Verdidebatt

Hvem er Jesus, mannen fra Nasareth?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hvem er Jesus, mannen fra Nasareth?

Preben Aavitsland, en helsebyråkrat i Folkehelseinstituttet, skaper bølger på Twitter med sine uttalelser. Han sammenligner blant annet Jesus med Stalin, og peker på at Jesus var veldig tydelig på at "enten er du med meg, eller mot meg". Enten må du være kristen, eller så blir du dømt. Dette synes Preben Aavitsland er det problematiske med kristendommen.

Så går han i det samme "baret" som mange andre, og uttaler at "det er mye som tyder på at han (Jesus) var en snill fyr".. En logisk kortslutning? Kan Jesus både være en "stalinist" og en "snill fyr"?

Etter å ha lest mye i Bibelen, kan jeg ikke forstå at mange mennesker kan ha et positivt syn på Jesus - uten å ta ham fullt ut på alvor. Mange sier at de ser på ham som en "stor" og klok mann, en radikal og flott person, en profet, en mann som gjorde mye godt, - men.. de tror ikke at han var Guds sønn.

Nei vel? Hvis Jesus ikke var Messias, Guds sønn, vår Frelser og Herre. Hvem var han da?

Det er dette han forkynte og som NT proklamerer ham som!

Hvis han ikke er det han selv utga seg for å være? Da må han jo være en av verdenshistoriens største bedragere og forførere? En person som fikk mennesker til å forlate alt og følge ham, ja gi livet sitt for hans skyld? I beste fall må han ha vært psykisk og mentalt i ubalanse..

Hvem er Jesus, mannen fra Nasareth?

Var han en løgner, en bedrager, en psykisk ustabil person?

Snakket han sant om seg selv? Gir NT et riktig bilde av ham? Hva blir konsekvensen for deg og meg i så fall? Da er det vel ingen annen mulig konklusjon enn at vi "enten er med ham, eller mot ham"?

Hvem er Jesus for deg?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt