Verdidebatt

Dom gir grunn til håp!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Som et lite apropos til innlegg om dommedag & det å dømme...

Bibelen forteller oss at det er Jesus Kristus som skal dømme verden; nasjoner og enkeltmennesker.

Det er dette som gir grunn til å snakke om endetid og dom med ydmykhet, og som gir håp!

Jesus er gitt all makt i himmel og på jord. Han er den eneste som kan dømme med rettferdighet, og den eneste som kan tilgi, ettergi vår skyld, fordi han har slettet ut gjeldsbrevet der våre navn stod skrevet.

Det er Jesus som skal dømme verden, og han vil gjøre det med sannhet og rettferdighet.

Dom over ondskap og undertrykkelse, løgn og svik.. over synd, er avgjørende for å få verden på rett kjøl igjen. Oppgjør og dom er nødvendig for å rense og lege det som har blitt ødelagt og fordervet i og mellom mennesker.

Evangeliet er kraftløst uten forkynnelsen om synd og dom. Jesus er ingen Politimester Bastian, men vår suverene Frelser og Herre. Han har lovet at han en dag kommer tilbake, synlig for alle, for å holde dom. Det gir grunn til håp!

Kirka svikter verden, svikter dem som lever i nød, fattigdom og undertrykkelse, de som er ofre for andres egoisme og ondskap, om den ikke forkynner dom over synd, dom over en verden som snur ryggen til Gud og innsetter seg selv i Guds sted.

Det å forkynne dom er ikke å undertrykke eller knuge oss ned. Det er en del av redningsoperasjonen, for å frigjøre og reise opp mennesker som blir holdt nede i synd og av synd.

Uten Guds rettferdige dom, intet håp for en fallen verden, for våre individuelle liv.

Med Jesus som dommer har vi håp!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt