Verdidebatt

Åndelige Babylon i dag.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I skriften finner vi Babylon omtalt på flere måter. Babylon var ett rike som regjerte i midtøsten for 2500 år siden og dette rike angrep Israel og tok det i eie med Guds velsignelse. Det på tross av at Babylon tilbad avguder og Israel tilhørte den ene sanne Gud, Skaperen av hele universet. Ut over dette er Babylon ett åndelig profetisk bibelsk bilde på hva som skal skje i fremtiden, ja i vår tid rett før Jesu andre komme. Det som skjedde for 2500 år siden er også et bilde på hva som igjen skal skje. Forøvrig betyr Babylon babbel, eller styring ved hjelp av forvirring (1. Mosebok 11,9).

Så hva og hvem er Babylon i dag ifølge Guds ord?

(Åp 17,1-5) Her ser vi en beskrivelse av det frafalne åndelige system, dagens Babylon som gir kompromier med sannheten. I Daniel 8,12 ser vi at hun tråkker sannheten under sine føtter. Hun lyver.

Paulus sier til Efeserne 5,31-33 at Kristi brud representerer Hans Menighet og i Jeremia og Jesaja ser vi at Sion er Hans folk lik en vakker kvinne. Motsatt side så har vi skjøgen, altså Babylon i Åpenbaringen 17 er den falne Menighet. To stykker altså. Vi ser i Åpenbaringen 17 at den falne menighet bruker fargene rød og purpur, samtidig ligger de på en by som har syv fjell.

I Daniel 4,30 og Jesaja 45,22 ser vi at den frafalne Menighet er ett menneskebygd system, basert på tradisjon og oppnåelser den veien. selv om Guds ord sier at de døde ikke vet noen ting, ei heller priser Gud, dyrker egentlig den frafalne Menigheten idoler og døde. Det selv om Guds moralske bud forbyr de som elsker Gud dette.

Esekiel 8,16 sier at de frafalne drar soltilbedelse inn i Guds tempel, mennesket.

Jeg tror alle kristen vet hvem dette er men at få vil erkjenne og innrømme at de skjønner det.

Hva tror du?

Hilser med disse to vers:

Åp 14,4-5 Disse er de som ikke har gjort sig urene med kvinner; for de er som jomfruer. Disse er de som følger Lammet hvor det går. Disse er kjøpt fra menneskene til en førstegrøde for Gud og Lammet, 5 og i deres munn er ikke funnet løgn; for de er uten lyte.

Åp 14,12 Her er de helliges tålmodighet, de som holder Guds bud og Jesu tro. 

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt