Verdidebatt

Miljøbevegelsen inhumane side

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dette må være et av de tristeste eksemplene på hvordan miljøorganisasjoner har fått lov til å ramponere en næring som vi alle er avhengige av. I California Central Valley, USA, har over 50 % av hele USA sin matproduksjon funnet sted. Landområdene her er særdeles fruktbare og har produsert mat gjennom flere generasjoner.

For kort tid siden klarte en miljøktivister å presse gjennom en lov i den amerikanske kongress som stengte av hele irrigasjonssystemet til denne dalen. Dette ble gjort fordi de var bekymret for at en liten sildefisk skulle bli utryddet etter at den var kommet på FNS' endangered species list'. Fisken har tydeligvis ikke hatt problemer de siste 150 årene, men nå var det plutselig problemer mente miljøaktivistene. Debatten om fisken faktisk er truet er ikke over, men for sikkerhetsskyld har man altså stengt av hele dalen fra matproduksjon.

Resusltatet ble det verst tenkelige. I dag er hele dalen brakk, 80000 mennesker har mistet jobben sin og i en verden hvor matlagrene tømmes, og tallene på dem som sulter stadig går opp, så legges altså et av verdens mest fruktbare jordbruksområder ned. Alt på grunn av en ny 'ECOscare'.

Det er altså tydelig hva som driver mange av miljøorganisasjonene. Det er definitivt ikke nestekjærligheten til mennesker, men en kjærlighet til jorden, dyr og planter som så mer enn gjerne legger mennesket på alteret. Peter Singer, en populær australsk etikkfilosof, skiller ikke mellom mennesker, planter og dyr. Han mener dyrene er like verdifulle og har like mye rett til å leve som menneskene, ja kanskje mer. Peter Singer er bare en av mange som feks Greenpeace, NRDC osv henter sin inspirasjon fra.

Det er trist og tragisk, men jeg er ganske så sikker på at det nettopp er 'de grønne' enten gjennom en ignorant velmenhenhet, eller ved direkte ond vilje som kommer til å utgjøre den største trusselen mot menneskers ve og vel i tiden som kommer.

http://www.youtube.com/watch?v=Twd59PrqCNg&feature=related

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt