Audun Hjertager

149

Prest stortingsgandidat

Publisert: 13. mai 2009

Tidligere kommunestyrerepresentant for KrF, Tom Sverre Tomren, er stortingskandidat for Miljøpartiet De Grønne i Hordaland. I Norge er bl.a. den internasjonalt anerkjente fredsforskeren Johan Galtung tilknyttet De Grønne, og i Frankrike stiller fransknorske korrupsjonsjeger Eva Joly til valg til EU-parlamentet. Gjett for hvilket parti? Og hvem prioriterte tidligere FARC fange Ingrid Betancourt å besøke, mens UD måtte vente på gangen? Partiet er fortsatt lite, men vokser raskt: 100% økning i medlemstallet i fjor. Kanskje De Grønne noe for deg også?

(innmeldingsskjema)

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Audun Hjertager

149 innlegg  1187 kommentarer

Ooops

Publisert over 10 år siden

...Prest stortingsKandidat. Beklager skrivefeil: Det går fort i svingene av og til. 

Kommentar #2

Jan Olaf Ellefsen

9 innlegg  17 kommentarer

Samfunnslønn

Publisert over 10 år siden

Har Miljøpartiet De Grønne noen reelle muligheter til å komme inn på Stortinget fra høsten? I såfall i hvilket fylke?

Takk for partiets forslag om å innføre samfunnslønn i Norge. Håper partiet gjør det til en kampsak som frontes i valgkampen.

Les kronikken "Alle fortjener kjøpekraft" i Aftenposten 11. mars i år: http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article2970612.ece

Miljøpartiet De Grønne om samfunnslønn: http://www.mdg.no/politikk/prinsipprogram/samfunnslon/

Se også facebook-gruppen for samfunnslønn/borgerlønn: http://www.facebook.com/group.php?gid=2355197730

 

Kommentar #3

Harald Korneliussen

25 innlegg  672 kommentarer

RE: Prest stortingsgandidat

Publisert over 10 år siden

 

13.05.09 kl. 13:13 skrev Audun Hjertager:

Tidligere kommunestyrerepresentant for KrF, Tom Sverre Tomren, er stortingskandidat for Miljøpartiet De Grønne i Hordaland. I Norge er bl.a. den internasjonalt anerkjente fredsforskeren Johan Galtung tilknyttet De Grønne, og i Frankrike stiller fransknorske korrupsjonsjeger Eva Joly til valg til EU-parlamentet. Gjett for hvilket parti?

 

Hvor mye har de Grønne i Norge til felles med sine søsterpartier i Frankrike og Tyskland? Borgerlønn er en spennende ide, men KrF er nok fortsatt det eneste partiet med en noenlunde ansvarlig ruspolitikk - på det området er de norske grønne spesielt ute å kjøre.

Kommentar #4

Jan Olaf Ellefsen

9 innlegg  17 kommentarer

Kan noen kommentere KrFs svar om samfunnslønn på Høybråtens blogg?

Publisert over 10 år siden

På Dagfinn Høybråtens KrF-blogg, skrev jeg en kommentar hvor jeg foreslo for KrF å innføre samfunnslønn. Nå har Helge Eide, rådgiver krF stortingsgruppe, svart blant annet følgende på Høybråtens blogg:

"Samfunnslønn har vært vurdert av flere regjeringer - både regjeringer KrF har vært en del av, og av andre regjeringer. Konklusjonen har vært at hvis det faktisk skulle erstatte flere trygdeordninger, og i tillegg gjelde alle, måtte denne samfunnslønnen bli så høy at det virkelig ble snakk om så store beløp at det blir bortimot umulig å gjennomføre. Så forutsetningen om at dette egentlig ikke er dyrt, som for eksempel MdG har, er dessverre ikke riktig."

Les hele svaret her: http://www.krf.no/ikbViewer/page/krf/blogg/artikkel?p_document_id=19645&blogg=16273

Kan Hjertager (eller noen andre) fra Miljøpartiet De Grønne tenke seg å kommentere saken videre på Høybråtens blogg? Problemet for tidligere regjeringer er tydeligvis at samfunnslønnen blir for høy. Hvor høyt beløp ønsker Miljøpartiet De Grønne at samfunnslønnen skal være? Jeg ville sette pris på å få økt debatt omkring samfunnslønn. Takk igjen for at Miljøpartiet De Grønne ønsker innføring av samfunnslønn.

Kommentar #5

Audun Hjertager

149 innlegg  1187 kommentarer

Re: Samfunnslønn

Publisert over 10 år siden

De Grønne stiller liste i alle fylker i år. Om partiet kommer på stortinget fra 2009 vil tiden vise, men det er helt sikkert at partiet vil få økt oppslutning. Og det kommer godt med: Ut fra stemmetallet ved forrige stortingsvalg har MDG mottatt skarve ca 250.000 i partistøtte hvert år, mens FrP har mottatt 50.000.000,-. Om MDG ikke får representanter i år, så kommer det med din stemme desto sterkere tilbake ved neste korsvei :-)

Partiet er ikke uvant med å være prinsippleverandør, og det hadde vært trivelig om andre partier på tok opp tråden med samfunnslønn. - Ikke fullt så trivelig når Ap snakker om "grønn økonomi" dog (som synes deprimerende svart). For MDG er samfunnslønn en del av konseptet grønn økonomi, og det er spennende å se på kostnadene ved samfunnslønn i sammenheng med dette! For samfunnslønn utredes, og MDG håper å sørge for at dette blir gjort kommende stortingsperiode. 

Kommentar #6

Audun Hjertager

149 innlegg  1187 kommentarer

Re: Korneliussen

Publisert over 10 år siden

Hvor mye har de Grønne i Norge til felles med sine søsterpartier i Frankrike og Tyskland?

Det vi ikke har felles er EU-medlemskap... Miljøpartiet De Grønne er medlemsparti i De europeiske grønne (EGP), som i motsetning til andre partisammenslutninger er et parti i gavn og ikke bare i navn. EGP stiller til europavalget med et felles valgprogram vedtatt av delegater fra medlemspartier både fra EUs medlemsland og fra andre europeiske land.

Borgerlønn er en spennende ide, men KrF er nok fortsatt det eneste partiet med en noenlunde ansvarlig ruspolitikk - på det området er de norske grønne spesielt ute å kjøre.

Jeg synes ruspolitikken er grei nok, men jeg synes saken er vanskelig. Den handler om å definere om rusmisbrukere først og fremst er kriminelle, om de trenger hjelp, og om rett til å skade seg selv. Man må jobbe internasjonalt for å redusere narkomafiaens makt i Afghanistan, Columbia, Norge... Unge Venstre er radikale. 

Utdrag fra MDGs prinsipprogram

3.7.4 Rusmisbruk

Miljøpartiet De Grønne ser rusavhengighet primært som et helseproblem, som må behandles som det uansett om rusmiddelet er lovlig eller ikke. Det er ikke kriminelt å ødelegge helsa si med tobakk, alkohol, eller for den saks skyld sukker – det bør gjelde alle rusmidler. Kriminalisering er tvert imot ofte et hinder for fornuftig behandling av de helse- og sosialfaglige aspektene ved rusavhengighet. Opplysning og annen innsats for å redusere skadevirkningene av misbruk, enten det dreier seg om tobakk, alkohol, medisin eller narkotika, må baseres på saklig informasjon og profesjonell medmenneskelig behandling.

Mest leste siste måned

Noen bør skamme seg
av
Espen Ottosen
24 dager siden / 5657 visninger
Kreftens krigsmetaforer
av
Aud Irene Svartvasmo
22 dager siden / 3748 visninger
Ingen skal leve med skam
av
Tor Håkon Eiken
24 dager siden / 1360 visninger
Nå må vi stå sammen
av
Berit Hustad Nilsen
19 dager siden / 1262 visninger
Småprathelvetet
av
Ann Kristin van Zijp Nilsen
9 dager siden / 1232 visninger
Smiths Venner på ville veier.
av
Gerard Oord
9 dager siden / 1180 visninger
HVILKEN ELEFANT?
av
Rikke Grevstad Kopperstad
8 dager siden / 1160 visninger
Skal vi forby det vi ikke liker?
av
Paul Leer-Salvesen
19 dager siden / 1146 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere