Lars Randby

159

Jøss, terroriserer de

Publisert: 18. nov 2012

Den en tråden etter den andre forteller nå om at palestinske terrorister terroriserer. I min enfoldighet trodde jeg at det var helt åpenlyst gitt navnet terrorist. Urent spill er jo tross alt terroristens vesen, de er ikke underlagt internasjonale avtaler eller lover og regler for krigføring.

Så kan man spørre seg hva slike tråder adtedkommer. At de påpeker noe som er så selvforklarende at selv et lite barn vil forstå det er så sin sak. Men det må vel være noe mer som ligger bak behovet for å bringe det selvinnlysende på banen.

At de som forsvarer seg mot terrorisme går til mottiltak er jo også ganske selvinnlysende. Er dette en nasjon eller en internasjonal organisasjon vil de muligens ha spilleregler de har forpliktet seg å følge. Her skiller terroristene seg fra de som har godtatt å følge ulike spilleregler. Førstnevte kan man neppe forvente noe av sistnevte kan måles i om de følger regler de har bekjent seg til eller ikke.

De som kommer i skuddlinjen mellom terrorister og de som bekjemper terroristene får bare håpe at de ikke havner i kategorien beklaglige følgeskader. Det er en ganske så dunkel betegnelse på et levet liv som brått rives bort. Som oftest navnløst og av de som ikke kjente dem fort glemt.

Like fullt spørs det om de ikke ville spurt seg om deres liv egentlig var verd å ofre for det godes tjeneste, særlig med tanke på at de aldri ble spurt om de var villige til å gi sine liv. Deres liv blir bare tatt bort og overfladisk beklaget men like fullt insinuert at de ble ofret for at noen skal leve.

Det må være en tøff jobb å skulle skille mellom de som må ofres og de som skal beskyttes med offrenes liv.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Hvis

Publisert rundt 8 år siden
Lars Randby. Gå til den siterte teksten.

Er dette en nasjon eller en internasjonal organisasjon vil de muligens ha spilleregler de har forpliktet seg å følge. Her skiller terroristene seg fra de som har godtatt å følge ulike spilleregler. Førstnevte kan man neppe forvente noe av sistnevte kan måles i om de følger regler de har bekjent seg til eller ikke.

Min nabo begynte å kaste sten på huset mitt sånn ca to-tre ganger i uka,ville jeg ikke tatt hensyn til om han hadde hatt en diagnose på sin oppførsel.
Hvis hans grunn til stenkastinga var at han var ute etter å få meg til å flytte for å få tatt over min eiendom,ville dette heller ikke vært en grunn jeg ville vurdert som god nok.

Og hvis jeg etter mange forsøk ikke hadde nådd frem ved dialog og forståelse..og det i tillegg ikke hjalp å innlemme politiet i saken,ville selvtekt stått igjen som siste utvei....

Det er vel ca sånn Israel har det i sin situasjon... Terrorist er vel ikke en diagnose,men en tilstand det ikke finnes unnskyldning for.

Kommentar #2

Lars Randby

159 innlegg  5721 kommentarer

Men

Publisert rundt 8 år siden

Det er vel litt mer komplisert enn som så Rune H. For mellom deg og naboen bor jeg og det er på min eiendom mye av dritten ramler ned. Ikke har jeg noe å forsvare meg med, ikke tror jeg på å ty til samme midlene som deg og din stridbare nabo. Dere begge gir blaffen i politi og rasjonell oppførsel.

I mine øyne er det helt likegyldig at din nabo er terrorist og du hevder at du bare gjør det du har rett til for å overleve.

Min virkelighet betyr ingen ting for dere i deres fokus på selv å vinne. Skulle jeg komme til skade vil dere nok beklage det men jeg er ikke overbevist om dere virkelig mener at det er beklagelig. Muligens dere mener det er min egen skyld og at jeg burde ha flyttet for lenge siden så jeg ikke var i veien for striden deres.

Så forunderlig kan ting faktisk være og oppleves av de som blir beklagelig ofre for andres handlinger.

Kommentar #3

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Israel og palestinerne

Publisert rundt 8 år siden

Er nærmeste naboer.Men nå har det seg sånn at i mitt tenkte tilfelle...at alle de andre naboene også holder med min nabo av en eller annen grunn....omtrent som alle arabernaboene holder med palestinerne.
Det er jo ikke sånn at den store mobbegjengen har rett til å mobbe det lille landet ut i havet..? 

Kommentar #4

Lars Randby

159 innlegg  5721 kommentarer

Har noen egentlig noen rett

Publisert rundt 8 år siden

Man kan jo fokusere på ulike størrelser avhengig av hvordan man ønsker å se på situasjonen. Ser du på land, folkeslag eller hva det skal være kan man sikkert finne en logikk i at en part er det ene og den andre noe annet.

Vi skaper oss våre verdensbilder ut fra de brillene vi har på oss.

Vi får takke for at vi er relativt trygge her i vårt lille land, muligens også ønske at andre kunne ha det like fredelig som oss.

Når det kommer til konflikten i midtøsten er det nok tråder her inne hvor meningene florerer uten at det bringer noe som helst nytte til de som lider der stridighetene foregår. Men det er sikkert underholdende for de som poster sine meninger om temaet.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere