Verdidebatt

Tilhører ekteskapet ... eller?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Påstanden i dette innlegget er:

Et fullendt seksuelt forhold mellom en kvinne og en mann tilhører ekteskapet.

For å forhindre eventuelle avsporinger kan jeg presisere at påstanden ikke er ment og fremkalle kommentarer med forsøk på å finsikte skillelinjer av seksuell karakter for det som er tillatelig utenfor/innenfor et ekteskap. Jeg søker ikke oppmerksomhet rundt slikt; selv om grenselinjer sikkert kan være interessant nok å debattere, men da helst under et annet passende innlegg. Jeg skrev ”fullendt seksuelt forhold” selv om skillelinjen er langt mindre opplagt om tilhørigheten av forhold med seksuelt innslag skulle bli opplyst (for de fleste) å tilhøre ekteskapet.

Heller ikke har jeg ment på noen måte å provosere de som bærer de homofiles fane høyt eller følger etter de som bærer slike faner. Dette innlegget er ikke ment å omfavne også den siden – som sikkert kan være interessant nok å debattere, men da helst under et annet innlegg.

Med ekteskap mener jeg bare en bindende juridisk og åndelig pakt som ved dens opprinnelige opphav av evig liv har sitt bilde i en moden livslang enhet mellom to modne mennesker av motsatt kjønn som velger - av egen fri vilje - å inngå en slik pakt (etter samtykke).

Selvfølgelig kan ekteskapet som institusjon utdypes mer, men dette skulle vel være greit som start på denne debatten om et seksuelt forhold mellom to modne mennesker tilhører ekteskapet eller ikke.

Med vennlig hilsen Svein-Ole

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt