Verdidebatt

Herrens dag!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Herrens dag

Det er i to tilfeller vi kan stadfeste hva og når Herrens dag er ut i fra skriften. Videre advarer skriften i sterke ordelag om å si at Herrens dag allerede er her før Hans andre komme. Om man så gjør er man underlagt den ondes tjeneste, enten man vet det eller ikke. Guds nåde kan imidlertid allikevel frelse oppriktige ifra trelldommen men det er på grunn av uforskyldt, uten å unndra/ vike seg kunnskap som ligger for hånden. Alt ut over tilgivelse på denne måten er i så fall av Guds rettferdige godhet og kjærlighet. Sterke ord? Vel jeg forstår Ham slik og kjenner Ham slik.

Uansett kan vi se at Jesus er Herre over Sabbaten, slik er Herrens dag Sabbaten men vi kan også se at skriften er svært tydelig på at Herrens dag er Hans andre komme.

Matt 12:8

For Menneskesønnen er herre over sabbaten.

2Tess 2:1-2

Vi ber dere, brødre, når det gjelder vår Herre Jesu Kristi komme og vår samling hos ham:

La dere ikke så snart drive fra vett og sans! La dere ikke skremme, verken ved noen ånd eller ved noe ord eller ved noe brev som sies å komme fra oss, og som går ut på at Herrens dag alt er her.

Herrens dag er enten:

  1. Sabbaten, den syvende dag.
  2. Jesu andre komme.

Vi kan se at i 2 Tessalonikerne kapittel 2 så fremkommer det en historisk tidslinje. Den var kjent av Paulus og de andre troende. De kjente til Daniel 7:8, 25 og viste med det at romerriket måtte falle etter at ett frafall hadde vært. Ut i fra Daniels bok og Paulis ord kjenner vi tiden. Det var jo også slik våre protestantiske forfedre frigjorde seg i fra datidens trelldom og ble reformatører. Mye, eller det meste av deres kunnskap er i dag borte fra folk flest. Det er nokså trist for det gir Djevelen spillerom i denne verden.

Uansett er fokuset herligheten ved Herrens dag, der er det hvile og det er frihet i fra trelldommen som opptar den rettferdige. Gud er kjærlighet og ved hjelp av Kristi rettferdighet kan den herlighet, full av nåde fullbyrdes i oss.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt