Elisabeth Aukrust

4

De som ikke tok abort etter voldtekt

Publisert: 23. apr 2013

Takk for kommentarer til mitt innlegg. Jeg synes det er veldig beundringsverdig og flott at de kvinnene jeg skriver om valgte å ikke ta abort etter voldtekt, og skrev dette innlegget for nettopp å peke på en annen mulighet enn abort selv i en så ekstrem situasjon. Det at det gikk bra med kvinnene og barna viser også at det er mulig å komme gjennom det negative i overgrepsopplevelsen og frem til en så positiv opplevelse som barnet ga dem etter fødselen.

Barn som er unnfanget etter voldtekt, er jo (opplagt) ikke skyld i overgrepet, og det er fint at de også kan få livets rett. Likevel er det mange kvinner som vil føle det utenkelig å gjennomføre et svangerskap etter en voldtekt, og det er forståelig. Men for de som har gjennomført et slikt svangerskap, har gleden over barnet overskygget smerten i overgrepet. Det tror jeg gjelder for alle som velger å få barn, enten det er etter voldtekt, et barn med avvik eller et friskt barn. Det er vel sjelden eller aldri noen har angret på at de valgte å bære frem et barn etter at barnet er født.

 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Solveig A. Wahl

21 innlegg  2668 kommentarer

Publisert over 7 år siden

Hvorfor lager du et nytt innlegg om samme sak og med samme tittel isteden for å la debatten på den opprinnelige tråden?

Forresten sier retningslinjene:

- Ta hensyn til andre debattantar og deres innlegg ved aldri å publisere mer enn ett innlegg hvert døgn og ved å tenke kritisk over omfanget av kommentarer i andres tråder.

Kommentar #2

Bjørn Nødland

0 innlegg  1 kommentarer

Fantyastisk

Publisert over 7 år siden

Det er bare til å gråte av å høre dette. Jeg blir så glad og får håp og trøst.Jeg arbeider selv med asylsøkere og det er så godt i den kalde verden vi lever å høre slikt. I all tid så har det godt opp og ned med menneskers moral. Vi roter det til og så kommer vi plass igjen før vi igjen roter det til. Hadde vi bare lyttet til Guds ord hele tiden så.......... Med alle rettigheter(Gud gav oss plikter så skulle vi få det vi trengte) som skal være så bra for oss mennesker så lærer vi å synes synd på oss selv og bygger opp et sikkerhetsnett rundt oss selv. Det er trist å se på utviklingen her hjemme etter at vi brukte den frie vilje, som forøvrig er den sørste gaven vi har fått, til å gjøre det til greit å ta abort, det er greit å skille seg, det er greit med sex mellom samme kjønn, det er greit å bare bo sammen og ha sex ofg få barn utenfor ekteskap og så kansje gifte seg senere hvis det viser seg at den andre tilpasser seg meg.

Spesielt er det at en del nå beundrer disse kvinnene som, fordi de har en grunnleggende tro og respekt for livet ikke velger å ta livet av disse livene og hjelper oss å komme tilbake til noe som vi før trudde på men som vi har forkastet. Det de ikke vet er at de itillegg til å være helter er misjonærer som hjelper til å få på plass verdier som vi har mistet.

Jeg gleder meg til den dagen da Jesus skal komme igjen å få slutt på alt det absurde som vi her hjemme synes her helt uvirkelig men som egentlig er den verden vi lever i en gang for alle.

Takk også for mange gode innlegg. En del innlegg mangler modenhet men jeg håper de er med på dette for å lære og ikke bare for å slenge ut sine personlige meninger som ikke har fundament noe annet sted enn hos det egoistiske, selvsentrerte og postmoderne mennesket.

Takk til disse kvinnene og takk til deg Elisabeth

Kommentar #3

Solveig A. Wahl

21 innlegg  2668 kommentarer

Publisert over 7 år siden
Bjørn Nødland. Gå til den siterte teksten.
En del innlegg mangler modenhet men jeg håper de er med på dette for å lære og ikke bare for å slenge ut sine personlige meninger som ikke har fundament noe annet sted enn hos det egoistiske, selvsentrerte og postmoderne mennesket.

Hei Bjørn, debatten foregår her

Hvorfor Aukrust straks nok et innlegg her, med samme overskrift men mindre detaljert, kan man undres over.

Kommentar #4

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

Publisert over 7 år siden
Elisabeth Aukrust. Gå til den siterte teksten.
Men for de som har gjennomført et slikt svangerskap, har gleden over barnet overskygget smerten i overgrepet. Det tror jeg gjelder for alle som velger å få barn, enten det er etter voldtekt, et barn med avvik eller et friskt barn. Det er vel sjelden eller aldri noen har angret på at de valgte å bære frem et barn etter at barnet er født.

Her veksles det fritt mellom aldri og sjeldent, til i tidligere tråd vet ikke helt. Det er nok trygt å anta at det er ideologi først, kvinne deretter. Får håpe det ikke også gjelder i kontakten med kvinnene.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere