randi bergan

6

friheten

Publisert: 31. mai 2013

Hei idag vil jeg dele noen strofer av en sang fra Bjørn E. Han har noen flotte tekster som setter ord på følelser. Jeg er ikke så god på fine fremmedord men et følelsesmenneske er jeg. Tror det er derfor jeg har så sansen for hans sanger. (Selv om niesa mi sa til moren sin at folk som hører på Bjørn Eidsvåg,har problemer.).......

Jeg opplever ikke at livet som kristen gjør menneskelivet så fantastisk. Gud er glad i alle mennesker og Han ønsker at alle skal få en relasjon til Ham. Det kan gjøre vondt å være kristen når den Hellige Ånd pirker i  samvittigheten og viser at jeg er har mine dårlige sider og kan såre andre.Men det er alltid gjort i kjærlighet,fordi Han er glad i meg.Og fordi Han ikke gav meg opp når jeg hadde gitt opp...Og gav meg et ankerfeste et sted å gå for å få ny kraft. En ekstra ressurs i livet som menneske, ikke en flukt fra problemene....ei helsetrøye, ikke tvangstrøye.

Dette er forsåvidt ikke et debatt-tema men et bidrag til debatten om hvorfor vi trenger en Gud. Og hvem Han er....for meg.Akkurat som vi her kan ha forskjellig forhold til vår far, har vi forskjellige behov og Gud møter hver enkelt der han trenger det mest.

  ....jeg var utslitt av min vakling mellom skyld og sjøl-forsvar, da fant du meg. Jeg trodde jeg var hel men jeg var et sprukket kar, da fant du meg.Du hørte mine tause skrik, Du trosset mine mange svik.

Du løftet meg opp av fordervelsens grav, og satte mine føtter på fjell, Du viste meg nåde istedet for krav, DA FANT JEG TILBAKE TIL MEG SELV.

 

 

 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Ragnhild Kimo

8 innlegg  2038 kommentarer

Nåde!

Publisert rundt 6 år siden
randi bergan. Gå til den siterte teksten.
Det kan gjøre vondt å være kristen når den Hellige Ånd pirker i samvittigheten og viser at jeg er har mine dårlige sider og kan såre andre.Men det er alltid gjort i kjærlighet,fordi Han er glad i meg.Og fordi Han ikke gav meg opp når jeg hadde gitt opp...Og gav meg et ankerfeste

Jeg er heller ikke akkurat noen Bjørn E. tilhenger, men det du siterer er jo flott. Nåde i stedet for krav! Det er det jeg trenger hver dag.

Det er visst nåde når DHÅ lar Ordet pirke borti meg og vise meg synd også. Uten å bli klar over den ville jeg jo ikke gjort meg bruk av nåden :-)

Ankerfeste, nåde - herlige ord!

Søsterhilsen fra Ragnhild

Kommentar #2

randi bergan

6 innlegg  299 kommentarer

Publisert rundt 6 år siden

Takk for respons. Søsterhilsen fra Randi

Kommentar #3

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 6 år siden

Hei Randi

Du tegner et  bilde på livet som kristen, forandring kan koste, men forandringen gir også frihet. Det som prøver å binde oss i vårt kjød.Det døder Ånden i oss. Ved å pirke i vår samvitighet.når vi lytter til den vise og kjærlige stemmen i vårt indre som vil det rette. Så blir de til velsignelse. Vi er ikke goe i oss selv det er vi for svake til. Men i Han er vi sterke.Og sannheten setter oss alltid fri. Guds fred Randi:)

Mest leste siste måned

Pride har nådd sin peak
av
Tonje Gjevjon
26 dager siden / 8366 visninger
Vi som ikkje forstår Pride
av
Emil André Erstad
27 dager siden / 6320 visninger
10 grunner for ikke å delta i Pride-parader
av
Øivind Benestad
rundt 1 måned siden / 5234 visninger
Sangens elv stopper opp
av
Harald Bjørkøy
21 dager siden / 3367 visninger
Isolerte menigheter
av
Vårt Land
16 dager siden / 2646 visninger
Det er normalt å bli eldre
av
Magne Nylenna
24 dager siden / 2165 visninger
Sant og usant fra Lomheim
av
Merete Thomassen
12 dager siden / 1985 visninger
Oase og snever kritikk
av
Vårt Land
10 dager siden / 1739 visninger
En verdig død for alle
av
Marie Aakre
14 dager siden / 1714 visninger
Den tunge arven
av
Ingrid Nyhus
10 dager siden / 1570 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere