Audun Hjertager

149

Modig omtanke på vei til Stortinget

Samfunnet er markedsstyrt står det i lærebøkene. Det går ikke bra sier forskerne. Konservativ sosialisme vs konservativ liberalisme er derfor et uinteressant valg for meg. Vi må ha noe nytt.

Publisert: 5. apr 2013

ADVARSLER FRA ALLE FAGOMRÅDER

Vitenskapen har lenge fortalt at det går "nedenom og hjem" på den måten vi lever og styrer samfunnet på. Det gjelder økonomi, klimaendringer og overforbrukmasseutryddelser (1, 2), surere hav, havstigning osv . Stadig flere forskere mener det er for sent å unngå såkalt 'farlig' oppvarming på 2'C, og stadig flere mener at temperaturen på bakgrunn av klimautslippene vi allerede er ansvarlige for, vil føre til en temperatur på over 4'C. Nedsmeltingen av havisen i Arktis, kan ha vært et vippepunkt:

DET STEMMER DET VI HAR VISST

Forskerne bekrefter at de første klimamodellene var riktige (i motsetning til hva en del rykter sier), og temperaturøkningen bekreftes å være ekstremt dramatiske i jordklodens historie.  

Illustrasjon: Grafen nedenfor er hentet her, på bakgrunn av Marcott et al 2013 (Nature): En seriøs studie som ikke bare bekrefter at "Hockeykølla" var riktig, men også at temperaturendringene er svært dramatiske i et større historisk perspektiv. 

Shakun_Marcott_HadCRUT4_A1B

- Derfor støtter jeg ingen politiske organisasjoner som ikke har sørget for at jeg reduserte forbruket mitt nok. Fremover vil jeg derfor bli ledet av politikere som sørger for at mine valg ikke går utover andre.  Men da kan jeg ikke se at jeg kan stemme på noen som sitter på Stortinget i dag. Vi må ha noen som tenker nytt. Vi går mot nye tider som må takles på en ny måte.

DET VI TRENGER ER MODIGE OMTANKE

Det er for meg litt absurd, at vi det for noen er radikalt å ønske å bevare livsgrunnlaget som politisk førsteprioritet, å ønske noen som tenker nytt med tanke på fredsbevaring, og å se for seg et nytt økonomisk system. Men, men.  Slik er jeg. Og jeg fant ut at De Grønne tenker på samme måten.

Bedre å stemme på Miljøpartiet De Grønne, enn å bidra til Stortingsplass for noen av de andre, tenker jeg, så kommer jeg ikke til å ha dårlig samvittighet. Om de grønne kommer på Stortinget, kan de være en ideskaper og vaktbikkje, og om de ikke kommer på stortinget, så kan jeg trøste meg med at jeg ikke bidrog til mer destruktivitet. 

De Grønne består liksom ikke av rike som går lykkelig bort og lever på bekostning av andre, og som peker fordømmende på naboer, enten de har begått synd eller ei... 

1. kandidat i Hordaland (og prest), Tom Sverre Tomren, er på vei til Stortinget, etter at lokale og nasjonale meningsmålinger viser bortimot 1000% framgang siden forrige stortingsvalg :) (Hordaland: 2,5%Nasjonalt: 2,3%).

Dette vesle partiet støttes internasjonalt av politiske tungvektere gjennom et felles nytt politiske ståsted. Ståstedet bygger på "modig omtanke", og ikke 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Audun Hjertager

149 innlegg  1187 kommentarer

Publisert over 7 år siden

Dette innlegget ble publisert aaaaltfor tidlig ved en feiltakelse. Slettes gjerne - VL

Mest leste siste måned

Sårbar og synlig
av
Ragnhild Mestad
24 dager siden / 2899 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
rundt 1 måned siden / 2092 visninger
Behov for et blikk i speilet?
av
Shoaib Sultan
12 dager siden / 1108 visninger
Drømmen om tempelet
av
Joav Melchior
26 dager siden / 618 visninger
Full krise i Mali
av
Hilde Frafjord Johnson
11 dager siden / 577 visninger
Minner fra en sommerkirke
av
Anita Reitan
5 dager siden / 564 visninger
Om islam og humanisme
av
Marie Rørvik
23 dager siden / 376 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere