Verdidebatt

Norges best bevarte hemmelighet III

De er ikke tilfreds med tingenes tilstand, men bidrar til å skape en positiv forandring gjennom livene de lever.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Norges best bevarte hemmelighet er en gruppe som tror på eksemplets makt og er opptatt av å selv demonstrere den forandringen de ønsker å se i samfunnet. De er ikke redde for å si i fra når de ser at ting utvikler seg i negativ retning. Men de er samtidig klar over at det er vel så viktig, ja kanskje til og med viktigere, å tilby et alternativ. Derfor involverer de seg i sine lokalsamfunn og gjør en innsats for andre. Uten å forvente å få noe igjen. Med sine liv velger de dermed å prioritere å tenne et lys, fremfor å forbanne mørket.

Sett fra deres perspektiv blir et samfunn bedre hvis man ikke bare er opptatt av seg selv, men gjør noe for andre. Og som vi har sett er det er ikke slik at de bare sier dette. De viser det med måten de lever på. Hver eneste dag. Uansett dagsform eller situasjon. De brenner for å gjøre noe for andre og det er ikke vanskelig å se det. Livene deres preges av det.

Det er mennesker som dette som på mange måter har bygd landet vårt. Deres væremåte har satt dype spor i folkesjela og formet viktige aspekter ved vår kultur. De var ildsjeler som gikk foran og skapte positiv forandring. Idealister som brydde seg om andre og handlet deretter. De har løst samfunnsmessige sosiale problemer, bidratt til at andre har fått en bedre hverdag, lindret smerte og vist nestekjærlighet til menneskene rundt seg. Og de gjør det samme i dag.

Hvem i all verden er disse menneskene og hvordan preger de samfunnet rundt seg? Følg med på fortsettelsen…

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt