Arild Holta

104

Elsket av sosialkontoret

Å dele ut andres penger krever ikke kjærlighet.

Publisert: 22. apr 2013

Du vil trolig aldri bli elsket av et sosialkontor. Selv om sosialdemokratene kaller slikt et varmere samfunn. Av familien, derimot…! Men den bygger disse "varme" menneskene ned.

Det fører til et kaldere samfunn å gi "hjelp" som ikke hjelper de NATURLIGE hjelperne. Slik "hjelp" bygger ned individets biologisk betingede KJÆRLIGHET og ANSVAR. Tilbake er et kaldt materielt samfunn, hvor man kan ha ting og kanskje stell, men stadig ferre som man er elsket av.

Man kan like det eller ei: Men det er de du deler gener med som oftest er villig til å ofre noe for deg.

Etter hvert som familien bygges ned, så blir du i stadig større grad kun en brikke i statistenes samfunnsmaskineri.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Lars Randby

159 innlegg  5721 kommentarer

Tja

Publisert over 7 år siden

De fleste i dette landet kommer jo ikke innom sosialkontoret, så da må man vel konkludere med at slike besøk nok er for en liten engere gruppe. De fleste av oss har et greit forhold til våre egne gener men det er ikke noen automatikk i at gener lover noe som helst mer enn det man kan få hos andre mennesker.

Men det oppleves sikekert helt annerledes når man står der og trenger hjelp. Det er som å være fattig, det er ikke noe jeg klarer å sette meg inn i rett og slett fordi jeg ikke har erfart det.

Kommentar #2

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Genene er svært effektive

Publisert over 7 år siden
Lars Randby. Gå til den siterte teksten.
De fleste av oss har et greit forhold til våre egne gener men det er ikke noen automatikk i at gener lover noe som helst mer enn det man kan få hos andre mennesker.

Forskningen viser at det gjerne er hundre ganger mer dramatisk, konfliktfullt eller ignorant i ikke-biologiske konstellasjoner. Dette skjer AUTOMATISK i betydningen at det er ikke noe mennesker bevisst tar seg sammen for å prestere.

At du ikke tror det, skyldes vinklet informasjon. Vi lever jo i en tid hvor fremst Ap har bygget ned storfamilien og kjernefamilien i 2-3 generasjoner. Det er dette tankegodset som får dominere. Men det er ikke forskningsbasert. Det er en "hundreårstrend" (++) som går parallelt med trenden om at statene skal dominere samfunnet (jfr: Kommunisme, fascisme, nazisme og sosialdemokrati).

Interessant forskning i denne sammenhangen er forskning om steforeldre, adopsjon, omsorgsovertakelse. Men slik forskning bryr jo ikke premissleverandører som Magne Raundalen seg om. Likevel brukes han ideologisk av regjeringen til å ødelegge det biologiske prinsipp.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere