Verdidebatt

Gammel variant i ny forkledning

Det måtte antagelig komme. Skuddene på Sandy Hook folkeskole i Connecticut som drepte 20 barn og 6 voksne ble en for stor fristelse for konspirasjonskonstruktørene. Når kommer den første boken om skuddene som aldri fant sted?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Professor i kommunikasjon, James Tracy, ved Florida Atlantic University hevder at tragedien på barneskolen Sandy Hook i delstaten Connecticut hvor 20 barn ble skutt og drept av Ryan Lanza aldri fant sted slik vi er blitt fortalt. Den var istedet iscenesatt av president Obamas administrasjon i Washington. Medierapportene inneholder ifølge Tracy inkonsistener som bekrefter hans mistanke om urent trav.

"Etterhvert som dokumentene relatert til skytingen ved Sandy Hook blir vurdert fortløpende og tolket av uavhengige forskere, finnes det en voksende bevissthet på at mediadekningen av massakren på 26 barn og voksne i all hovedsak var beregnet på folkeopinionen som et ledd i å oppnå politiske mål", skriver professor Tracy. Og videre:

"Selv om det lyder som en vill påstand, så står man igjen med spørsmålet om hvorvidt skytingen ved Sandy Hook i det hele tatt fant sted - i det minste på den måten politimyndighetene og nasjonale nyhetsmedia har beskrevet det.

Når en god konspirasjonshistorie først tar av, finner den raskt også veien til YouTube. Påstander og ord er én ting. Bilder er noe annet.

Og på YouTube kan man nå finne angivelige bevis for at drapene på Sandy Hook i Newtown var iscenesatt av noen som ønsket å skape frykt for myndighetene. Noe som er langt fra usannsynlig - konspirasjonstanker synes lettere å svelges av de som er redd for øvrighet og myndigheter. En av videoene har hatt godt over 100.000 besøkende. En Facebook-side er også opprettet for å underbygge konspirasjonsteorien. Som et av bevisene er et fotografi av president Obama sammen med familen Parker etter massakren som mistet datteren Emilie på Sandy Hook, men som nå viser seg også å være på familiebildet. Det er hun selvsagt ikke - det var ifølge foreldrene hennes lillesøster.

Folk som nå frykter for å miste retten til å bære våpen kan lett mistenkes for å være bakmenn bak teorien om konspirasjon.

"Du vet innerst inne at ingen klarer å gå inn i en skolegård og begynne å skyte forsvarsløse små barn", skriver New Age "Messias" Jay Johnson som driver www.SandyHookHoax.com. "De forsøker å endre massenes forståelse av den menneskelige egenskap, slik at folk føler seg utrygge og bare stoler på at det er regjeringen som skal trygge alt," sier han og som bevis hevder at det var alle uoverensstemmelsene som fikk ham til å starte websiden som har undertitelen Det virker utrolig fordi det er akkurat det.

Lenker:
http://www.youtube.com/watch?v=eHv_RhVgfUQ
http://www.youtube.com/watch?v=wc8HGPfF8ow#!
http://www.sandyhookhoax.com/
http://www.idigitaltimes.com/articles/14542/20130114/newtown-conspiracy-theory-nra-gun-control-advocates.htm

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt