Verdidebatt

Jesus fra Nasaret

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I Apostlenes gjerninger står det "..og taler om at Gud salvet Jesus fra Nasaret med Den Hellige Ånd og kraft, han som gikk omkring og gjorde vel og helbredet alle som var underkuet av djevelen, fordi Gud var med ham"

I GT lærer vi at salvelse er ett bilde på Den Hellige Ånd (eks når David ble salvet med olje), en spesiell kraft som gis ulikt til ulike oppgaver og ulikt til ulike mennesker som tror.

I Lukas står det som følger

" Men synagogeforstanderen ble forarget fordi Jesus helbredet på sabbaten, og han sa til forsamlingen: «Det er seks dager til å arbeide på. Da kan dere komme og la dere helbrede, men ikke på sabbaten.»

«Hyklere», svarte Herren, «løser ikke hver eneste en av dere oksen eller eselet fra båsen også på sabbaten og leier dem ut så de får drikke? Men her er en Abrahams datter som Satan har holdt bundet i hele atten år. Skulle ikke hun bli løst fra denne lenken på en sabbat?» Da han sa dette, måtte de skamme seg, alle motstanderne hans. Men alle som var samlet, gledet seg over alt det underfulle han gjorde."

Jesus konfronterte ofte satan og Hans rike og det står sånn i Matteus 8

"Da det ble kveld, brakte de til ham mange som hadde onde ånder. Han drev åndene ut med et ord og helbredet alle som var syke.

Slik skulle det ordet oppfylles som er talt gjennom profeten Jesaja:
           Han tok bort våre plager
           og bar våre sykdommer."

Jeg er sikker på at det samme gjelder i dag, i vårt samfunn: At folk er plaget av djevelen og frykt! Og vi som er Kristi menighet er blitt gitt nøklene for å hjelpe folk i frihet (matteus 16).

Om frykt står det sånn "Siden barna er av kjøtt og blod, måtte også han fullt ut bli som dem. Slik skulle han ved sin død gjøre ende på ham som har dødens makt, det er djevelen,  og befri dem som av frykt for døden var i slaveri gjennom hele livet." Hebr 2

Jesus kom for å redde sjeler, for å befri dem, og for å hjelpe folk fra angst/frykt og psykiske problemer. Gjennom Korsets kraft overvant han enhver sykdom, død og banet en vei for indre Fred, som gis enhver som tar imot Hans frelse av nåde!

Jesus var aldri redd for hva andre tenkte om Han, men ropte ut på gatene i storbyen Jerusalem "«Den som tørster, skal komme til meg og drikke! Den som tror på meg, fra hans indre skal det, som Skriften sier, renne elver av levende vann.»" Johannes 7:37

Og Veien til frelse begynner alltid med tro. Og Romerbrevet sier at Veien til Jesus er "
For hvis du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og i ditt hjerte tror at Gud har oppreist ham fra de døde, da skal du bli frelst. Med hjertet tror vi så vi blir rettferdige, med munnen bekjenner vi så vi blir frelst.

Og "Hver den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst" Rom 10:13

Så alle som tørster, alle som lider, alle som søker Fred og som hungrer og tørster, kom til den Herren Jesus, og få først indre fred. Søk så først Guds rike, og få så alt det andre i tillegg! (matt 6:33)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt