Levi Fragell

101

Det karismatiske bedrag

Flere må tale åpent om usunt og usant i gamle og nye evangeliske miljøer. Den seriøse og kunnskapsrike ekskristne Synne Fredriksen utfordrer meg med sin egenproduserte tungetale.

Publisert: 22. apr 2013

Den ekskristne (ikke-troende) bibliotekaren Synne Fredriksen har i dag (22.4.) lagt ut et kort lydopptak av sin egen ”tungetale” på sin blogg, samtidig som hun gir en saklig og faglig interessant redegjørelse for fenomenet ”åndens dåp med tungene som tegn.” Tungetalen er fremført av Synne Frederiksen i fullt alvor, men flere år etter at hun selv hadde tatt avskjed med sin kristne tro. Jeg mener at dette er av religionsvitenskapelig såvel som av etisk interesse, og jeg legger linken til bloggen inn her

http://sliksomegvar.blogspot.no/2013/04/mtet-mitt-med-den-hellige-and-ogsa-kalt.html

 

For min egen del kan jeg si at dette gjelder det smerteligste, mest opprivende og mest demoraliserende forhold i mitt eget liv, og som det er vanskeligst å være ærlig om. Mitt håp er at Synne Fredriksens så vel som mine egne betroelser både kan realitetsorientere søkende kristne så vel som trøste eksperimenterende og skamfulle karismatikere .

 

Det er neppe omstridt at det å bli fylt av Den Hellige ånd med påfølgende tungetale ifølge Bibelen er Guds løfte til alle troende. Apostlenes gjerninger forteller om det dramatiske språkunder som fant sted blant de første kristne på pinsefestens dag i Jerusalem, og i de første menigheter ble det tatt for gitt at troende skulle tale med tunger slik Jesus selv hadde lovet i Markus evangelium.   

 

Derfor er det i seg selv ikke noe ekstremt i at man i evangeliske trossamfunn forventer å gå videre i sin utvikling som kristne, erfaringen å bli åndsdøpt og tale i tunger.

 

Allerede tidlig i tenårene begynte jeg selv å søke denne opplevelsen. Det skjedde den gang ved at man gikk frem i vekkelsesmøtet eller i det såkalte ettermøtet og for å søke ”mer av Gud”. Ofte ville da ledere i menigheten legge hendene på søkeren og på denne måte forsøke å formidle Kraften. Lett påvirkelige mennesker kan ved slike anledninger oppleve rystelser, kramper, og komme med usammenhengende rop og tale. Opplevelsen tolkes da som åndsdåp. Men for de fleste går det ikke så lett. Intet skjer. Man bønnfaller Jesus, gråter og hulker, blir med til bønnekjelleren etter at de fleste er gått hjem og blander sine skrik med de andre søkende som heller ikke så langt har opplevd den forløsende og henrykkende forening med Den hellige ånd.

 

Jeg var blant disse, og årene gikk. Kroppshårene rundt kneet ble gnidd av under uendelige bønnemøter. Min bror Arvid ble åndsdøpt på Lillehammer under Aage Samuelsens besøk. Jeg selv ble også revet med av Aages fantastiske karisma, men selv om begeistringen også førte meg til nye høyder, kom det ikke en fremmed glose over mine lepper. 

 

Det gikk på selvfølelsen løs. Jeg var en lederskikkelse blant de unge, og så var jeg ikke engang åndsdøpt! Det kunne være noe som stengte, sa predikantene. Det var nok der det lå, og jeg ante hva det var. 

 

 En annen mulig forklaring som ble gitt var at man måtte ”ta” åndsdåpen ”i tro”, det vil si stole på Jesus, åpne munnen og la ord og lyder strømme ut. 

 

Så bestemte jeg meg for å følge predikantenes råd. Jeg skulle ta imot åndsdåpen og tungetalen i tro. Jeg la meg på kne, fokuserte på Den hellige ånd og sa noe slikt som balivada salokondi sivitaidi balusagoni taduvala, hosianna, halleluja. Jeg gjentok disse og lignende ord, inntil jeg kjente en varme spre seg i kroppen, slett ingen ekstase, men en tilfreds lettelse.

 

 Jeg hadde solgt min sjel. Igjen .

 

 

 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #201

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Publisert over 7 år siden
Jarl Hanni Afsar. Gå til den siterte teksten.
Er det noen som har blitt helbredet for uhelbredlig kreft? Eller er det bare de psykosomatiske lidelsene disse kvakksalverne helbreder? - som nervøsitet, ensomhet, redsel, uro, innbilning, mislykkethet, eller andre loddende diffuse plager?

Ja, personer er blitt helbredet fra kreft, blinde har fått synet tilbake, eksemplene er mange. Ta gjerne kontakt med SMP og han kan sikkert sette deg i kontakt med noen av de som er blitt helbredet.

Kommentar #202

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Publisert over 7 år siden

Dette er et vanlig spørsmål som kommer fra personer som har beveget seg inn på et område som de ikke verken tror på eller skjønner noe av.

Kommentar #203

Levi Fragell

101 innlegg  1166 kommentarer

Helbredelser

Publisert over 7 år siden

Det fins ingen vitenskapelig dokumentasjon for guddommelige helbredelser i Åge Åleskjærs bok. Boka er en skam og henvises ikke til av noen av de trosforsvarere jeg omgås. Jeg bør vel vite bedre enn andre om min stemor  i realiteten ble helbredet eller ikke.

Kommentar #204

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Vitenskapelig?

Publisert over 7 år siden
Levi Fragell. Gå til den siterte teksten.
Det fins ingen vitenskapelig dokumentasjon for guddommelige helbredelser i Åge Åleskjærs bok. Boka er en skam og henvises ikke til av noen av de trosforsvarere jeg omgås. Jeg bør vel vite bedre enn andre om min stemor i realiteten ble helbredet eller ikke.

Hva legger du i ordet "vitenskapelig?" Hva er det som du kan godkjenne?

Din stemor sa selv at hun ble helbredet, til og med flere uker etter helbredelsen hadde funnet sted, bekreftet hun dette.

Kommentar #205

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Publisert over 7 år siden

Din stemor sa selv at hun ble helbredet, til og med flere uker etter helbredelsen hadde funnet sted, bekreftet hun dette. - sitat Lund.

Men- det er nok Levi og hans subjektive vurderinger som har styringsrett sett i forhold til svigermors egne subjektive troserfaringer.  Slik er det bare - også sett i forhold til oss andre troende - det er Levi som har eneretten på vår alles subjektive troerfaringer og trosopplevelser.

Kommentar #206

Lilli Spæren

172 innlegg  2066 kommentarer

Helbredelser er vel ikke saliggjørende...

Publisert over 7 år siden

heller ikke noe trosmessig bevis for at noe er sant. Det står endog skrevet at mange på dommens dag skal komme å si at de gjorde store tegn og under, men at Herren kjenner dem ikke.

De som arrangerer helbredelsesmøter og lover helbredelse, samtidig som de pålegger ansvaret for manglende bønnesvar på den syke, ja de må en holde seg langt unna.

Brent barn skyr ilden er et ordtak, dessverre.

Kommentar #207

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Hva skjedde på korset?

Publisert over 7 år siden
Lilli Spæren. Gå til den siterte teksten.
heller ikke noe trosmessig bevis for at noe er sant. Det står endog skrevet at mange på dommens dag skal komme å si at de gjorde store tegn og under, men at Herren kjenner dem ikke.

Ved hans sår har dere fått legedom.

Jesus sa at de troende skulle legge hendene på de syke og i hans navn skulle de bli helbredet.

 

Kommentar #208

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Publisert over 7 år siden
Lilli Spæren. Gå til den siterte teksten.
Det står endog skrevet at mange på dommens dag skal komme å si at de gjorde store tegn og under, men at Herren kjenner dem ikke.

Dette er jo en kjent argument som blir brukt flittig av troende som har problemer med både helbredelse, onde ånder, tungetale, profeti og visjoner.

Kommentar #209

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert over 7 år siden

Hei

Det finnes mange hundre bevis på helbredelser som Jesus gjorde igjennom brødrene storm og monsen som levde tidlig på 1900 tallet de to startet opp to helbredelse hjem. Og der ble mange hundre helbredet alt fra kreft til sterkt lungsyke.hvis man leter i arkivet så vil man nok finne nok av dokumenter som kan bekrefte dette de bodde i stavanger. Og drev disse hjem på to plasser i Norge.som ble ganske landskjent på 1930 -40 tallet

Mvh

Rune

Kommentar #210

Torleiv Haus

76 innlegg  3323 kommentarer

Publisert over 7 år siden
Levi Fragell. Gå til den siterte teksten.
Flere må tale åpent om usunt og usant i gamle og nye evangeliske miljøer. Den seriøse og kunnskapsrike ekskristne Synne Fredriksen utfordrer meg med sin egenproduserte tungetale.

Fragell slår inn åpne dører med sitt korstog mot karismatikken. Selvsagt finnes det utrolig mye faking innen kristne miljøer, som i alle andre miljøer. Svært mye "religiøsitet" er faking, og intet annet. Det er prisverdig at de som har faket, står fram og forteller om det.

Men det har overhodet ingen beviskraft utover å vise at det er mye usunnt i kristne (som i alle andre) miljøer. Det finnes de som forsøker seg med falske penger. Men vil noen på grunnlag av det hevde at det ikke finnes ekte penger? Fragells prosjekt synes å ha som mål å bevise at alt karismatikk er faking, og at det ikke finnes noen som har ekte erfaringer av Den Hellige Ånd. Han har et stykke igjen før det er bevist. For faking hadde vel ikke eksistert dersom det ikke var noe å fake? Falske penger hadde vel ikke eksistert uten at det finnes ekte?

Kommentar #211

Bjørn Erik Fjerdingen

124 innlegg  7334 kommentarer

Selv med buksene rundt anklene skal det benektes

Publisert over 7 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
Men- det er nok Levi og hans subjektive vurderinger som har styringsrett sett i forhold til svigermors egne subjektive troserfaringer.

Hva gjør en ikke for å spare 100 000 kr?

Jeg forstår det sitter langt inne Fragell.  Men, da du skriver: " Jeg har aldri opplevd noe virkelige mirakel, men ganske mange juksemirakler, delvis banale tryllekunster som f. eks. ben som "vokser ut", språkbløff kalt tungetale, profetier basert på fantasier osv. For meg er et mirakel en hendelse som åpenbarert ikke KAN ha noen naturlig forklaring", da er jo klart du taler med kløyvd tunge om jeg er snill.

Det ser jo enhver som ikke er ateist.  Også de ser det, men de vil aldri innrømme det antar jeg.  du kan vel innrømme at du er tatt med buksene liggende rundt anklene.

Enda tydeligere blir det da i fra dette siterte:

"Mens Svein-Magne bad, kjente hun at det bredte seg en varme gjennom den høyre foten hvor senebetennelsen satt.

– Det var Guds kraft som gikk gjennom meg, og så var alle smertene borte, forteller Ruth ivrig.

Da Legedom tok kontakt en måned etter kampanjen, begynte den glade damen å komme i virkelig storform igjen.

– I dag har jeg gått en tur på to timer, og jeg har ingen antydning til verk i foten. Den er helt god igjen, så her har det skjedd et mirakel. Det er ingen tvil om at Gud hører bønner fremdeles, jubler hun."

Kommentar #212

Jarl Hanni Afsar

47 innlegg  2196 kommentarer

Vanlig argument fra sånne som deg

Publisert over 7 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.
te er et vanlig spørsmål som kommer fra personer som har beveget seg inn på et område som de ikke verken tror på eller skjønner noe av.

Jo du er nok morsom og useriøs!

Det du sier i sitert tekst er det vanligste argumentet som "gla kristne" kommer drassende med i mangel på noe annet vettig å si. Klassisk er det! Et forsøk på å umyndiggjøre alle normale oppegående mennesker, som ikke trenger helbredelse eller vekkelsesmøter for å fungere i livet. 

Det er stort sett mennesker med et eller annet avvik som søker seg til vekkelsesmøter. Når jeg studerer disse menneskene, så virker ingen helt riktig/klok. Det er noe med utstrålingen, kroppspråket, utrykket - ja helheten skurrer. Det er rett og slett ingenting ved disse vekkelsemøtene som er  normalt. Menneskene er unormale og settingen er i høyeste grad helt absurd. 

Det handler ikke om å tro eller ikke. Selvsagt har vekkelsesmøter en helbredende virkning. Slik sett oppfyller det en misjon. Men at noen blander in Jesus er rett og slett løgn og bedrag.

Når samfunnet krever mere av oss mennesker, blir det naturlig nok flere som faller i fra. Som ikke takler livets alle krav.  Da er det helt greit at folk finner trøst i slike forsamlinger. Men la oss kalde en spade for en spade. At det skulle være noe guddommelig oppi dette er kvakksalveri og humbug.  

Disse vekkelsesmøtene funger for en hvis type lidelser. Da særlig de psykosomatiske lidelsene og for mennesker som av en eller annen grunn befinner seg i en livskrise eller mennesker som misbruker alkohol, porno eller spillegalskap eller for gamle mennesker. Er du dårlig til beins eller har dårlig gangsyn eller andre, absolutt reelle plager, så kan enhver som deltar blir så revet med at han/hun mobiliserer den siste rest av krefter.

Kommentar #213

Bjørn Erik Fjerdingen

124 innlegg  7334 kommentarer

Medisinsk bekreftet helbredelse

Publisert over 7 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.
Ved hans sår har dere fått legedom.

SANDNES: – Gud har grepet inn. Vi gir Gud æren for at Adrian er blitt så frisk, sier foreldrene Marian Nygård og Thomas Stornes.

På Frikirkens sommerstevne Visjon fortalte de fra scenen om det som var skjedd med sønnen deres. Historien om Adrian ble den store snakkisen blant stevnedeltakerne.

Mat ble gift. Historien om Adrians sykdom er lang og vond. Etter å ha være gift i åtte år, bestemte ekteparet seg i 1999 for å prøve å få barn. Snart ble Marian gravid. Etter et normalt svangerskap ble Adrian født i mai 2000.

– Vi var lykkelige. Vi hadde fått et velskapt og friskt barn. Den første tiden forløp også normalt, men da jeg etter fem måneder skulle begynne å gi ham grøt i tillegg til morsmelken, startet problemene, forteller Marian.

– Fra han begynte med annen næring enn morsmelk fikk han smerter. Det var ikke snakk om ubehag og smågrining. Det var grusomme smerter og voldsomme vræl. Den lille kroppen stod i en bue, forteller de.

Velmente råd fra helsestasjon og leger gjorde bare vondt verre. Først da han fikk næring direkte i blodet, roet han seg.

Ett fram, to tilbake. Thomas og Marian sammenlignet Adrian med andre barn, og de var stolte og glade de han lærte å gå omtrent samtidig med sine jevnaldrende. På samme måte var det med andre ferdigheter.

– Ofte ble han lagt inn på sykehus i all hast. Hver gang gikk han tilbake i utvikling. Ett skritt fram ble erstattet av to tilbake. Han klarte ikke å ta inn igjen det tapte i de gode periodene. Han var slapp og syk det meste av tida. Selv om han egentlig kunne gå, ble han likevel helt avhengig av rullestol, sier Thomas.

Måtte flytte. Livet ble etter hvert så krevende for Adrian og foreldrene at det ble nødvendig med mye ekstern hjelp. I samarbeid med Sandnes kommune ble det organisert nattevakter som hadde tilsyn med ham på nettene. Alt ble lagt til rette for at han skulle kunne bo under samme tak som foreldrene.

Familien Nygård/Stornes bor nå i et nytt hus sentralt i Sandnes.

– Vi hadde et annet hus som var totalt uegnet for rullestoler og sykehussenger. Vi fikk en god pris da vi solgte det, og i tillegg har vi tatt opp et stort lån, sier Thomas Stornes.

USA-tur. – Dere forteller at Adrian er blitt friskere. Har har skjedd?

– I fjor høst begynte vi å snakke om at vi hadde lyst til å reise på en stor ferietur. Til da hadde vi stort sett vært forhindret fra det, men nå hadde Adrian hatt en forholdsvis lang periode uten akutte sykehusinnleggelser. Vi var optimistiske og bestemte oss for å reise til USA, nærmere bestemt til Redding i California.

– Et litt sært reisemål for en familieutflukt?

– I Redding ligger en kirke som heter Bethel. Thomas og jeg lengtet etter å oppleve mer av Guds nærvær. Barna har også hørt mye på musikk fra Bethel og hadde også lyst til å reise dit. På grunn av helsetilstanden til Adrian var tradisjonelle feriemål med badestrender og fornøyelsesparker ikke aktuelle alternativer. Samtidig som vi besøkte denne byen og denne menigheten, fikk vi også oppleve California, forteller Marian.

21. juni. 21. juni er D-dagen. Det var en konferanse, Kingdom Culture, i Bethel Church mens familien Nygård/Stornes var der. På et av møtene ba møtelederne de som ønsket forbønn for sykdom om å rekke opp en hånd.

– Adrian satt som vanlig i rullestolen sin. Uten at vi visst noe, rakte han opp hånda. Noen av dem som stod rundt oss så det, og en av dem spurte hva han feilte. Siden han hadde så mange problemer, måtte vi si at han hadde problemer med fordøyelsen og magen. Så ba de for ham, helt enkelt og greit. Han ble ikke trillet fram til en eller annen forbønnsguru. Det var noen helt vanlige kristne som ba for ham, sier Thomas.

Mens foreldrene forteller, kommer Adrian tuslende inn i stua. Han hilser høflig, setter seg og lytter.

Brødpinne. Det skjedde ikke noe spesielt under selve møtet. Etterpå gikk hele familien på en restaurant i nærheten. Mens de ventet på maten, spurte Adrian om han kunne ta en brødpinne som stod midt på bordet.

– Det var ikke noe uvanlig. Selv om Adrian ikke spiste, likte han å ha mat på tallerkenen. Vi tenkte ikke noe mer på det, for vi var opptatt av å snakke om møtet vi nettopp hadde vært på. Plutselig spurte han om han kunne få en til. Da forstod vi ingenting. Vi ble temmelig sjokkerte, for av erfaring visste vi at nå kom han til å få vanvittige smerter ut over kvelden og natten, sier Marian.

– Etter restaurantbesøket maste vi veldig på Adrian: «Har du fått vondt nå?» og «Kjenner du smertene igjen?».

Men ingenting skjedde. Adrian spiste til og med en halv brødskive før natten falt på.

– Fordøyelsessystemet hans ble momentant helbredet. Resten av kroppen er blitt bedre i raskt tempo, sier foreldrene.

Opptur. Den tiden familien var i USA etter forbønnshandlingen, viste Adrian klare framskritt. De seks månedene som er gått siden de kom hjem til Norge, har vært en sammenhengende opptur. Adrian, som før måtte ha hjemmeundervisning, går nå i 7. klasse på Sandnes Friskole. Foreløpig har han 24 timer i uken, men hvis alt går etter planen skal han følge undervisningen som alle andre elever etter nyttår.

Rullestolene er satt vekk. Sykehussenga bruker han ikke lenger. Adrian spiser sammen med resten av familien. Han har ikke lenger bruk for nattevakter. Alt er forandret, sier Marian og Thomas.

Legeundersøkelser. Gutten som stort sett satt i rullestol eller lå i senga, er nå en aktiv tolvåring som både sparker fotball, deltar i gymsalsbursdager og er med i vanlig lek.

– Tror dere at Adrian er blitt helbredet som følge av forbønn?

– Ja, det tror vi. Det er ikke noe vi eller andre har gjort som kan forklare den ekstreme framgangen. Hvis vi hadde visst hvordan vi kunne få ham frisk, hadde vi selvfølgelig gjort det for mange år siden, men dette kan ikke forklares på annen måte enn at Gud har grepet inn, sier Thomas Stornes og Marian Nygård.

Legene forstår ikke. Gjennom hele oppveksten har Adrian vært til jevnlige kontroller hos overlege Knut Øymar ved Stavanger Universitetssykehus og overlege Edda Olafsdottir ved Haukeland Universitetssykehus. Begge har medisinsk doktorgrad på barnesykdommer.

– Jeg har ingen medisinsk forklaring på bedringen, men vi vet jo at det kan inntreffe ting i kroppen som ikke lar seg forklare medisinsk. Det hender jo for eksempel at barn vokser av seg allergi overfor enkelte matvarer. Jeg kan ikke si at det er det som har skjedd med Adrian, men det kan være en forklaringsmodell, sier Olafsdottir.

– Vi kan ikke forklare framgangen medisinsk, og vi har vanskelig for å forstå at det har skjedd en så rask endring. En tarm som har vært uten mat i lang tid vil i stor grad miste evnen til å ta opp næring og fungere normalt, sier Øymar, som i tillegg til å være overlege på Barneavdelingen ved Universitetssykehuset også er forskningsleder samme sted.

Kommentar #214

Levi Fragell

101 innlegg  1166 kommentarer

Mine ambisjoner

Publisert over 7 år siden

Torleiv Haus overvurderer mine ambisjoner. Jeg anstrenger meg først og fremst - og nesten bare - for å motvirke fremveksten  av den usunne karismatikken i stadig nye kristne kretser. Jeg vet at mye av dette er nedverdigende og skadelig. At det i tillegg i endel sammenhenger fremstilles som gudsbevis anser jeg også som intellektuelt svik, noe som strider mot min rettferdighetssans. Når det kommer til gudstro i andre henseender og dimensjoner er det andre her på VD som behersker feltet bedre enn meg, og jeg er i den sammenheng mer en grublende lytter enn en agitator. Jeg er overrasket over at den kunnskapsorienterte Haus avviser min agenda på den måte han her gjør. Han vil se at at det er flere troende på disse sider som deler min bekymring, og eks-kristne som med alvor og engasjement bekrefter min fremstilling.

 

Kommentar #215

Levi Fragell

101 innlegg  1166 kommentarer

Adrian

Publisert over 7 år siden

Jeg vil for unge Adrians vedkommende håpe at hans helsetilstand og fremtidsutsikter er bedre enn min stemors var etter den annonserte "helbredelse".

Kommentar #216

Lilli Spæren

172 innlegg  2066 kommentarer

Om å søke gavene og ikke giveren...

Publisert over 7 år siden

Å søke etter åndelige opplevelser er å begynne i feil retning, det er avsporing. Det er objektivisering av Gud der vi vil hente ut det behagelige uten å forholde oss til Ham på en trofast måte uavhengig av den åndelige temperaturen vi opplever. Gud kaller oss til etterfølgelse, ikke til nytelse primært.  

Jeg vet at Gud gjør under, ellers hadde ikke verden bestått. Guds undere sanser jeg hvert eneste øyeblikk. Det ordnede fantastiske livet i all sin uendelige variasjon taler sterkt om Gud.

Nådegavene er gitt oss, ikke for å sole oss i og ruse oss i, men for å utruste oss til tjeneste. Til Guds ære og våre medmennesker til gavn. Det gir glede å tilhøre Gud, men det kan også koste.

Kommentar #217

randi bergan

6 innlegg  299 kommentarer

Publisert over 7 år siden

Jeg har opplevd mange rare ting i kristne miljø alt fra bedehus/vestlandske indremisjon til karismatiske miljø. Feks vekkelsespredikanten som gikk nedover benkeradene og spurte om folk var frelst. Da han kom til meg spurte han det samme. Ja jeg tror på at Jesus er død på korset for mine synder men jeg tror ikke noe på det derre at kom til Jesus så blir du lykkelig. Han mente da at jeg måtte gå fram og ydmyke meg for Jesus.Det er viktig å ydmyke seg for Jesus. Men heldigvis står alltid døra åpen tilbake til Guds rike. Jeg er glad for at Gud er større enn menneskenes velmente uforstand Jeg vil ikke at de skal seire over meg og mitt Gudsforhold..Så gjør en jo noen feil selv også.

Jeg har ikke funnet noe som kan erstatte Guds gave til oss nemlig syndenes forlatelse.

Kommentar #218

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert over 7 år siden

Hei levi 

Jeg var syk i 30  år av mitt liv; så brukte jeg fra 6 til 12 timer hver dag på spill.alt fra trav til enarmede banditter. Det styrte mitt liv jeg ble en slave jeg begynte å lyve og lure til meg penger.. Etter noen år ble jeg også avgenige av porno. De to tingene styrte mitt Alle som vet hva en avhenighet er vet at dette er en forferdelig sykdom å levev i for de rundt. det gikk ikke bare utover meg. Men familen. Men Gud talte til meg i en vanlig hektisk arbeids dag. Og sa hvis du ikke slutter å spille så vil fruen gå fra deg. Og jeg sa jeg kan ikke har prøvd alt for å få det til. Han savjeg skal hjelpe deg og jeg sa greit. Og dagen etter var alle mine lyster på spill borte. Og etter en uke så sa jeg ta vekk pornoen også. Og den ble borte slik avhenigheten på spill ble. No er det snart fem år siden har verken sett på porno heller spilt. Og dette kan både mine venner og familie bekrefte på hvor gal jeg var på min ferd. Jeg ble helbredet fra mine sykdom. All ære til Gud

Mvh

Rune

Kommentar #219

Levi Fragell

101 innlegg  1166 kommentarer

Rune -

Publisert over 7 år siden

- og litt ære til deg. Lykke til videre!

Kommentar #220

Jarl Hanni Afsar

47 innlegg  2196 kommentarer

Avhengighetens forbannelse

Publisert over 7 år siden
Hei Staven! Du har bare byttet ut avhengigheten med Jesus. Like manisk opptatt som du var av porno og spilling er du nå av Jesus. 
Kommentar #221

Torleiv Haus

76 innlegg  3323 kommentarer

Publisert over 7 år siden
Levi Fragell. Gå til den siterte teksten.
Jeg er overrasket over at den kunnskapsorienterte Haus avviser min agenda på den måte han her gjør. Han vil se at at det er flere troende på disse sider som deler min bekymring, og eks-kristne som med alvor og engasjement bekrefter min fremstilling.

Det er uklart for meg hva som er din egentlige agenda. Jeg har også bladd litt i din bok, og er usikker på hva som er din agenda i den. Det synes for meg som du ut av dine egne erfaringer/mangel på erfaringer trekker konklusjoner jeg mener det overhodet ikke finnes grunnlag for ut fra disse erfaringer, nemlig at det ikke finnes en Gud. Argumenet virker for meg å være: Jeg oppelvde ikke Gud, derfor finnes ikke Gud. I så fall vil jeg mene grunnlaget for din agnostisisme er tynt.

Når det gjelder bekymring for utvikling i enkelte miljøer, kan det sikkert sies mye om dem. Men det bør ikke overraske noen at faking eller hykleri er svært utbredt. Jesus advarte på det sterkeste mot religiøs forstillelse, og store deler av det religiøse lederskapet i hans samtid ble fordømt som blinde veiledere og glupske ulver som ledet folk på ville veier eller utnyttet dem til egen fordel. Jeg er ikke overbevist om at hans dom over den norske kristenhet ville vært særlig mildere, og det gjelder ikke bare den karismatiske avdeling av den. 

Kommentar #222

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert over 7 år siden

Hei

Dette er verken en forbannelse, eller noe ære til meg selv. Jeg ble like ovetsaket av å høre at Gud talte til lille meg. Jeg var ikke i nærheten av å slutte. Jeg tenkte at hvis fruen vil forlate meg så får det bli opp til henne for jeg brydde meg bare om meg selv. Bare jeg fikk druve med mitt så kunne de andre gjøre hva de ville.men Gud ville det tydeligvis anderledes ikke uten min samtykke for Han tvinger  ingen. Han strekker ut hånden og gir hjelp.den dagen står brent i mitt hjerte uten Ham hadde jeg vært skilt og uten jobb og hus. For det er min kolega. Som hadde alt. Står no på bar bakke. Hadde alt. No har han ingen ting. Så jeg vet hvor alvårlig sykdom dette var All ære til Gud.

Mvh

Rune

Kommentar #223

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

De vise blir gjort til skamme

Publisert over 7 år siden
Jarl Hanni Afsar. Gå til den siterte teksten.
Jo du er nok morsom og useriøs! Det du sier i sitert tekst er det vanligste argumentet som

I 1994 bad SMP for syke i Medkila kirke i Harstad. Dit kom 75 år gamle Margot Robertsen for få forbønn for sitt blinde venstre øye. Hun hadde vært blind i over 60 år, siden tiårsalderen. Som barn fikk hun betennelse på hornhinna. Hun fikk behandling på flere sykehus, men synet stod ikke til å redde. Etter forbønnen åpnet hun det tidligere blinde øyet og oppdaget til sin store glede at hun hadde fått synet tilbake. Miraklet kom på første side i Harstad Tidende et par dager senere: «Bønn ga Margot synet tilbake.»

 

Kommentar #224

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Publisert over 7 år siden
Jarl Hanni Afsar. Gå til den siterte teksten.
Men at noen blander in Jesus er rett og slett løgn og bedrag.

Dette viser bare at du ikke vet hva du snakker om. Du burde ikke uttale deg om ting som du har null greie på.

For det er nettopp Jesus som har gitt troende lov til å bruke hans navn.

 

Kommentar #225

Levi Fragell

101 innlegg  1166 kommentarer

Haus,

Publisert over 7 år siden

- det er riktig at jeg i min bok redegjør for at jeg ikke tror på Gud eller Jesus som verdens frelser. Dette er min livshistorie, forklaringen på årsaker til frafall og avvik. Ellers er dette temaer  som jeg av og til redegjør for hvis jeg blir utfordret eller provosert. For øvrig lar jeg troende være i fred med sin tro. Det er  MISBRUKET som er min agenda, folk som blir lurt av åpenbart falske trosbevis, eller som skjendes ved psykiske virkemidler. Jeg lever uten problem med kristne av ulikt slag her i Spania, spiser vafler med presten i kirkens hans og går turer med erklærte tungetalere. Jeg har aldri følt behov for å korrigere deres oppfatning. De er gode og redelige mennesker. Skulle noen av dem begynne med barnemøter for å frelse 7-åringer eller prøve seg med trikset med å få ben til å vokse ut, ville pipen fått en annen lyd.

Kommentar #226

Jarl Hanni Afsar

47 innlegg  2196 kommentarer

Staven

Publisert over 7 år siden
Substitutt Staven. Porno, jesus eller spillegalskap fyller samme tomrom. Ofte er det fravær av kjærlighet, nærhet, trygghet etc som forårsaker tomrommet. Kjip barndom med vold og overgrep gjør ikke saken bedre. I det heletatt foruttsetter frelse/vekkelse en mental ubalanse. Hvis du er en karismatisk leder er det bare å samle all galskapen i samme telt - så skjer det under! 
Kommentar #227

Håkon Hovda

151 innlegg  2371 kommentarer

Til Hanni

Publisert over 7 år siden

Hei, tror ikke jeg har hilst på deg før :-)

Vil bare si at du på en måte har rett. På en annen fullstendig feil. Du sier at de fyller samme tomrom. Jeg kan skrive under på at pornografi, alkohol, penger, kvinner, makt, og hva du vil, forsøker å fylle tomrommet. Faktum er at det kun er Jesus som virkelig kan fylle tomrommet. 

Hvorfor tror du ellers mennesker sier at de ble løst fra pornoen, alkolen etc, og fyllt av Jesus? Endelig fikk de fred. De (vi) fant det vi egentlig hadde lett etter hele tiden. Det var ikke en ting eller en følelse; det var en Person. 

Jeg passer heller ikke på noen måte inn i din beskrivelse av hvem som søker Jesus...Det er rart det der med beskrivelser av hvem som følger Jesus. Enten er det de som tror de er bedre enn alle andre og som ikke forstår seg på motgang i livet, eller så er det de som er tapere, uintelligente, mistilpassede osv. 

vh

Håkon

Kommentar #228

Håkon Hovda

151 innlegg  2371 kommentarer

Forvirret

Publisert over 7 år siden
Levi Fragell. Gå til den siterte teksten.
De er gode og redelige mennesker. Skulle noen av dem begynne med barnemøter for å frelse 7-åringer eller prøve seg med trikset med å få ben til å vokse ut, ville pipen fått en annen lyd.

@Fragell

Hvorfor er det uredelig å forsøke å hjelpe mennesker? For viss man er en kristen og virkelig mener at det er essensielt å kjenne Jesus, burde man da ikke fortelle andre om det? Og da også barna? 

Videre: Prøver ikke leger å hjelpe syke mennesker? Kan umulig være noe galt i å vise omsorg?

Om det derimot følger falske løfter, trusler om svak tro osv med på kjøpet, da er man så uredelig som man kan bli. Men å vise omsorg og kjærlighet har jeg aldri opplevd at noen har tatt seg nær av :-)

Kommentar #229

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 7 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.
Dette viser bare at du ikke vet hva du snakker om. Du burde ikke uttale deg om ting som du har null greie på.

Spør du meg er Hanni rene fagmannen på runeskrift. Jeg er helt enig i fortolkningen og har hevdet den mange ganger. Det er ikke av Den Hellige Ånd alt som skrives på nett, sjø!

Kommentar #230

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert over 7 år siden

Hei Hanni

Du har lite greie på det du snakker om når du selv ikke tror.

Mvh

Rune

Kommentar #231

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 7 år siden

Svaret på livets gåter må ligge i hvordan vi tilpasser oss virkeligheten i vår hverdag. Det går ikke an å skyve troen foran seg som et skjold mot virkeligheten som ikke går bort selv om man brøyter seg frem. Før eller siden må vi alle forholde oss realistisk til oss selv og vår omkrets. Det er lett å la seg lure av enkle og billige paraplyer som de karismatiske samfunnene, men sann og ekte religion finnes mer i de større kirkene. Skal man forstå en avhengighet må man gjerne inn i psykologien, og ikke bruke teologien eller karismatikken som anstøtsten. Jeg tror det finnes få menighetsforstandere som vil gå god for at deres menighet kan erstatte overdreven pornografiavhengighet, eller noen annen avhengighet for den saks skyld. 

Kommentar #232

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Tomrommet

Publisert over 7 år siden
Håkon Hovda. Gå til den siterte teksten.
Vil bare si at du på en måte har rett. På en annen fullstendig feil. Du sier at de fyller samme tomrom. Jeg kan skrive under på at pornografi, alkohol, penger, kvinner, makt, og hva du vil, forsøker å fylle tomrommet. Faktum er at det kun er Jesus som virkelig kan fylle tomrommet.

Hvorfor tror du ellers mennesker sier at de ble løst fra pornoen, alkolen etc, og fyllt av Jesus? Endelig fikk de fred. De (vi) fant det vi egentlig hadde lett etter hele tiden. Det var ikke en ting eller en følelse; det var en Person.

Her er du inne på noe viktig.

Verdens materialisme, bygd på ting som er skapt til å forsvinne, kan ikke mette et menneske på dypet. Ting, ideer, kunst, filosofier, alt som er skapt av menneskets evne og innenfor menneskets liv, kan ikke tilfredsstille på dypet. Det kan stimulere sinnene og lindre i øyeblikket, men det når ikke frem til det som er nedlagt i hvert menneskes indre. Gud har lagt evigheten i menneskenes hjerter. Derfor er det bare det som er evig som kan tilfredsstille på dypet.

Den franske matematikeren og filosofen Blaise Pascal talte om menneskets behov for Jesus da han sa: “Det fins et gudgitt tomrom i hvert menneskes hjerte, som bare Gud kan fylle gjennom sin sønn Jesus Kristus“.

En rockesanger beskrev dette på følgende måte: "Jeg opplever å ha en tomhet dypt inni meg." En kvinne skrev engang til en pastor om "en dypt, dypt vakuum". Ei ung jente snakket om at hun synes "å mangle et stort stykke av sin sjel".

Hvorfor er det slik en følelse av at noe mangler? Fordi Gud skapte oss for mye mer enn det vi kan oppleve her og nå. Bare når vi kommer i et rett forhold til Gud vil tomheten bli fylt, fordi det var et slik forhold vi ble skapt til.

Kommentar #233

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Publisert over 7 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Spør du meg er Hanni rene fagmannen på runeskrift. Jeg er helt enig i fortolkningen og har hevdet den mange ganger. Det er ikke av Den Hellige Ånd alt som skrives på nett, sjø!

Har heller ikke påstått at alt som skrives på nett er av DHÅ.

Kommentar #234

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

Representant for en annen ”stemme”!

Publisert over 7 år siden
Håkon Hovda. Gå til den siterte teksten.
Hvorfor er det uredelig å forsøke å hjelpe mennesker? For viss man er en kristen og virkelig mener at det er essensielt å kjenne Jesus, burde man da ikke fortelle andre om det? Og da også barna?

Det er ikke uredelig å hjelpe mennesker. Tråd skribenten som ikke tror på Jesus og samtidige hevder å ha kunnskap om det åndelige, noe som han selvsagt ikke har.

Er det da verdt å lytte til ham, det som han skriver? Dessverre representerer han en annen ”stemme”. Bruker uheldige ting i karismatiske bevegeler som et forsvar til å fremme fornektelse Kristendommen. Hans forkynnelse er av en annen ”stemme”. Det er noe som er drivkraften bak det som formidles.

Tegn og under hører den troende til, vi skal legge hendene på syke og de skal bli friske, da er det en kraft bak dette som får mange ulike mennesker til å reagere ulikt. Men den er den samme Hellige Ånd som reiste opp Jesus fra de døde, som bor er i oss som er troende. Det et er derfor det er glede og håp for den troende, vi har evig liv.

Vi alle skal forkynne evangeliet om Jesus hvor enn vi går, være frimodig også ovenfor barna. Fordi Herren er Kjærlighet som overgår alt. Der det er godhet, der kommer også barna.

Kommentar #235

Hildegunn Tangeraas Doelitzsch

12 innlegg  788 kommentarer

Hvorfor heter det "åndsdåp"?

Publisert over 7 år siden

Jeg har ikke lest alle kommentarene i denne tråden. Så det kan hende at spørsmålet mitt allerede har blitt besvart tidligere. Jeg lurer på hvorfor det å tale i tunger til personlig bruk blir sidestilt med å bli åndsdøpt? I 1 Kor. 12 står det at alle troende er døpt med Den Hellige Ånd. Vi er mange lemmer på samme legeme, og Gud deler ut åndelige gaver til hver enkelt etter som Han vil.

Hvis jeg forstår riktig, setter noen av dere et skille mellom tungetale, som en nådegave, og tungetale for personlig bruk, som man får etter en personlig opplevelse som kalles åndsdåp. Hvilke bibelsteder henviser dere til da?

Personlig, ble jeg ikke "åndsdøpt"etter å ha blitt bedt for, for å få tungetale. Det var en heller vond opplevelse for meg, siden jeg sto foran mange mennesker og ingenting skjedde. Jeg har i ettertid mange ganger "babblet" til Gud, særlig når jeg har hatt stor nød for andre . Men jeg kan ikke huske en spesiell opplevelse som jeg kan si at der og da ble jeg åndsdøpt.

Jeg tror at det å tale i tunger er både bibelsk, riktig og godt. Og de som har det, skal bruke tungetalen! Men, hvis det blir lagt for stort fokus og press på å få tungetalen, kan det lett føles vondt og forvirrende for de som ikke får tungetalen eller som ikke "greier" det.

Når jeg leser det NT, ser jeg ikke noe stort fokus på tungetalen. Det snakkes om mange forskjellige nådegaver.Og faktisk så er det ikke tungetalen det blir oppfordret mest etter å søke, men profetisk tale.

Det som jeg synes er viktig, og som alle troende blir oppfordret til utifra det NT er å bli fylt av og drevet av Den Hellige Ånd! Ja, jeg trenger daglig å fylles av DHÅ! Det er så godt og så viktig!

Gud har gitt, også meg, forskjellige nådegaver. Jeg merker hvordan Den Hellige Ånd gir meg kraft og visdom til å utføre det Han har forberedt for meg! Jeg vil gi Gud all ære for at Han, ved Den Hellige Ånd,  fyllte meg og ledet meg akkurat da jeg trengte det!

Når alt dette er sagt, vil jeg si at jeg synes det er trist at trådstarter, Levi Fragell, har forlatt troen. Jesus Kristus betyr alt for meg! Mitt hjerte fylles med takk og pris til Han som frelste meg!Og jeg er glad i alle mine søsken i Herren, tungetalende eller ikke:-) 

Kommentar #236

Hildegunn Tangeraas Doelitzsch

12 innlegg  788 kommentarer

Publisert over 7 år siden
Rudi Wara. Gå til den siterte teksten.
Vi alle skal forkynne evangeliet om Jesus hvor enn vi går, være frimodig også ovenfor barna. Fordi Herren er Kjærlighet som overgår alt. Der det er godhet, der kommer også barna.

Ja, Amen! 

Kommentar #237

Torstein Langesæter

177 innlegg  5570 kommentarer

Publisert over 7 år siden
Hildegunn Tangeraas Doelitzsch. Gå til den siterte teksten.
Personlig, ble jeg ikke "åndsdøpt"etter å ha blitt bedt for, for å få tungetale

Det høyrest bra ut.

Du er ein av dei mest fornuftige her.

Eg spør igjen.

Dette klippet med Ulf Ekman - er det ekte tungetale ?

 

http://www.youtube.com/watch?v=7YJiDOr6328

 

 

Kommentar #238

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Etter det har fått med meg

Publisert over 7 år siden
Torstein Langesæter. Gå til den siterte teksten.
Dette klippet med Ulf Ekman - er det ekte tungetale ?

så er dette vår tids tungetale i simest foredla form. Ein sær hobby!

Kommentar #239

Torstein Langesæter

177 innlegg  5570 kommentarer

Publisert over 7 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.
I 1994 bad SMP for syke i Medkila kirke i Harstad

Synest du ikkje  SMP tek for stiv pris, samanlikna med Jesus.

14 kr minuttet.

 "Helbredelsespredikant Svein Magne Pedersen kjøpte i 1995 et hus øst for Vancouver i British Colombia. Nå er verdien på huset rundt tre millioner kroner.
Pedersen kjøpte huset i det eksklusive turistområdet Lower Sumas i Abbotsford like øst for Vancouver i British Colombia i 1995.
Huset, som ligger noen få hundre meter fra den amerikanske grensen og like ved en flott golfbane og park, er i dag verdt rundt tre millioner kroner.
Stiftelsen betaler
Alle låne-, rente- og driftsutgifter til boligen, og en bil, betales med penger fra givere eller fra innringere til Pedersens helbredelses- og frelsetelefoner i Norge.
Dette viser tall Fædrelandsvennen har hentet fra lokale myndigheter i British Colombia i Canada, norske registre og som Svein Magne Pedersen har lagt fram for oss.
Pedersen får mellom 9000 og 10.000 norske kroner i måneden fra sin egen stiftelse for å leie ut huset. Stiftelsen har også kjøpt mye av møblene i huset. Ifølge regnskapene hadde møblene en nyverdi på rundt 210.000 kroner.
I 1990 startet Pedersen stiftelsen Misjonen Jesus Leger i Vennesla, en bedrift som i fjor omsatte for nesten syv millioner kroner på teletorgtjenester innen frelse og helbredelse.
I 1994 utvidet Pedersen med å opprette Jesus Heals Ministries i Canada, hvor han arbeidet som pastor på 80-tallet. Stiftelsen i Canada driver hovedsakelig med misjon blant indianere.
Samme år endret han vedtektene i stiftelsen hjemme. Ved nedleggelse skulle ikke lenger verdiene tilfalle Vennesla misjonsmenighet, men overføres til stiftelsen i Canada.
Alle inntekter til stiftelsen kommer som overføring fra moderstiftelsen Misjonen Jesus Leger i Norge, i fjor 92.381 canadiske dollar, eller cirka 450.000 norske kroner.
Pedersen har overført mellom 400.000 og 500.000 kroner til Canada hvert år siden årtusenskiftet.
Det er ulovlig for en stiftelseseier å ta ut penger av sin egen stiftelse. Men å ta ut penger gjennom husleie er lov.
Reiser ofte
Svein Magne Pedersen og kona Solveig reiser mellom to og tre ganger i året over til huset i Canada for å jobbe i Jesus Heals Ministries noen uker i slengen.
Dermed er også flyreisene bort til ferieparadiset utenfor Vancouver betalt av giverne.
- Da vi startet i Canada, et arbeid som er mitt hjertebarn, kunne vi ikke risikere å havne på gata. Derfor kjøpte jeg huset. Stiftelsen kunne ikke låne selv, men dekker utgiftene til huset gjennom leie. Det brukes som kontor. Både hybelleiligheten og hovedleiligheten brukes som losji for misjonærene vi sender over, forteller Pedersen om sitt eiendomskjøp.
De siste fem-seks årene har Pedersens datter Annika bodd mest i huset, mens hun ledet Jesus Heals Ministries arbeid blant indianerne.
Hun har også mottatt årslønn på 43.000 kanadiske dollar - rundt 220.000 kroner.
Lønn til Pedersens datter og husleie til Pedersen utgjør om lag 70 prosent av Jesus Heals Ministries samlede utgifter.
Svein Magne Pedersen tar ut 447.000 kroner i årlig lønn for å lede Misjonen Jesus Leger hjemme i Norge, en solid gasje til en ideell kristen organisasjon å være. Pastor Gunnar Jeppestøl tjener 294.000 kroner på å lede Vennesla Filadelfia, en av landets største menigheter.

Millionen
Svein Magne Pedersens kone Solveig har også full jobb og styreverv i stiftelsen i Norge, og ifølge Pedersen tjener hun «litt mindre» enn ham.
Pedersen tjener også rundt 100.000 kroner i året på royalties av sine helbredelsesbøker, som selges gjennom Forlaget legedom. Han vil ikke oppgi regnskap for dette.
- Jeg gir deg ikke mer enn loven sier jeg skal. Hvorfor skal jeg det, sier Pedersen.
Med leieinntektene fra Canada, gjør ekteparet Pedersen hvert år rundt millionen på sitt kristne arbeid.
- Jeg jobber opp mot 80 timer i uka. Bare sist helg holdt jeg møter i over 20 timer. Jeg skriver ikke helgetillegg som dere journalister. Dere hadde tjent millioner, hvis dere hadde jobbet som jeg. Jeg har gjort suksess - og det skal man visst ikke i Norge, sier Pedersen.
Han vil ikke treffe oss for intervju fordi det er så travelt på telefonlinjene til helbredelsessenteret i Hægeland.
- Bare på de minuttene jeg har snakket med deg, har jeg sikkert tapt over 1000 kroner, avslutter mirakelpredikanten.
Sitat slutt.
Er denne helbredelsespredikanten en stor bløff? Bunner ikke alt ut og ned til penger og uvanlig jobb med gode penger som inntekt fra lettroende personer?
Jeg vet ikke hva jeg skal tro, eller gjør jeg det, er han en smart kar med dollar i øynene?
Måtte ikke Olaf Thommessen, nestleder i venstre, trekke seg fra politikken for at han benyttet stiftelsen sine penger for å betale skattekrav/restskatt………".

 

Kommentar #240

Hildegunn Tangeraas Doelitzsch

12 innlegg  788 kommentarer

Publisert over 7 år siden
Torstein Langesæter. Gå til den siterte teksten.
Dette klippet med Ulf Ekman - er det ekte tungetale ?

Jeg kan ikke svare på det. Det ble for voldsomt for meg det der. Jeg føler meg ikke hjemme i slike forsamlinger. 

I pinsemenigheten jeg går i, brukes tungetale også, men på en helt annen måte. Det går ordentlig for seg og tungetalen blir tydet. Da er det alltid oppbyggelig og det går aldri imot Guds Ord/ Bibelen men minner oss på Guds Ord og taler det vi trenger å høre.

Kommentar #241

Hildegunn Tangeraas Doelitzsch

12 innlegg  788 kommentarer

Publisert over 7 år siden

Jeg tror det er forskjell innenfor karismatiske menigheter også. Selv har jeg vært i gode karismatiske menigheter og sammenhenger. I enhver sammenheng må en prøve lære og ånd.

Kommentar #242

Olav Nisi

145 innlegg  4829 kommentarer

Heilage vimur

Publisert over 7 år siden

Så skriv Aslaug Vaa i sitt dikt "Så rodde dei fjordan"

Er tungetale et samfunnsproblem så stort at det fortjener 250 kommentarer ? Eller kun kristenhets ?  Da noen tok opp noe om en taxidriver som stoppa mitt i trafikken for på be med det resultat at passasjeren ikke rakk flyet, så var det muslimhets.  Heilage vimur ? Ja ja  - for å si det med en profilert debattant som gjester VD  sånn aven og til.

 

Kommentar #243

Torstein Langesæter

177 innlegg  5570 kommentarer

Publisert over 7 år siden
Hildegunn Tangeraas Doelitzsch. Gå til den siterte teksten.
Det ble for voldsomt for meg det der

Legg merke til at Ulf Ekman tilsynelatande overset sjølv det han seier.

Er det riktig ?

I såfall kunne han ikkje berre sagt det han skulle.

Legg merke til denne hoppinga og skrikinga . Det er berre komisk og dumt.

Dette er eit heller fint innslag med Ekman.

Sjå denne serien.Den er avslørande

http://www.youtube.com/watch?v=oNG3KakrKvg

http://www.youtube.com/watch?v=PbEBiaJClkE

http://www.youtube.com/watch?v=YZowfMaPnaA

 

http://www.youtube.com/watch?v=dPPVPslH1wg

Du ser korleis djevelåndene tek kontrollen over desse såkalla kristne.

Kommentar #244

Hildegunn Tangeraas Doelitzsch

12 innlegg  788 kommentarer

Publisert over 7 år siden
Torstein Langesæter. Gå til den siterte teksten.
Sjå denne serien.Den er avslørande

Jeg greide ikke å se dette i mer enn noen sekunder.... Jeg tror at det finnes mye falskt... Men det betyr ikke at tungetale er galt og ikke skal brukes. Men, som alt annet, kan dette også misbrukes.

Kommentar #245

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Dåpen i Den Hellige Ånd

Publisert over 7 år siden

som tungetalen er en naturlig del av - Derfor skal vi nå gå videre fra det første vi lærte om Kristus, fram mot full modenhet. Vi vil ikke på nytt legge grunnvollen med omvendelse fra døde gjerninger og tro på Gud, 2 med undervisning om renselsesbad og håndspåleggelse, om de dødes oppstandelse og om evig dom.   Slik skal vi gå videre, om Gud vil.
      Når noen en gang er blitt opplyst og har smakt den himmelske gave og fått del i Den hellige ånd,   har smakt Guds gode ord og den kommende verdens krefter,  6 og så faller fra, da er det umulig å fornye dem så de igjen vender om. De korsfester Guds Sønn på nytt og gjør ham til spott.  - Hebr. 6:1-7.

Her er nok stoff til et hel sommerkonferanse der troende ikke bare vedlikeholder grunnvollen for omvendelse, men også går videre og inntar mer ... og mer ... av den kommende verdens krefter i sine egne liv for å gi de videre til andre ... som er villige til å ta imot.

Ikke unaturlig at Fragell - som har satt som sitt livsverk å bidra til å kvele overføringen av åndelig liv og kraft videre til andre og den kommende generasjon ser det opportunt med alt som kan bidra hentet fra mennesker som dessverre har falt i fra - og frafall og frafallskrefter står det mangt om i Guds ord.

Den Hellige Ånd er mer enn kraft fra Gud - Den Hellige Ånd er Gud.  Han er den tredje person i guddommen som eksisterer sammen med og er likestilt med Faderen og Sønnen fra all evighet og til all evighet.

For oss som er født på ny har vi i denne fødselen fire hovedelementer:  anger, tro, dåpen i vann og dåpen i Den Hellige Ånd.  Hvis noen av disse elemnetene mangler, så er mennesket "teknisk sett" frelst, men det mangler vesentlige erfaringer om det som inngår i å være født på ny.  Dette gir selvsagt rom for subjektive åndelige opplevelser eller sperrer - alt ettersom.  Derfor blir det gjerne et mangfold i meninger og yttringer på dette tema - og det er dette vi troende prøver å formidle til våre søsken i Herren - det er mer å innta - det er mer å forsyne seg av - det er mer å åpne seg opp for og ta åndelig inn over seg.  Siden dette er subjektivt så er det individuelle aksepter som åpner opp for de åndelige prosesser.  Hvis noen skulle føle seg utenfor eller dette er fremmed eller et eller annet så er det ingen som presser en ut - om en selv søker en annen dør der en har et møtenivå som gir en for denne personen bedre subjektiv opplevelse - så er jo det ens eget valg.

I dette konseptet inngår åndelige gaver som vi som troende kan vise ulike reaksjoner på sult etter å ta imot - noen sulter virkelig mer enn andre som gjerne har det i seg at de er mer skeptiske og stengt.

Det å bli fylt av Ånden er ikke en engangsopplevelse som troende - det er en kontinuerlig påfyllingsprosess der bønn og faste inngår som vedlikeholdsredskaper i vår vandring med Herren gjennom livet.  Slik som i dennen snutten vist av broder Kay - og her ber jeg vd's representanter vise respekt for den åndelige aktivitet som fremvises - det er slik Kay og mange med ham subjektivt henter fram det åndelige driv i relasjonshandlingen med Herren og gjennom dagen forøvrig...

http://www.youtube.com/watch?v=gj9_XDR1BOE

Legger inn en snutt fra Livets ord der vi møter Carola, Ulf Christiansson og Ulf Ekman - en lite tilbakeblikk til en tid der flere enn jeg fikk innblikk i kunnskap som er mer stengt i mange sammenhenger ...

http://www.youtube.com/watch?v=h_PPtnd97iw 

Hvem som er bedrageren er opp til leseren å¨vurdere....

 

Kommentar #246

Levi Fragell

101 innlegg  1166 kommentarer

Mitt "livsverk"

Publisert over 7 år siden

Knut Nygaard mener mitt "livsverk" er en innsats for å "kvele" overføring av åndelige verdier til nye generasjoner. Jeg mener mitt bidrag er det motsatte, et forsøk på å hindre usunne  miljøer og simple aktører fra nettopp å "kvele" barns og ungdoms evne og lyst til å finne sannhet og livsglede. Dette er iallfall motivet for både min deltakelse i offentlig debatt og for utgivelsen av boken Vi som elsket Jesus, som forlaget nå også distribueres på nettet: http://humanistforlag.no/index.php?ID=Bok&counter=135

Kommentar #247

Hildegunn Tangeraas Doelitzsch

12 innlegg  788 kommentarer

Publisert over 7 år siden
Levi Fragell. Gå til den siterte teksten.
Jeg mener mitt bidrag er det motsatte, et forsøk på å hindre usunne miljøer og simple aktører fra nettopp å "kvele" barns og ungdoms evne og lyst til å finne sannhet og livsglede.

Guds Ord advarer mot falsk lære og falsk ånd. Derfor er det nettopp viktig å lære barna utifra Bibelen fra de er små. Ekte sannhet og livsglede finner du kun i Jesus! Det ligger en sannhet i det vi skrev i hverandres minnebøker da jeg var liten; "Eier du Jesus, eier du alt. Mister du Jesus, mister du alt!" 

Kommentar #248

Torstein Langesæter

177 innlegg  5570 kommentarer

Publisert over 7 år siden
Hildegunn Tangeraas Doelitzsch. Gå til den siterte teksten.
Jeg greide ikke å se dette i mer enn noen sekunder

Det er viktig å få fram kva Rodney Howard Browne - Visjon Norge sin guru - står for.

Det er skremmande.

Benny Hinn kan du sjå i klipp når dei tel pengar og røykjer narkotika.

Satansteiknet er veldig viktig , slik videoane viser.

http://www.jesus-is-savior.com/False%20Religions/Wicca%20&%20Witchcraft/signs_of_satan.htm

No reagerar du slik som alle normale folk med skrekk og avsky på det du ser.

Som du ser er det fleire her på verdidebatt som synest dette er festleg og trur at Gud står bak.

 

 

 

 

Kommentar #249

Jon Magne Lund

396 innlegg  75 kommentarer

Dåpen i Den hellige Ånd

Publisert over 7 år siden

Denne kommentaren er blitt publisert to ganger tidligere. Det er misbruk av verdidebatt å gjøre slikt - og det vitner om liten tro på egen argumentasjonskraft.

Jon Magne Lund

kommentarredaktør

Kommentar #250

Levi Fragell

101 innlegg  1166 kommentarer

Publisert over 7 år siden

Jeg håper ikke det er jeg som har blandet kortene, Jon Magne Lund. Jeg vet at jeg repeterer meg selv rett som det er.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere