Verdidebatt

Straffesak mot AP-Ahmed

Statsadvokaten går inn for at det reises straffesak mot Khaled Ahmed, inntil nylig Ap-representant i Hamar kommunestyre og Hedmark fylkesting.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Ahmed var på Utøya og mistet broren sin der, og fikk naturlig nok mye sympati som følge av dette. Mange mistet nok noe av denne sympatien da han tok del i antisemittisk hets på Facebook i fjor, selv om ikke Arbeiderpartiet fant noen grunn til å reagere med annet enn en advarsel.

Nå er han midlertid i virkelig trøbbel. Det viser seg at han har løyet seg til opphold og statsborgerskap. Han har hevdet at han er fra Somalia, mens han i virkeligheten er fra Djibouti. I tillegg løy han også om alderen og endret navnet sitt.

Han risikerer dermed både tap av statsborgerskap og utvisning.

Selv om dette en tragisk sak, er domstolen nødt til å reagere så strengt, ellers vil konsekvensene være store. Vi vet alle at det lyves en masse i asylsøknader, men vi må ikke finne på å gjøre det legitimt. Mange har fått avslag på søknaden sin nettopp fordi de har fortalt sannheten. En mild straff i denne saken vil være et slag i mellomgulvet på ærlige folk.

Han har også fått med seg en rekke familiemedlemmer på familiegjenforening. Disse må selvsagt også rammes av dette. De har også med viten og vilje løyet seg inn i landet. De visste vel at de kom fra Djibouti?

Jeg regner dessuten ikke med at alle i denne familien gikk rett inn i inntektsgivende arbeid da de kom hit, så dette dreier seg i tillegg om en slags trygdesvindel.

Noen vil sikkert mene at jeg nå tråkker på en mann som ligger nede. Det får så være. Han er en svindler, og må stå for det. Asylretten burde være for den som virkelig trenger det, ikke for den som er flinkest til å lyve.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt