Verdidebatt

Du skal ikke kaste mat!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dette ble jeg lært opp til som barn: Du skal ikke kaste mat. Det er ingen dårlig regel, selv om den naturligvis kan trekkes for langt – når maten er skjemt. Det er sunt å ha respekt for det daglige brød.

Nå vil mattilsynet i Indre Østfold og Follo forby salg av 2, 2 millioner bokser med leverpostei fordi de er merket feil. Det står med liten skrift på boksen, skrevet i kode, at leverposteien er produsert i Abba i Sverige. I virkeligheten er den laget i Fredrikstad, der Stabburet produserer all maten de selger. Feilmerkingen er en designfeil. Ingen har prøvd å lure noen. Og det er ingenting galt med innholdet! Maten er like god og sunn som den pleier å være.

Kommunikasjonsdirektøren i Stabburet, Dag Olav Stokken, mener at det er en overreaksjon. Det må være slik at konsekvensene av feilen og konsekvensene av vedtaket må stå i sammenheng, sier han.

Jeg er fullstendig enig. Her må sunn fornuft komme leverposteien til gode!

Hvorfor er man så strenge? Det er naturligvis en regel som skal overholdes, og ingen vil bli stilt til ansvar for å bryte reglene og gjøre noe galt. Men av og til må vettet komme fornuften til gode. Frykten for å gjøre noe galt må ikke bli lammende. Å ta vare på god mat er en samfunnsverdi.  Her dreier det seg om en liten engangsfeil.  Når saken blir tatt opp i en høyere instans må avgjørelsen forandres.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt