Morgan Lindstrøm

8

Om "Profetien" av Jonathan Cahn

Publisert: 29. apr 2013

Hermon forlag har gjort den "bragd" å oversette Jonathan Cahn’s “The Harbinger” til norsk, under tittelen "Profetien". I skrivende øyeblikk reklamerer de for den på toppen av VDs forside.

Det er nok mange som kommer til å lese den – selv om det ganske sikkert er vel så fruktbart å la være. Før man svelger innholdet i Cahn’s bok, er det imidlertid antagelig konstruktivt å kikke litt på hva kritikerne sier. Her er noen av dem:

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Hermon Forlag

Publisert over 7 år siden

Tatt i betraktning den enorme populariteten boken av den Messias-troende rabbineren Cahn har fått i USA, inklusive blant New York Times Bestsellers, var det naturlig at Hermon utga denne boken. Selv om boken ikke har samme aktualitet i Norge som i USA all den tid den er konsentert om dramaet 11. september 2001. Det er ikke dermed sagt at forlaget er enig i tolkningen som boken kolporterer, og forlaget har tidligere utgitt langt mer spekulative bøker enn dette.

Selv har jeg litt problemer med å fatte interessen for tolkning av Bibelens profetier etter deres angivelige oppfyllelse - da kan man få ganske mye til å passe inn. Det hadde vært noe helt annet om The Harbinger hadde vært publisert før 11. september 2001.

Kommentar #2

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Ute etter å tjene noen kroner

Publisert over 7 år siden

Kun en roman og ikke noe annet.

Kommentar #3

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

"Roman"

Publisert over 7 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.
Kun en roman og ikke noe annet.

At det er en roman mistenker jeg Hermon Forlag å ha tilføyet. I så fall var det kanskje klokt. For i USA blir boken oppfattet som en forklaring på en oppfylt profeti, og intet annet.

Her er forsiden på den amerikanske utgaven, med anbefaling av 3 virkelige tungvektere som ikke er kjent for å drive med bokomtaler av romaner.

Kommentar #4

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Før og ikke etter hendelsen gir troverdighet

Publisert over 7 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.
Det hadde vært noe helt annet om The Harbinger hadde vært publisert før 11. september 2001.

Der har du et godt poeng.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere