Verdidebatt

Abort og reservasjonsretten

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dette ble da servert i Aftenposten i går:

http://www.aftenposten.no/meninger/kommentarer/Reserverte-leger-7098686.html

Ett angrep på at folk at etiske grunner ikke ønsker å jobbe med abort, eller som vi kristne også kaller det: Å ta ett annet menneskes liv.

Ikke bare ta ett annet menneskes liv, men også utføre vold mot det svakeste av det svakeste i vårt samfunn.

Jeg vet ikke om den kristne, som virker som hovedmålgruppen for dette angrepet, forstår at det egentlig ikke handler om å hemme valgfrihet i sykehusspørsmålet, men ett større angrep for å sirkle inn den kristnes tro. Dette er ikke en kamp for den ressurssvake moren, men en ideologisk kamp for at samfunnet skal begrense kristendommens innflytelse i samfunnet. Dette foregår fra skanse til skanse, og om den kristne ikke reiser seg og sier "nok er nok", så er jeg bekymret for utviklingen. Er det et kommunistisk samfunn vi ønsker oss? Jeg synes utviklingen er bekymringsverdig og kritikkverdig.

NRK viste sin innlegg på tv i går, så var det 2 mennesker som var imot reservasjonsretten som sto frem, men ingen fikk imøtegå de. NRKs programleder i nyhetene ble veldig følelsesmessig involvert i en form for en anklagende tone da hun diskuterte sammen en representant for legestanden. Å legge skylden på at noen blir irritert for kaos på avdelingen fordi noen reserverer seg, så vill jeg si at det heller er ett problem i avdelingen som ikke klarer å organisere seg. Med andre ord: Dårlig ledelse!

NRK kjørte igjen ett innslag som jeg vil kalle ett rent demokratisk problem med ett glimt av propaganda. Dvs å bare vise frem de sidene som de selv ønsker å fremme.

Helsesektoren har nok med problemer å ta tak i med helsekøer, eldreomsorg etc, enn at de attpåtil skal lage flere problemer: Feks en innblanding her kan føre til færre leger ved sykehuset , da noen kommer til å nekte å etterkomme myndighetenes autoritære innblanding i ett så ømtålig tema, og måtte da se seg om etter noe annet å gjøre.

Forresten: De fleste kristne jeg vet om, er gode arbeidere, samvittighetsfulle og glade i mennesker, ettersom de har fått en befalning fra sin mester å elske sin neste. Vet ikke om jeg kan si det samme om de som fronter alle disse kampene i skalkeskjul/åpenlyst av at de selv er bedre og vet bedre! Jeg tviler på at de vet noe som helst, annet enn hva de føler og er irritert over!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt