Verdidebatt

Positive toner fra AUF

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Når jeg var aktiv i Unge Venstre på slutten av 90 tallet var AUF svært kritisk til Unge Venstre sin politikk, da spesielt på rus. I Valgkampen 1997 kjørte de en organisert kampanje for å hindre Venstre i å gjøre et godt valg med den begrunnelse at vår ruspolitikk ville ødelegge landet. Nå har takk og pris mye skjedd siden den gangen og det vi sto for den gangen har blitt rimelig akseptert blant befolkningen i landet. Det var derfor gledelig å lese BA på nett den 20. januar der den nye lederen for AUF I Bergen Øystein Hassel sier at Norge trenger en ny ruspolitikk. Han ønsker å gå i retning det Unge Venstre og Venstre lenge har talt for, nemlig en radikal forandring fra den mislykkede politikken som kjøres i dag.

Han sier blant annet: Dagens ruspolitikk er feilslått. Når Norge og Bergen ligger på europatoppen i overdosedødsfall, og når den narkotikapolitikken vi har nå ikke fungerer, må vi prøve noe nytt
Jeg kunne ikke vært mer enig med han, men det er bare trist at hans egent parti ikke er på bølgelengde? De siste 8 årene har ikke den sittende regjeringen vist tegn en mer human ruspolitikk, tvert der imot.

Øystein Hassel viser også flere lovende tegn. Når det gjelder hans egne parti sin iver etter å overstyre lokaldemokratiet når det kommer til skjenkesaker, sier han følgende: Dette er et prinsipielt spørsmål. Bergen AUF mener det er et demokratisk problem at ikke det lokale selvstyret avgjør når skjenkestopp skal være. Vi er for lokal differensiering, og har faktisk gått inn for total oppheving i vedtaket.

Det er bare så synd at han er med i et parti som er mer interessert i å styre hele Norge fra Oslo, enn å gi borgerne rett til å bestemme lokalt. Lokal selvstyre har aldri vært eller kommer til å bli en kampsak for Arbeiderpartiet.
Øystein Hassel er inne på gode tanker, men jeg tror kanskje han bør vurdere å bytte parti. Ingen av disse standpunktene tror jeg kommer til å vinne igjennom på Arbeiderpartiets landsmøte. Sjansen for dett er like håpløs som Eskil Pedersen sin kamp for asylbarna. Uansett skal han ha lykke til med kampen.

Følg meg på Facebook

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt