden / 630 visninger
Minner fra en sommerkirke
av
Anita Reitan
9 dager siden / 622 visninger
Full krise i Mali
av
Hilde Frafjord Johnson
15 dager siden / 587 visninger
Brokete Brasil
av
Hildegunn Marie Tønnessen Seip
7 dager siden / 473 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere