Verdidebatt

Blitz vs nynazister

Det er vel ganske bred enighet i dette landet om at vi ikke liker nynazister. Men hvorfor er det bare de høyreekstreme som kritiseres? Venstreekstreme er like ille, og de er omtrent fritatt for kritikk - ja kommunen holder dem med lokaler til og med.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I natt kan vi lese i Aftenposten at en gjeng med blitzere gikk til angrep på nynazister som hadde julebord. Tre stykker havnet på sykehus.

http://www.aftenposten.no/nyheter/Blitz-stormet-nynazistenes-julebord---tre-til-sykehus-7053825.html

Nå er ikke mitt poeng å forsvare nynazister. De har et avskyelig syn på mangt og mye, og fortjener rikelig med kritikk. Men vold har da vel aldri vært et godkjent virkemiddel her til lands? Jeg skjønner ikke hvorfor blitzere og andre venstreradikale bavianer får holde på som de vil. Det er sjelden at jeg hører om nynazister som tyr til vold, og om de gjør det, blir det slått hardt ned på. Men for blitzere og enkelte andre venstreradikale er vold og hærverk vanlig, og det reageres ikke nevneverdig på dette.

Okkupert hus. Er det riktig at våre skattepenger skal gå til å drifte et hus der det hersker en voldskultur, der det selges narkotika, og der man har null respekt for demokratiet? Jeg mener at det ikke er samfunnets ansvar. Riv Blitz-huset, eller gjør det om til leiligheter. Disse snylterne kan heller bygge sine egne hus slik som alle andre. Det borgerlige byrådet gjorde et hederlig forsøk på å selge blitzhuset i 2002, med det til følge at blitzere ramponerte inngangspartiet på Oslo rådhus. Som premie fikk de fortsette å okkupere huset. Dette er feil! Nå er tiden inne for å avvikle Blitz-huset!

Respekterer ikke demokrati og ytringsfrihet. Blitzerne har også en lang historie når det gjelder forakt for demokrati, ytringsfrihet og andre spilleregler i samfunnet. De har okkupert huset - noe andre folk ikke får lov til. Jeg fatter ikke hvorfor man skal premiere denne bermen med en symbolsk husleie. Da jeg studerte i Oslo på 90-tallet var det noen venner av meg som hadde en stand mot abort. Da kom noen blitzere bort og ødela materiellet deres. Det er også mange politikere fra ytre høyre som har opplevd å få egg kastet på seg, sabotasje på lydutstyr og bråk for å overdøve dem. Uansett hva man måtte mene om disse partiene har de også rett til å ytre seg uten å bli truet. Israelsvenner har også fått føle på kroppen hatet fra disse pøblene. Men blitzerne får holde på...

Gode saker. Nå er det for så vidt en del gode saker Blitz står for. De er mot rasisme, nynazisme og slikt som de fleste nordmenn er enige med dem i. Men hva hjelper det å ha gode saker når man selv oppfører seg verre enn de man kritiserer? Man kan ikke kritisere andre for å være rasister når de selv går til fysisk angrep på folk som er israelsvenner. Man kan ikke kritisere nynazister når de selv bruker vold mot de som ikke er enige med dem selv. Men med herrene i Sovjet som forbilder er det vel ikke rart at det blir som det blir...

La oss avvikle hele Blitz-huset, og øke straffene for politisk vold. Vi kan ikke la disse pøblene få gå rundt og gjøre akkurat som de vil!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt