Verdidebatt

LO-lederens kamp mot kvinner

I Aftenposten i dag kunne man lese at LO-leder Gerd Kristiansen mener at kvinner bruker morsrollen som unnskyldning for å ta ansvaret i hjemmet. Videre at vi er på jobb 37,5 timer i uken, og at man totalt sett for mer tid sammen med barna.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg vil opplyse LO-lederen om at småbarnsmødrer jobber mer enn eldre kvinner, dessuten bruker de langt flere timer på jobb enn de gjør med sine barn i løpet av uken.

Arbeidsmarkedets behov for arbeidskraft veier for mange dessverre tyngre enn familiens behov for mer tid med barna. Familier er forskjellige, de tar ulike valg, men de blir ikke respektert. I stedet blir enkelte hysteriske fordi valget familien tar, ikke passer inn i deres ønske om at alle familier er like.

For å sikre bærekraft i møte med eldrebølgen, trenger vi flere folk. Derfor trenger vi en ambisiøs familiepolitikk som gjør at folk makter å få flere barn. Det er derfor samfunnsøkonomisk ansvarlig å ha gode ordninger for familiene. Dessverre ser enkelte ut til å være lite fremtidsrettet, de fremmer heller et gammeldags kjønnsrollemønster, og er ikke spesielt nytenkende.

LO burde heller tatt tak i de faktiske likestillingsutfordringene. For eksempel lønnsnivået mellom menn og kvinner. Eller studenters muligheter til å få og ha barn i studietiden. Samfunnet er gammeldags og har ikke lagt til rette for ordninger som gjør det mulig å kombinere studier og barn. Dette handler om økonomi og rettigheter.

Kvinner som velger å jobbe redusert en periode mens barna er små burde heies frem for å ha mot til å stå i mot enkeltes hysteri om at alle skal velge likt. Familier som velger å få barn burde også heises frem, de er med og sikrer vår fremtid. LO burde  tilretttelegge bedre for at ferdre også kan være hjemme, og ikke gi kvinner skylda for at regjeringen har sendt småbarnsfamilier i tidsklemma.

Jeg ser frem til at KrFs moderne familiepolitikk kan gjennomføres. Da kan kvinner eller menn velge å jobbe redusert en periode, de skal til og med få økt kontantstøtte for ettåringer, og få den tilbake for toåringer. De skal få en fleksibel permisjon på 16 måneder som de kan benytte seg av frem til barnet er 10 år.  

KrF vet at familier er forskjellige, og har ulike behov, det er derfor vi vil gi dem større valgfrihet. Avgjørelser om egne barn skal ikke tas rundt kongens bord, men rundt middagsbordet hjemme.

LO-Gerd blir sikkert skremt bare av tanken, men det er likevel på tide å gi makten tilbake der den hører hjemme, hos familien!
Jeg er enig med dem som sier valget 09.september er et retningsvalg, det vil være det viktigste retningsvalget for å skape et familievennlig samfunn.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt