Audun Hjertager

149

Prest stortingsgandidat

Publisert: 13. mai 2009

Tidligere kommunestyrerepresentant for KrF, Tom Sverre Tomren, er stortingskandidat for Miljøpartiet De Grønne i Hordaland. I Norge er bl.a. den internasjonalt anerkjente fredsforskeren Johan Galtung tilknyttet De Grønne, og i Frankrike stiller fransknorske korrupsjonsjeger Eva Joly til valg til EU-parlamentet. Gjett for hvilket parti? Og hvem prioriterte tidligere FARC fange Ingrid Betancourt å besøke, mens UD måtte vente på gangen? Partiet er fortsatt lite, men vokser raskt: 100% økning i medlemstallet i fjor. Kanskje De Grønne noe for deg også?

(innmeldingsskjema)

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Audun Hjertager

149 innlegg  1187 kommentarer

Ooops

Publisert rundt 11 år siden

...Prest stortingsKandidat. Beklager skrivefeil: Det går fort i svingene av og til. 

Kommentar #2

Jan Olaf Ellefsen

9 innlegg  17 kommentarer

Samfunnslønn

Publisert rundt 11 år siden

Har Miljøpartiet De Grønne noen reelle muligheter til å komme inn på Stortinget fra høsten? I såfall i hvilket fylke?

Takk for partiets forslag om å innføre samfunnslønn i Norge. Håper partiet gjør det til en kampsak som frontes i valgkampen.

Les kronikken "Alle fortjener kjøpekraft" i Aftenposten 11. mars i år: http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article2970612.ece

Miljøpartiet De Grønne om samfunnslønn: http://www.mdg.no/politikk/prinsipprogram/samfunnslon/

Se også facebook-gruppen for samfunnslønn/borgerlønn: http://www.facebook.com/group.php?gid=2355197730

 

Kommentar #3

Harald Korneliussen

25 innlegg  672 kommentarer

RE: Prest stortingsgandidat

Publisert rundt 11 år siden

 

13.05.09 kl. 13:13 skrev Audun Hjertager:

Tidligere kommunestyrerepresentant for KrF, Tom Sverre Tomren, er stortingskandidat for Miljøpartiet De Grønne i Hordaland. I Norge er bl.a. den internasjonalt anerkjente fredsforskeren Johan Galtung tilknyttet De Grønne, og i Frankrike stiller fransknorske korrupsjonsjeger Eva Joly til valg til EU-parlamentet. Gjett for hvilket parti?

 

Hvor mye har de Grønne i Norge til felles med sine søsterpartier i Frankrike og Tyskland? Borgerlønn er en spennende ide, men KrF er nok fortsatt det eneste partiet med en noenlunde ansvarlig ruspolitikk - på det området er de norske grønne spesielt ute å kjøre.

Kommentar #4

Jan Olaf Ellefsen

9 innlegg  17 kommentarer

Kan noen kommentere KrFs svar om samfunnslønn på Høybråtens blogg?

Publisert rundt 11 år siden

På Dagfinn Høybråtens KrF-blogg, skrev jeg en kommentar hvor jeg foreslo for KrF å innføre samfunnslønn. Nå har Helge Eide, rådgiver krF stortingsgruppe, svart blant annet følgende på Høybråtens blogg:

"Samfunnslønn har vært vurdert av flere regjeringer - både regjeringer KrF har vært en del av, og av andre regjeringer. Konklusjonen har vært at hvis det faktisk skulle erstatte flere trygdeordninger, og i tillegg gjelde alle, måtte denne samfunnslønnen bli så høy at det virkelig ble snakk om så store beløp at det blir bortimot umulig å gjennomføre. Så forutsetningen om at dette egentlig ikke er dyrt, som for eksempel MdG har, er dessverre ikke riktig."

Les hele svaret her: http://www.krf.no/ikbViewer/page/krf/blogg/artikkel?p_document_id=19645&blogg=16273

Kan Hjertager (eller noen andre) fra Miljøpartiet De Grønne tenke seg å kommentere saken videre på Høybråtens blogg? Problemet for tidligere regjeringer er tydeligvis at samfunnslønnen blir for høy. Hvor høyt beløp ønsker Miljøpartiet De Grønne at samfunnslønnen skal være? Jeg ville sette pris på å få økt debatt omkring samfunnslønn. Takk igjen for at Miljøpartiet De Grønne ønsker innføring av samfunnslønn.

Kommentar #5

Audun Hjertager

149 innlegg  1187 kommentarer

Re: Samfunnslønn

Publisert rundt 11 år siden

De Grønne stiller liste i alle fylker i år. Om partiet kommer på stortinget fra 2009 vil tiden vise, men det er helt sikkert at partiet vil få økt oppslutning. Og det kommer godt med: Ut fra stemmetallet ved forrige stortingsvalg har MDG mottatt skarve ca 250.000 i partistøtte hvert år, mens FrP har mottatt 50.000.000,-. Om MDG ikke får representanter i år, så kommer det med din stemme desto sterkere tilbake ved neste korsvei :-)

Partiet er ikke uvant med å være prinsippleverandør, og det hadde vært trivelig om andre partier på tok opp tråden med samfunnslønn. - Ikke fullt så trivelig når Ap snakker om "grønn økonomi" dog (som synes deprimerende svart). For MDG er samfunnslønn en del av konseptet grønn økonomi, og det er spennende å se på kostnadene ved samfunnslønn i sammenheng med dette! For samfunnslønn utredes, og MDG håper å sørge for at dette blir gjort kommende stortingsperiode. 

Kommentar #6

Audun Hjertager

149 innlegg  1187 kommentarer

Re: Korneliussen

Publisert rundt 11 år siden

Hvor mye har de Grønne i Norge til felles med sine søsterpartier i Frankrike og Tyskland?

Det vi ikke har felles er EU-medlemskap... Miljøpartiet De Grønne er medlemsparti i De europeiske grønne (EGP), som i motsetning til andre partisammenslutninger er et parti i gavn og ikke bare i navn. EGP stiller til europavalget med et felles valgprogram vedtatt av delegater fra medlemspartier både fra EUs medlemsland og fra andre europeiske land.

Borgerlønn er en spennende ide, men KrF er nok fortsatt det eneste partiet med en noenlunde ansvarlig ruspolitikk - på det området er de norske grønne spesielt ute å kjøre.

Jeg synes ruspolitikken er grei nok, men jeg synes saken er vanskelig. Den handler om å definere om rusmisbrukere først og fremst er kriminelle, om de trenger hjelp, og om rett til å skade seg selv. Man må jobbe internasjonalt for å redusere narkomafiaens makt i Afghanistan, Columbia, Norge... Unge Venstre er radikale. 

Utdrag fra MDGs prinsipprogram

3.7.4 Rusmisbruk

Miljøpartiet De Grønne ser rusavhengighet primært som et helseproblem, som må behandles som det uansett om rusmiddelet er lovlig eller ikke. Det er ikke kriminelt å ødelegge helsa si med tobakk, alkohol, eller for den saks skyld sukker – det bør gjelde alle rusmidler. Kriminalisering er tvert imot ofte et hinder for fornuftig behandling av de helse- og sosialfaglige aspektene ved rusavhengighet. Opplysning og annen innsats for å redusere skadevirkningene av misbruk, enten det dreier seg om tobakk, alkohol, medisin eller narkotika, må baseres på saklig informasjon og profesjonell medmenneskelig behandling.

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
25 dager siden / 1500 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
5 dager siden / 1319 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
15 dager siden / 1096 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
12 dager siden / 996 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
rundt 1 måned siden / 785 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
rundt 1 måned siden / 463 visninger
Alle eller ingen?
av
Knut Alfsvåg
21 dager siden / 454 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere