Verdidebatt

Nåden og frelsen må forkynnes

Da troen svekkes kommer forslagene om å innskrenke demokratiet fra venstresiden og nyateister. Også her i landet hvor vi svømmer i velstand i en urolig verden. En utopi å le av?.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Under ateistiske styreformer viser historien at makthaverne, da særlig de venstreorienterte, har fremmet ateismen med til dels harde virkemidler.

Årsaken er at de har sett på kirken og kristendom som en mektig rival til det samfunnsoppbyggings prosjektet de totalitære diktatorer har satt seg fore.

Det skapte under det totalitære styre, for de som ville overleve, en medgjørlig kirke og en kirke som ble en alliert med det totalitære samfunnet kirken befant seg i.

Det har vært foreslått fra noen på denne tråden, ateistnes egen fortrefflighet og linken til totatalitære diktatorer,  å frata troende retten til å stifte politisk parti.  selv om et politisk parti hverken er en misjonsforening eller driver noen som helst forkynnende virksomhet.

Det ser vi altså her i landet i dag at noen på venstresiden vil lefle med totalitære samfunnsordninger og dermed underminere demokratiet vi har.  Hva blir det neste.  Frata troende stemmeretten?

Hvorfor ønsker noen nyateister på venstresiden å svekke demokratiske og dermed menneskerettighetene for troende her i landet.

Er det fordi kirken er en rival til politisk makt i Norge i dag?  Det er tydelig da vi leser debattene og noen tildels hissige debattanter som representerer nyateistene, at de bruker troende og kirken og kirkemakt som syndebukk.  Akkurat som som nazi Tyskland i mellomkrigstiden hadde jødene som syndebukker.  Vi kjenner historien.

Det som er farlig for totalitære bevegelser er troende og kirken.  De mener nå det selv tydeligvis, og benytter seg av vikarierende argumentasjon.  Om det nå er forfalskning - misforståelse av historien nærmest fra urtiden og Bibelens sannheter.

DnK i dag er det ikke mye sprut over som samfunnskritiker.  Der har venstrekreftene i kirka nærmest forfulgt noen med mørkemanns stempel - de liberale har benyttet staten for alt det har vært verdt for de liberal verdiers skyld.

De liberale tjener jo ikke Jesus.  Han forkynnes knapt i media, og biskopene - ja hvem vet hvor de har gjort av seg.  Det er jo ikke annet enn øredøvende stillhet fra den kanten.

Nei sier jeg.  Kirkens oppgave er å sette grenser, kritisere der sammfunnsveien går i feil retning, påpeke og kritisere fordommene både nyateister og andre ateister har om kirken.

Men det viktigste av alt.  Kirken må forkynne Jesus nåde - sannheten om frelsen vi alle trenger - kjærligheten - barmhjertigheten.  Det må gjøres kraftfullt.

Ellers ser vi jo at NRK TV ikke vil sende et pip om Jesus hverken i adventstiden eller i jula.

Det ser ut som om julenissen er blitt en sterkere sammfunnsaktør enn kirken.  På samme tiden som vi feirer vår frelsers fødselsdag.vil DnK bli en enda mer ubetydelig sammfunnsaktør enn i dag.  Og i dag tør nyateister å foreslå å innskrenke de demokratiske rettighetene for troende.  Hva med fremtiden?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt