Verdidebatt

Blodet og Forhenget

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hebr 10,16-22 Dette er den pakt som jeg vil oprette med dem efter hine dager, så sier Herren: Jeg vil gi mine lover i deres hjerter, og jeg vil skrive dem i deres sinn, 17 og deres synder og deres overtredelser vil jeg ikke mere komme i hu. 18 Men hvor det er forlatelse for dem, der trenges ikke mere noget offer for synd. 19 Da vi altså, brødre, i Jesu blod har frimodighet til å gå inn i helligdommen, 20 som han har innvidd oss en ny og levende vei til gjennem forhenget, det er hans kjød, 21 og da vi har en stor prest over Guds hus, 22 så la oss trede frem med sanndru hjerte i troens fulle visshet, renset på hjertene fra en ond samvittighet og tvettet på legemet med rent vann;

I Jesu blod går vi:

I blodet er Livet og det Liv Jesus levde er det blod vi skal ta til oss/ bli en del av/ drikke og leve ut. Dette blod i oss er vårt offer som Hans blod ble Hans offer og da vårt syndeoffer.

For Jesus la av seg Sin Guddomskraft og ble sant menneske som deg og meg. Han i det ble i likhet prøvd som oss og i det led Han, Han i vår skikkelse ba om nåde og frelse ifra Sitt kjøds vilje og fikk kraft til å stå imot for sin Gudsfrykt. Dette Liv/ Blod skal vi ta til oss og også som Han be om nåde og frelse som Han viste oss og det i sann Gudsfrykt.

I Jesu blod går vi da.

Forhenget, Hans kjød:

Hans kjød var det samme kjød som vi er i men forskjellen er at Han viste Han var Gud. Han er vår Gud men Han var sant menneske og derfor kan vi følge Ham inn igjennom forhenget som er Ham. Han i kjød var og er reelt at Han IKKE tok i bruk Sin Guddomskraft for å stå imot kjødets lyster og begjær men lot seg kjenne på fristelsene og da be om Sin Fars kraft i seg for å stå imot. Han kunne ha brukt av seg selv men gjorde det ikke for om så Han hadde gjort ville ikke Hans offer ha vært noe offer for våre synder i vårt kjød. Veien, Sannheten og Livet er ikke at Han i kjød stod imot fristelsene av egen Guddomskraft men at Han ydmykt og i Gudsfrykt ba om nåde. Vår vei er Hans selvvalgte vei, Hans rettferighet, Hans offer, Hans barmhjertighet, Hans Kjærlighet, i kjød til oss. For ett OFFER!

Så forhenget er syndig kjød uten synd og det er Jesu kjød, Han som ble fristet og prøvd hardere enn noe menneske noen gang har blitt og det også til sammen.

I Jesu blod (Hans Liv i oss) går vi da i vårt kjød igjennom forhenget som er Hans offer som sant menneske og med det aksepterer vi at Han i oss er oss fordi Han er vår sanne bror/ medmenneske. Forhenget er Han i vårt kjød og tror vi Ham i vårt kjød kan vi også gå inn og leve ut det kristne liv. Han har gått opp veien for oss og vi ser vi reelt kan følge Ham og i det være gjort rettferdige og gjort hellige.

Vi er da i Templet, vi er da Templet og Gud bor i oss.

Klarer vi da å tro vers 22?

”så la oss trede frem med sanndru hjerte i troens fulle visshet, renset på hjertene fra en ond samvittighet og tvettet på legemet med rent vann;”

Og tror vi da Han har gjort vers 16 i oss:

”Dette er den pakt som jeg vil oprette med dem efter hine dager, så sier Herren: Jeg vil gi mine lover i deres hjerter, og jeg vil skrive dem i deres sinn,”

Ikke sant, vårt håp er i Ham alene, derfor skriver også Paulus at vi skal komme frem for Nådens Trone (Det Aller Helligste) i Ånden om vi tror Ham og gjør vi det så ber vi om det vi trenger, her og nå!

Så ser du den himmelske Helligdom der Jesus er i dette? Hvor har du ditt hjerte? Der oppe hvor Han er og Jerusalem er eller her nede ved vårt jordiske Jerusalem og ventende jordiske kjødelige helligdom? Om du ser Ham der oppe, og tror Ham der oppe venter det noe nytt å se.

Hvor er Jesus folkens, og hvor er vår vei?

Gal 4,26, Kol 3,1-2, Hebr 8,1-2 og Hebr 9,11. 

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt