Verdidebatt

Ja til innvandringsregnskap

To pluss to er fire, er det ikke? Ja sier Frp, kanskje sier Høyre, mens for Kristelig folkeparti og Venstre er det så viktig å holde svaret skjult at man er villig til å sparke bein for seg selv, og sabotere sitt eget resultat i stortingsvalget til høsten neste år.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Siv Jensen tar igjen opp temaet innvandringsregnskap, i Dagsavisen.

Nestleder i Venstre, Terje Breivik mener innvandringspolitikken er for streng allerede. Og dessuten; - For mennesker i nød stiller man opp uten å spørre om hva det koster. Du kan ikke sette en pris på et menneske og menneskeverd. Så enkelt er det.

Men hva hvis den prisen er høy nok til å sette deg i gjeld Terje Breivik? Vil du ikke engang vite hvor mye, på forhånd, når du enda har tid til å forberede deg og ligge av litt ekstra penger? Før du selv havner i uføret?

Nei det er ikke lett for Terje. Selvsagt blir det svært komplisert om man skal drive og føle seg frem til rett og galt i verden, fremfor å veie opp for og i mot etter objektive kriterier som voksne mennesker ellers er forventet å gjøre i alle andre sammenhenger. Men så er dette partiet hvis partileder i 2009, Lars Sponheim, lovet på radio at man kunne få komme hjem til gården hans og banke ham opp hvis han gikk i regjeringssamarbeid med Frp.

Det endte i tidenes katastrofevalg for Venstre; under sperregrensen, ned fra 10 til 2 mandater, og med Lars Sponheims avgang som partileder og fra rikspolitikken.

Ja hvorfor skulle man ikke ville repetere den suksessen? Til den dag i dag nekter Lars Sponheim å ta ansvaret, han skylder på Erna Solberg. Hvis bare hun hadde gjort slik han hadde sagt… I det minste er Sponheim konsekvent – og Erna leder på målingene.

Saken er at et innvandringsregnskap, som Frp fremmet forslag om først allerede i 1996, ikke handler om å være for eller imot innvandring. Det handler ikke om å være et godt menneske – eller ikke.

Det handler ikke om at; - - Innvandrere er en mangfoldig gruppe, som KrF nestleder Dagrun Eriksen sier til Dagsavisen, selv om hun helt sikkert har rett i at innvandrere ikke er ensartet «klan» -- men hvem har påstått det? Hvem argumenterer hun mot?

Det handler ikke om internasjonale avtaler om asyl og kvoteflyktninger. Hvor har hun fått det fra?!

Det handler da om fornuft kjære folkets representanter. Om kunnskap. Selv Redd Barna fører regnskap slik at man ikke ender opp med å skylde penger man ikke har.

Kapitalstrømmen som en følge av innvandring, om de jobber eller ikke, om de bidrar til felleskassen eller ikke, om de er muslimer, svensker eller polakker, den beløper seg til milliarder på milliarder, på milliarder, av norske kroner.

Kun utlendingsdirektoratet har et budsjett på omkring 4 milliarder kroner, hvorav 70 prosent går til drifting av asylmottak. Da har man ikke engang begynt å ta for seg summen av utgifter; som trygd og pensjonsutgifter, ekstra tilskudd til skoler, barnehager, politi- og rettsvesen, barnetrygd, kontantstøtte, engangsstønad ved fødsel og adopsjon, bostøtte og økonomisk sosialhjelp osv. Selvsagt kommer det også inntekter til dette regnestykket.

Innvandring er Norges største foretak – en milliardbedrift, og man har ikke den fjerneste anelse om den går i pluss eller minus. Faktisk mener godt over halvparten av Norges folkevalgte at det er umoralsk å finne ut hva som faktisk er tilfellet.

Det er litt av en forretningsmodell. En privatperson ville blitt fengslet for økonomisk kriminalitet.

Vel, en liten retraksjon; man vet at den går med tap for enkelte grupper – meget sannsynlig også i helhet på grunn av disse. Dette vet man på grunn av Brochmannutvalget eksempelvis, og enkelte utgivelser som har sivet igjennom SSBs sensur.

En ellers god gjennomgang er HRS sin Tell ikke meg fra 2009.

Igjen beviser sentrumspartiene Krf og Venstre at et knippe enkeltsaker, er verdt å ofre alt annet for. At man igjen er villig til å personlig overlevere en ny regjeringsperiode til sosialistisk side dersom Frp skulle få stemmerett i en regjeringskoalisjon på høyresiden.

Man kan undre om velgerskaren står bak dem i dette? I 2009 beviste den at man ikke gjorde det. Det er under et år igjen til neste valg, det er lov og begynne å tenke strategisk.

Les også: Klassekampen fryder seg mens busten fyker på Høyresiden

Hjemmeside (ny og oppdatert); KonservativtSamfunn.com

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt