Verdidebatt

Nord-Koreas kirkeledere ber om forbønn

Nord-Koreas kirkeledere ber kristne over hele verden om å be for landet. Ifølge lederne for undergrunnskirken er det en krigsatmosfære i hele landet. Bønn er viktigere enn noen gang, rapporterer Open Doors.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

"Vi må møte denne avgjørende krigen med gevær i den ene hånden og slegge i den andre," heter det i en kommando gitt fra høyeste hold til det nordkoreanske folket, ifølge en kristen leder. "Hele hæren, marinen, flyvåpenet, alle som håndterer strategiske våpen og den røde hæren er i kamp-modus. Forberedende møter blir holdt over alt, dag og natt. Alle møtene skal forberede oss på det som kommer når krigen bryter ut. Alle, også kvinnene, må være klar for krig."

Ifølge Open Doors-kilder er mange biler dekket med kamuflasje. Soldater bærer kamuflasjeklær og våpen. Kim Jong-un sier i en erklæring: "Hvis det bryter ut krig på grunn av handlingene og den arrogante holdningen til USA og deres marionett Sør-Korea, vil de oppleve  en nådeløs tilstand, mens vi vil oppleve en strålende gjenforening. Dagen er kommet da vi skal vise kraften i "Militæret først" og hvilken stor nasjon vi er i verden."

Gjenforening er det store målet i Juche-ideologien som Kim Il-Sung, landets "Far, store leder, evige president, frelser og sol" stod bak. Koreansk nasjonalisme krever at landet blir gjenforent, men det kan bare skje i samsvar med Juche-ideologien. "Militæret først" var et slagord som Kim Jong-Il introduserte. Mens store deler av folket sulter og lider annen nød, går enorme ressurser til militæret.

De kristne og mange andre av landets innbyggere frykter selvsagt krigens konsekvenser. Folk hamstrer alt de kan få tak i av matvarer, men prisene er skyhøye - hvis det i hele tatt er noe å få tak i.

Nord-Koreas kristne takker for hjelp og støtte fra kristne i andre land. "Jeg takker våre søstre og brødre rundt om i verden for deres vedvarende kjærlighet og støtte. Vi vet at denne reisen som vi må ut på, ikke blir enkel, men vi er sikre på at vår tro, vårt desperate håp og lidenskapelige ønske en dag skal bære rik frukt.Selv om livet er fryktelig vanskelig, så klager vi ikke og anklager ikke noen for omstendighetene. Gud har lovet i Bibelen at når vi søker Hans rike først, så skal alt annet bli gitt oss. Vær så snill å be for oss," sier en kristen leder.

Stig Magne Heitmann. Informasjonsleder Åpne Dører

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt