Verdidebatt

Radikal endring av syndsbegrepet

Den lesbiske presten Hilde Raastad vil bli løst fra ordinasjonsløftet. Hun kan ikke leve og tjene sammen med biskop som hun åpenbart mener lever i synd.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Den nye synden kallar Hilde Raastad homofobi. Den står ikke omtalt i Bibelen. Der leser vi derimot at det er selve homofilien som er syndig. Men hvem leser Bibelen i våre dager, og hvem innretter seg etter den? Vi er sannelig i ferd med å få nye autoriteter. Hvem er det som framover skal definere hva som er synd? Dersom Bibelens syn på en sak blir syndig, blir det da synd å lese høyt fra den?

I følge kristen lære vil den som lever i synd bli dømt av Gud på dommens dag,  og gå fortapt. Det var i alle fall det vi lærte i vår ungdom. Skal det nye syndsbegrepet legges til grunn er alle vi som forfekter kirkens gamle lære fortapte mennesker, og kan bare bli frelst ved å endre mening.

Men så er det selvfølgelig et spørsmål om de nye autoritetene i det hele vil forkynne og hevde at det er en dom der framme. Dersom Bibelen tar så grundig feil i etikken, kan det vel være grunn til å mistro den også i dogmatikken.

Etter mitt syn er det  bra om Hilde Raastad blir løst fra ordinasjonsløftet. Det har hun nemlig selv løst seg fra for lenge siden. Hun har ikke levd og forkynt etter Skriften, ei heller etter Kirkens bekjennelsesskrifter. Gjennom liv og lære har hun diskvalifisert seg fra å tjene Jesus, og hun forfører de menneskene hun skal lede. Hun og alle som støtter henne.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt