Verdidebatt

Korsets tre gaver

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg våger meg med ett nytt innlegg men denne gangen under teologi, i håp om også å få innspill men hovedsakelig er det for å fremme og løfte opp Kristus slik at vi kan bli frelst.

Jeg viser til teksten helt nederst men vi finner den her;  Joh 14:26-31.

Vi fikk:

  1. Talsmannen.
  2. Fred.
  3. Mellommann og Yppersteprest i himmelen.

1.

Jesus lover at når Han er dratt så skal Han sende oss Talsmannen og denne skal lære oss ALLE ting og minne om alt Jesus har sagt. Sterke ord? Ja, men ingenting er umulig for Gud, Han kan jo sende en kamel igjennom ett nåløye. Johannes sier i 1. Johannes 2:20 at vi vet alt. Vi kjenner til hvem Jesus er, Han som er Kristus er vår bror i vårt samme kjød, dette benektes av antikrist tilhengere. Slik kan vi skille ut ulvene som går i fåreklær men nok om det. Essensen i hva Talsmannen lærer sine er at de forkynner Moses og profetene for de taler om Ham og de talte om Synd, rett ferd og Dom. Joh. 16:8. Alle som sier de er i Kristus og tror på Ham forkynner om denne verdens synd, viser til Kristi rettferdighet og den kommende Dom. De som sier de tror Ham men ikke forkynner om synd og sann omvendelse i fra synd er ikke ifra Gud. Det er spesifikt spesifisert i Guds ord.

Tre ting har Han gitt oss ved Talsmannen og det er 1. Kunnskap om all synd, 2. Kunnskap om rett ferd (Guds lovs intensjoner) og 3. Bakgrunnsviten om den kommende Dom. Dette for at verden skal vite og ikke uten grunn gå fortapt.

2.

Fred er kun mulig om man ser Kristi rettferdighet og i det smelter sitt hjerte for. Jeget er da underlagt "døden" fordi man ser noe som er større og bedre enn Selvet. Rom 8:10. Man arver da ettermælen av Kristus og er i det frimodig.

3.

Han er vår Yppersteprest i himmelen, Han er vår Talsmann i himmelens Helligdom. Med andre ord Han representerer oss som vår personlige og individuelle Advokat foran Gud Faderen. Jesus ble sant menneske, min og din bror i syndig kjød men uten synd for at nettopp vi kunne arve en vei ut av elende. Det kommer en dom og alle som har Ham som Mellommann alene i våre bønner til Faderen er underlagt Frelsesverket. Alle som ber til andre forsøker seg andre veier enn igjennom Hans blod og virke. De er en røk for Guds nese, de helliggjør seg selv og drikker falsk melk uten fast føde, vel de spiser falsk og uren føde.

Det vi må se er hva Han gir oss via Talsmannen, via sitt offer og som vår Yppersteprest. Se på det og betrakt det, da kan vi se at om vi holder fast så kan vi ikke falle. Se på dybdene i Talsmannens verk, som idag er tilgjengelige for enhver sjel. Se på Kristi rettferdighet ved og på korset. Hva har Han gjort og hva gjør Han der når vi vet hva Han hadde og ga ifra seg. På hvilken måte ble og på hvilken måte fungerer himmelens helligdom nå og i fremtiden? Helheten er rett og slett "diggbart" (mere enn det) som ungdom uttrykker det noen ganger. Sjekk det ut og ser vi i sluttten på bibelteksten under så ser vi at vi lever her på denne jord hvor denne verdens fyrste faktisk er Djevelen.. Derfor sier Jesus i fullt alvor, konkret; "Stå opp, la oss gå".

Joh 14:26-31
Men talsmannen, Den Hellige Ånd, som Faderen skal sende i mitt navn, han skal lære dere alle ting, og minne dere om alt det som jeg har sagt dere.

Fred etterlater jeg dere. Min fred gir jeg dere. Ikke som verden gir, gir jeg dere. La ikke deres hjerte forferdes, frykt ikke!

Dere hørte at jeg sa til dere: Jeg går bort, og jeg kommer til dere igjen. Dersom dere elsket meg, ville dere glede dere over at jeg går til Faderen, for min Far er større enn jeg. Og nå har jeg sagt dere dette før det skjer, for at dere skal tro når det skjer.

Heretter skal jeg ikke tale mye med dere. For denne verdens fyrste kommer, og han har ikke noe i meg.
Men for at verden skal vite at jeg elsker Faderen og gjør slik som Faderen har befalt meg - stå opp, la oss gå herfra!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt