Verdidebatt

Takk for meg

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg har vært gjesteskribent her på Vårt Lands debattsider i to uker fordi jeg er aktuell med boken"Fra urmenighet til scenekirker". Nå trekker jeg meg tilbake til bloggen min Bygge Mennesker. 

I boken skriver jeg om ikke-hierarki, likestilling og husmenigheter, og jeg sammenligner dagens lederparadigme med det tjenerparadigme jeg mener å finne i NT.

Jeg mener vi må på nytt sjekke hvilke oppfordringer og verdier som fantes blant de første kristne, og så la disse prege oss i dag på ulike måter.

Et slikt synspunkt setter i gang mange debatter, for eksempel om hva som skal regnes som urmenighet, om også dokumenter utenfor NT skal være rettesnor, om vi bare skal justere dagens innarbeidede ordninger eller om vi heller skal starte noe nytt fra bunnen av, om hvor vi skal legge tyngdepunktet mellom store og små samlinger, om hva de ulike tjenestegavene i NT betyr i praksis og om hvor grensene går for når vi bryter NT-verdiene.

Det er sjelden deltagerne endrer synspunkt i slike nettdebatter. Men debattene kan være nyttige å lese for andre.

Hvis du opplever at det ikke fungerer i den tradisjonelle menigheten, enten du er menighetsleder eller er benkesliter, så er mitt budskap at det fins et alternativt menighetsliv. Det starter med at man samles i et hjem, gjerne med god mat, men uten at det er en prest som bestemmer over flokken.

Min oppfordring er: Ring en venn og invitér til middag. Og skulle du være i den andre enden og få en invitasjon, så si ja takk.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt