Verdidebatt

Surrogati og prostitusjon

Det er mange som snakker om dette for tiden men hva er det egentlig?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er mange som er mot prostitusjon, det forstår jeg. Det er også mange som er for surrogati. Det forstår jeg ikke.

Jeg har et ganske pragmatisk syn på dette, selv om jeg påberoper meg å ha den kristne tro. Det å selge sin kropp mot penger må folk kunne bestemme selv. Hvis noen har en "one night stand" er det straffbart? Så lenge begge vil det har ikke noen av oss noe med det.

Hvis en kvinne vil selge sin kropp, er det opp til henne. Dette har ikke, hverken du eller meg, noe med. Hvordan skal vi kontollere det? Skal vi drive med dyneløfting? Var det til hennes egen forlystelse eller var det for penger. Det er egentlig umulig å finne ut av. Derfor synes jeg dette skal være lovlig, Vi må ha frihet!

Når det kommer til organisert prostitusjon stiller saken seg ganske annerledes, Da har du en hallik som tar 90% av pengene. Her i Korea, som jeg befinner meg, er dette ikke vanskelig å finne ut av. Det er det ikke i Norge heller. Du kan bruke spanere å da ser du lett hva som er organisert og ikke. Kvinner blir utnyttet på den måten. De blir fratatt sitt pass og har ingen muligheter. Dette må kriminaliseres.

Når det gjelder surrogati, hvor en kvinnes kropp, utnyttes for 9 mnd, i stedet for 10 min. Er det lettere å bevise. La oss lage lover som er mulig å håndheve.

Så mitt råd er: Tillat prostitusjon på privat basis. Forby organisert prostitusjon. Det er mulig å håndheve. Ikke tillat surrogati. Det er også mulig å håndheve. Vær pragmatisk i lovgivningen og prisippiell. Da løser det seg.

Mvh Petter

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt