Verdidebatt

Er mystikk for alle?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Mystikk er noe som fins i alle religioner, men jeg kommer bare til å holde meg til den kristne.

Mystikk er å få oppleve en nærhet til Gud, være ett med Gud, få kjenne at Guds rike er kommt nær.

Man opplever en direkte opplevelse med Gud, og ønsker å bare dras enda nærmere til Hans hjerte.

Mystikken kan være meditativ eller ekstatisk. Vi kan oppleve Gud åpenbarer seg ved å meditere på Guds inspirerende skrifter enten fra bibelen eller fra andre helliges/kristne skrifter. For Guds hellige Ånd sluttet ikke å virke med apostlene, men har vært med oss gjennom hele historien.

Hva menes med at Guds rike har kommet nær, slik Jesus forkynte mange ganger. For en mystiker så vil det ordet være akkurat det de opplever. Man kjenner Guds rike har kommet nær.

" Da fariseerne spurte ham om når Guds rike skulle komme, svarte han dem og sa: Guds rike kommer ikke på en slik måte at en kan se det med øynene. Heller ikke skal de si. Se her eller der er det. For se. Guds rike er inne i dere." (Luk 17:20 )

Jesus forkynner at han er det Sanne Lys som har kommet til verden."Det sanne lys, som lyser for hvert menneske, kom nå til verden." ( Joh 1:9) Jesus sier han er livets brød :33Guds brød er det brødet som kommer ned fra himmelen og gir verden liv.»Da sa de til ham: «Herre, gi oss alltid dette brødet.»Jesus svarte: «Jeg er livets brød. Den som kommer til meg, skal ikke hungre, og den som tror på meg, skal aldri tørste. ( Joh. 6:33) Jesus sier han er Livets Vann. "Men den som drikker av det vannet jeg vil gi, skal aldri mer tørste. For det vannet jeg vil gi, blir i ham en kilde med vann som veller fram og gir evig liv.» ( Joh. 4 14) Det å kjenne Jesus og få være ett med Jesus gjalt ikke bare Jesu disipler, men alle som kommer til tro på Jesus. "Jeg ber ikke bare for dem, men også for dem som gjennom deres ord kommer til tro på meg.Må de alle være ett, slik du, Far, er i meg og jeg i deg. Slik skal også de være i oss, for at verden skal tro at du har sendt meg" ( Joh. 17:20 )

Om vi mediterer på disse skriftstedene som sier noe av hvem Jesus er, så kan også de skriftstedene bli gjort levende for oss.

Men vi kan også ved å bare overlate oss til Gud få oppleve en bønn ved bare å "se Gud". Være i Guds nærvær. Legge vekk alt vårt eget. La oss fylles av noe større. En bønn som er ren kjærlighet. Vi elsker fordi han elsket oss først. Vi lengter etter mer fra Gud. At Gud skal oppfylle oss helt, slik at Han vokser og vi avtar.

Noen kan under stille bønn oppleve overnaturlige opplevelser. De må aldri være drivkraften, de bør egentlig ikke være noe viktig. Overnaturlige hendelser er interessante, men det må være Gud og hvem Han er, som er det som driver oss.

Det handler om å være med vår beste venn, og være til for Han. La vårt hjerte lengte etter at vi blir mer lik Han, som er vårt forbilde. Hva er det egentlig Gud vil med vårt liv? Hvor nære vil Han at vi skal komme til Han? Det står i bibelen: Gud er Kjærlighet. Hva kan vi lære av Gud? Hva betyr Guds Kjærlighet? Kan Gud vise oss det fra vårt hjerte, fordi Han har kommet inn i vårt liv? Eller kan vi bare finne Gud på utsiden?

Det handler ikke om å føle. Det handler om å få en visshet om hvem Gud er. Og å elske Gud enda mere, fordi Han elsket oss først, fordi Han er Kjærlighet.

Det handler om å sette Gud framfor alt annet. Den Gud vi tror vi fikk på innsiden da vi lot Lyset flytte inn. "Se, jeg står for døren og banker. Om noen hører min røst og åpner døren, vil jeg gå inn til ham og holde måltid, jeg med ham og han med meg. " (Joh. 3:20) Det kan vi godt gjøre uten å føle. Vi kan bruke vår visshet. Og Gud taler til oss selv om vi ikke kan høre det ved våre sanser, Gud taler til vårt hjerte, den gode jord, slik at ordet vil vokse og gjøre at vi kan bære god frukt.

Vi blir ett med Gud, slik Sønnen er ett med Faderen. Slik at vi vil handle slik Kjærligheten vil handle. For størst av alt er Kjærligheten.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt