Verdidebatt

Når stenene roper

50 år, 15 millioner kopier og 50 millioner lesere senere av boken The Cross and the Switchblade, har BBC World Service ved flere anledninger viet en halv time til omtalen av boken,

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

50 år, 15 millioner kopier og 50 millioner lesere senere av boken

The Cross and the Switchblade

(norsk: Korset og stilettkniven), har BBC World Service ved et par anledninger viet en halv time til omtalen av boken, som nå er utgitt på 30 språk, og som også er filmatisert med Pat Boone og Erik Estrada i rollen som David Wilkerson og Nicky Cruz.

Programmet, som sendes under segmentet

Heart and Soul

og når millioner av mennesker, er en synopse om hvordan bevegelsen oppsto da David Wilkerson blakk og fattig kom til New York på 60-tallet og ble konfrontert med gjengmiljøet som den gangen herjet i byens gater. Idag er det over 30 slike rehabiliteringssentra -

Victory Outreach

knyttet til stiftelsen i mange land.

Men i programmet blir også pastor Richard Coles i Manchester, England intervjuet om hvordan han ble en mann med krage etter å ha lest boken som narkoman og langer i en årrekke. I tillegg til å ha et intervju med både Nicky Cruz og Wilkersons sønn Gary.

Neppe noen kristen radiokanal kunne gjort det bedre enn i dette programmet til BBC. Tatt i betraktning det globale nedslagsfeltet for sendingen, er dette mer enn en troende kan drømme om hos en sekulær kanal av en slik størrelse.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt