Verdidebatt

En ulastelig og rettskaffen mann

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dette spørsmål stilles en rettferdig, av en urettferdig som hevder seg vis og troende. Den urettferdige sier at ett menneske ikke kan være fullkommen/ loven lydig uansett i Guds øyne. Den urettferdige sier vi kommer til himmelen som syndere/ lovbrytere.  Denne synder sier følgene og vi finner også endel slike tilfeller også forkynt/ forsvart her på VD.

Job 4,17-18 Er et menneske rettferdig for Gud, eller en mann ren for sin skaper? 18 Se, på sine tjenere stoler han ikke, og hos sine engler finner han feil,

Den urettferdige stiller dette spørsmål for å få den rettferdige til å tvile i sitt hjerte og sinn på Gud og Hans frelse. Det er tydlig at holdningen til den religiøse vantro mangler tro, mangler håp og mangler kjærlighet. Hvor er veien, hvor er sannheten og hvor er Livet for denne vantro? Og er det ikke det samme vi ser i dag?

Gud sier vi kan bli loven lydig og med det rettferdige her på denne jord før Hans andre komme, ja faktisk også før Hans første komme. Vi vet at Enok og Job gjorde det. Hva med Daniel og Nehemja?

Job, som er ett eksempel på mennesket i den siste tid rett før Jesu gjenkomst var slik:

Job 1,8 Da sa Herren til Satan: Har du gitt akt på min tjener Job?

For det er ingen på jorden som han – en ulastelig og rettskaffen mann, som frykter Gud og viker fra det onde.

Job 2,3 Da sa Herren til Satan: Har du gitt akt på min tjener Job?

For det er ingen på jorden som han – en ulastelig og rettskaffen mann, som frykter Gud og viker fra det onde; ennu er han like ulastelig, og du har uten grunn egget mig til å ødelegge ham.

Noe å tenke på er det iallefall.. . Hvem du nå er, ha en velsignet Sabbat og helg. :-)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt