Verdidebatt

Bjarte Ystebø mangler dannelse

Bjrate Ystebø får Fox News til å virke seriøse. Det er godt gjort.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Bjarte Ystebø er en ledende mann for det kristen konservative Norge og en skribent i menighetsbladet Norgeidag. Mannen har en rekke ganger proklamert sin kjærlighet for konservative verdier som ville føre flere hundre år tilbake i tid hvis de ble gjennomført.

I et av sine siste innlegg ved navnet Norge og Nord-Korea så kommer han med så grove og latterlige beskyldninger at man ikke helt vet hva man skal si. I tillegg til å komme med en klang beskrivelse om kommunisme og planøkonomi så skriver blant annet:I Sør-Korea valgte de Gud, i Nord-Korea forbød de ham. Norge har lenge vært et Sør-Korea, men noen vil at vi skal bli mer som Nord-Korea.

Er det faktisk noen som har forbudt Gud i Norge? Vi har et land der det finnes en rekke kristne samfunn som på toppen av det hele får statsstøtte. Skjer det i Nord-Korea?

Nord-Korea er en ettpartistat med stengte grenser, tortur, forfølgelse og uendelige brudd på menneskerettighetene. Skjer dette i Norge?

I Norge er det frie valg, skjer det i Nord Korea?

Bjarte Ystebø er i likhet med en rekke andre konservative bitre over at særrettighetene de kristne har hatt i flere år blir opphevet. Ikke lenger får de tvangskristne nordmenn og ikke lenger får de nekte homofile rettigheter. Jeg kan forstå at dette er bittert for Bjarte Ystebø, men å bli sur og sammenligne Norge med Nord-Korea viser bare total mangler på elementær kunnskap.

Snart skal Bjarte Ystebø og hans religiøse sekt arrangere noe de kalle verdi symposium i Oslo. Hvis denne uttalelsen skal være med å sette standarden for hva som blir presentert der så burde man heller kalle det en stand up show. Hvem skal være mest smakløs i kristen Norge i år mon tro? Bjarte Ystebø har sunket lenger ned enn normalt. Noen som tør å utfordre ham?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt