Verdidebatt

En profeti om helvete?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

En ny debatt om helvete? I så fall vil denne fortone seg noe annerledes i det jeg vil sitere et nostradamisk vers om en fremtidsvisjon sett fra hans side gjennom lange studier av Kabbala. Verset lyder slik:

En Slange blir overført i jernbur,

hvor kongens sju barn er fanget,

de gamle og fedrene vil forlate helvetes dyp

forut før de skal dø, vil de se død og skrik på grunn av frukt.

Verset har jeg funnet går god for det meste som Bibelen taler om. Åp.20.1-3 forteller akkurat det samme:Og jeg så en engel stige ned fra himmelen med nøkkelen til avgrunnen og en stor lenke i hånden.Han grep dragen, den gamle slangen, som er djevelen og Satan, og bandt ham for tusen år.Så kastet engelen ham i avgrunnen, låste igjen og satte segl over den...

Kongens sju barn er de sju stjernene som er englene for de sju menighetene i Åp.1.20, de er også nevnt i Åp.15.1: Og jeg så et annet tegn i himmelen, stort og underfullt: sju engler med de sju siste plagene, for med dem er Guds vrede fullbyrdet.

At Guds vrede nå er fullbyrdet er et tegn på at fedrene kan forlate helvetes dyp eller avgrunnen. Et annet ord og betydning for dette sted er brønnen som Josef havnet nedi, men han ble til slutt plukket opp. Forestillingen om og øse opp vann fra brønnen, er også en forestilling om å øse opp levende vann, ettersom vann er en forestilling om folk og nasjoner (Åp.17.15) er levende vann en forestilling om oppstandelse fra døden.

Joh.4.11-14:

Herre», sa kvinnen, «du har ikke noe å dra opp vann med, og brønnen er dyp. Hvor får du da det levende vannet fra? 12Du er vel ikke større enn vår stamfar Jakob? Han ga oss brønnen, og både han selv, sønnene hans og buskapen drakk av den.»13 Jesus svarte: «Den som drikker av dette vannet, blir tørst igjen.14 Men den som drikker av det vannet jeg vil gi, skal aldri mer tørste. For det vannet jeg vil gi, blir i ham en kilde med vann som veller fram og gir evig liv.»

4.Esra 2.29: Mine hender skal verne deg og frelse dine barn frahelvete...

Siste strofen handler om de sju siste plager... og frukten i Rom.8.23 ... ånd og liv.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt