Verdidebatt

Crazy klima

Eva Joly sa nylig på Miljøpartiet De Grønnes landsmøte, at høyresiden og sosialistene har samme problem: De fører en politikk fra det forrige århundre.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

La oss kalle en spade for en spade.  Det er ‘crazy’ å tro at global oppvarming er en konspirasjonsteori som forskere, FN og politikere samarbeider om.

I et anerkjent vitenskapelig tidsskrift ble siste års polarforskning oppsummert nylig. På bakgrunn av de nesten100 fagfellevurderte, vitenskapelige artiklene konkluderes det: "...a compelling message emerges from evidence presented here (...)Anchors of the climate system (...) have come loose. With what consequences for ecosystems and humanity?"

Det burde være tankevekkende å være ombord i et alvorlig lekk skip, og høre skipperne krangle mye mer om andre problemer, og om hvem som er best på verdiene som førte til at skipet sprang lekk. De Grønne er alene om å prioritere livsgrunnlaget foran kortsiktig gevinst, økologi fremfor økonomi. Som Eva Joly sa på Miljøpartiet De Grønnes landsmøte nylig: De (høyre- og venstresiden), har samme problem: De fører en politikk fra det forrige århundre.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt