Verdidebatt

Er det ikke nok å bare være "kristen"

Jeg får av og til spørsmål om jeg er kristen. Når jeg svarer ja, får jeg ofte oppfølgingsspørsmålet: "Hva da?", "hvilket trossamfunn?" e.l. Er det ikke nok å bare være "kristen"?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det virker som om kristne synes det er veldig moro å stemple folk som lutheraner, adventist, calvinist, baptist, katolikk, pinsevenn osv. Noen liker sikkert å få denne merkelappen på seg. Jeg liker det ikke. Det er ingen (så langt) av disse trossamfunnene som virker å passe helt for meg.

- Adventistene har mye bra. Jeg har sett mange bra prekener av Doug Batchelor på nettet osv, men jeg forstår ikke helt det adventistene sier om at ærkeengelen Michael er Jesus. Jeg har sett de 6 versene de trekker frem, men skjønner det ikke.

- Prosperitygjengen (Creflo Dollar, Joel Osteen, TD Jakes osv) har sikkert bra ting de også, men det er noe med fraværet av fokus på synd osv, som gjør at jeg ikke helt får det til å stemme. Fokuset på penger er vel heller ikke bra.

- Baptistener og calvinister (og da kanskje aller mest Paul Washer, John MacArthur, John Piper og gjengen) har så ekstremt mye bra de kommer med. Jeg har lyttet til utrolig mye fra Paul Washer og likt det jeg har hørt, men så en dag hørte jeg de snakket om dette med predestinasjon og at Jesus kun døde for noen av menneskene på jorden. Det kunne ikke stemme, tenkte jeg. Etter å ha lest i Bibelen spesifikt for å se på dette, fant jeg svært mange vers som taler mot dette.

- DKK har mange bra ting, men har en råtten historie. I tillegg er jeg svært "skeptisk" til paven som mellommann og hans ufeilbarlighet.

- Osv osv

Meningen med å ramse opp alt dette , er IKKE å snakke stygt om disse trossamfunnene/retningene, men å vise hvor vanskelig det er å finne sitt sted.

Derfor lurer jeg på: hva er galt med å bare være "Kristen"? Må man "være noe" i tillegg?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt