Verdidebatt

Kristendom - og betydningen av ord

Ordene "kristen" og "kristendom" brukes både titt og ofte, men hva betyr de egentlig?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

For hvis jeg skulle spørre en ateist, en buddhist, en hindu, en jøde, en katolikk og en protestant om betydningen av de ordene, ville jeg da få 6 relativt likelydende svar?

Når det gjelder de såkalte kristne, hvem av dem er det som skal anses for å være de mest kristne, er det katolikkene eller protestantene?

Hvis det nå skulle vise seg at det er protestantene, hvem er da de mest kristne av dem? Er det Adventistene? Baptistene? Metodistene eller Pinsevennene?

I denne sammenheng er det litt rart å tenke på at vi kanskje har 3 kristne partier som skal konkurrere om stemmene til de kristne velgerne ved Stortingsvalget neste år: De kristne, Kristelig folkeparti og Kristent samlingsparti.

Det må derfor være lov å undres på hvorfor de 2 første partiene ikke er med i Kristent samlingsparti. Et samlingsparti skal jo være "samlende," ikke sant? Og hvis det er slik at Kristelig folkeparti virkelig er et "folkeparti," hvorfor er ikke de 2 andre partiene med i dette partiet? Og helt til slutt så lurer jeg på slags kristendom De kristne har tenkt å tilby velgerne som de 2 andre partiene ikke kan tilby dem.

Jeg håper derfor at noen kan bringe litt klarhet i disse tingene for meg, for dette er det neimen ikke lett å forstå.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt