Verdidebatt

Ateistenes egen fortreffelighet og linken til totalitære diktatorer

Gir Thormod Nordahl i en kommentar ateistenes egen forteffelighet et riktig bilde - da han vil ta fra troende stemmeretten. Sitat: "Noe annet jeg tror er at teister burde ekskluderes fra avgjørelser som vedrører samfunnet."

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Han begrunner det med: "Besluttninger bør gjøres basert på realistisk debatt og jeg finner vitenskap mer troverdig som tegn på at  en bibelsk gud er usannsynlig."

Videre sitat:

"Det har vært et geistlig mindretallsdiktatur i Norge fra Olav Tryggvason til det 20. århundre. Kanskje lenger og.

Husk at vi fortsatt har en blasfemiparagraf i vår grunnlov.

Fremdeles dømmes ikke troende til evig fortapelse.

Kristne bør være de siste som benytter menneskerettigheter i sin argumentasjon."

Han har selv bekreftet det han har skrevet og sier at han bare kaller en spade for spade.

Ateisten Thormod Nordahl går altså inn for mindretallsdiktatur - ingen stemmerett for flertallet - menneskerettigheter er bare å fnyse i nesa av - demokrati har ingen verdi.  Eneste med mennskerettigheter er ateister.

Argumentasjonen hans er nazizme eller sosialdarwinisme.

Utrolig å lese en slik argumentasjon fra en person oppvokst i velstandssamfunnet Norge.

Og han klager på blasfemi paragraf.

Det er rett og slett skremmende å se noe så vanvittig skrevet i en debatt i Norge.  Ren og skjær rasisme - ikke på hudfarge - men på trosspørsmål.

Nazismens kjerne og menneskesyn har følgende kjennetegn: nihilisme (fornektelse av alle verdier) idealisme - aktivisme - projeksjon.  En sosialdarwinisme som gir den sterkeste all rett og for ateistens del alle troende som allestedsværende syndebukk for hele verdens miserer.

Forakten for svakhet er selvsagt dominerende.

Sosialdarwinismen gir et verdenssyn et anstrøk av "vitenskapelig" respektabilitetÅ ha vitenskapen på sin side utgjør et kjennetegn ved alle totalitære bevegelser.  Det gir tung visshet på egen handling.  Her er det mange likheter med den andre typen totalitarisme i mellomkrigstiden, Stalins Sovjetunionen.

Ja det er jo skremmende at noen har slike synspunkter og står fast på det. Det er sosialdarwinismen som ideologi som ligger under nazismen -stalinismen - og ikke minst Maos China.

Professor Bent Hagtvet skriver om nazismen: "Det dreier seg om en sosialdarwinisme som gir den sterkeste all rett, kombinert med en tro på det tyske folk felleskap, ubetinget krav til lydighet.... og med jøden som syndebukk for alt som går galt."

Bytter en ut den sterkeste all rett, med at ateistene skal ha all rett til å uttale seg, men ikke de troende - det tyske folk med ateistene og jødene med verdens troende. Da sier og mener Thormod Nordahl akkurat det samme som Hitler.

Menneskeliv og menneskeverd spilte ingen rolle for hverken Hitler, Stalin eller Mao.  Sosialdarwinismen gir et anstrøk av "vitenskapelig" respektabalitet.  Der er liksom om å gjøre å ha vitenskapen på sin side.

Ikke ukjent for ateister akkurat.  Det er et kjennetegn ved alle totalitære bevegelser.  Alt ifølge samme prof. Bernt Hagtvet.

Det er ren sosialdarwinisme.  Og sosialdarwinisme er en viktig del av grunnlaget for totalitære regimer som Hitler Tyskland - Stalins Sovjet og Maos China.  Kan nok også ta med Pol Pot hvor sosaldarwinismen var enda sterkere enn i Maos China.  Myrderiene tok ingen ende i noen av disse totalitære regimene.

Alle som følger med på ateistenes kommentarer her på VD har jo fått med seg deres understreking av å ha "vitenskapelig respektabilitet."  Det gir liksom betongtung visshet på egen handling og egen forrtreffelighet.

Egen fortreffelighet er tydeligvis ingen mangel hos ateistene som kommenterer her på VD.

En fortreffelighet de da deler med totalitære regimer.  Stalins Sovjet - Maos China - Pol Pot.  I disse landene var kristen tro og tro en fiende.  I disse landene seiret ateismen.  Konsekvensen av det vet vi.  Er økt ateisme farlig for demokrati og menneskeverd?

Er kristen tro boldverket mot det vi vet om historiens nære despoeter? 
Viser ikke utviklingen i Europa de siste 2000 år Guds kjærlighet for menneskene.  Hva skjer om troen på Gud, hans kjærlighet og det evige livet for de som tror i paradis -  forvitrer?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt