Verdidebatt

Den nye litturgien i Den norske kirke

Søndag var i en av Oslo kirker. På grunn av den nye litturgien hadde jeg problemer å føle meg hjemme der. syndsbekjennelsen var totalt forandret.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Før kunne en gå i hvilken som helst kirke tilhørende den norske kirke og oppleve den samme litturgien.. Nå er det bare navnet som er det samme. Jeg har problemer å delta i gudstjenesten på grunn av alle endringer man har fortatt i litturgien. Hvis hensikten var at det skulle komme flere mennesker til gudstjenesten så har forandringende ført til det motsatte.

Jeg går vanligvis i Den norske kirke i eksil. Der har vi fremdeles den gamle litturgien,klokkerbønnen og det gamle fader vår. Dessuten får vi høre om synd nåde og forsoningen mellom Gud og mennesker.

Kirkeledere hevder at Gud er tilstede for alle mennesker. Det er riktig men de glemmer å si at synden gjør at mennesker som lever etter sine lyster stenger Gud ute av sine liv. Guds barn er de som tatt sin tilflukt til Jesus Kristus og lever etter hans bud og forskrifter. lever du et verdslig liv, lever du adskskilt fra Gud.

Jesus sier at de som ikke er for han, de er i mot han.

Vi lever i ankristlige tider. Det er ikke alle kirkeledere som leder rett. De fører folk i fortapelsen. Bibelen advarer sterk mot disse. Les i Bibelen og finn om læren som forkynnes er av Gud.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt