Verdidebatt

En drøm av en CD

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er ikke mange andre band som har holdt det gående i 3 tiår, og som klarer å vinne nye fans og samtidig beholde de gamle. I en alder av 49 leverer Robert Smith og hans medsammensvorne noen av bandets beste konserter gjennom tidene, og kom også for en tid tilbake med en svært etterlengtet ny CD, "4:13 Dream". Den forrige, i likhet med den som kom før den igjen, skulle egentlig ha vært den siste. Bandet tar et år av gangen, sier de. Det er å håpe at de tar et år av gangen i minst ti nye år, for den siste utgivelsen viser en sprudlende energi som langt fra spiller på gammel rutine.

Upbeat

Intet mindre enn 33 låter har The Cure spilt inn i studio det siste året, og det er 13 av de mer "upbeat" blant disse vi får servert på "4:13 Dream". Det er annonsert at nok en CD vil komme om ikke altfor lenge, med de mer "mørke" innspillingene. Men til tross for at det er relativt lystige toner vi får høre i denne omgang, er den desperasjonen og melankolien som The Cure har som varemerke så absolutt tilstede.
Den 80 minutter lange reisen begynner med den fantastisk låten "Underneath the stars", som umiddelbart assosieres med de beste partiene fra platen "Bloodflowers". Det fortsetter med "The only one", som bandet spilte da de gjestet Oslo ifjor (forøvrig en konsert VG's anmelder ønsket å gi terningkast 8!). Så går det fra opplevelse til opplevelse. Spesielt bør også "Sleep when I'm dead" og "The real snow white" nevnes. CD-en er herved anbefalt, både til gamle fans og yngre musikkelskere. Og skulle du være blant de siste, og virkelig få smaken på dette bandet, har du litt av et livsverk å sette deg inn i. Kos deg!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt