Verdidebatt

Sørlandet har ikke råd til å miste Dagrun Eriksen

Dagrun Eriksen er en av KrFs sterkeste profiler, og hun er en enorm styrke for vår landsdel!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det å ha en stortingsrepresentant og 1.nestleder fra eget fylke, Vest-Agder, er kanskje ikke noe en Osloborger ville sett på som noe spesielt stort. De har allerede statsråder, partiledere og en rekke stortingsrepresentanter. På Sørlandet er situasjonen annerledes. KrF er det eneste partiet fra vår landsdel som kan skryte av å ha en stortingsrepresentant som også sitter sentralt i partiets ledelse.

Da Dagrun Eriksen i 1997 møtte på Stortinget for første gang var hun nominert som fylkets ungdomskandidat, og møtte fast fordi Jon Lilletun satt i regjering. Det var nok få som den gang trodde at Dagrun skulle bygge seg opp til å bli en markant og nasjonal kjent politiker. Men etter 7 år ble Dagrun valgt inn i den viktige rollen som partiets nestleder.
Det tar tid å bygge opp rikspolitikere og det er svært få som klarer å nå den posisjonen som Dagrun har. Likevel har Dagrun vist mot, vilje og resultater og har bygd seg opp til å bli en politiker som er blant de mest synlige på Stortinget.

Årene på Stortinget har resultert i en lang politisk erfaring, og hun har erfaring fra ulike komiteer. Hun har vært avgjørende for å få gjennomslag for lokale saker som ulike veiprosjekter og ikke minst Kilden.
Dagrun har fått et bredt nettverk på Stortinget og er høyt respektert langt utenfor egne rekker. Det at Vest-Agder har en så erfaren og sentral politiker er vi stolte av.

Dagrun er ikke bare viktig for vår landsdel, men hun er svært viktig for partiet som helhet. Hun har ledet tunge prosesser og leder nå partiets programkomite.
Da hun ledet strategiutvalget var regjeringssamarbeid en sentral oppgave. Det ble lagt opp til en bred prosess hvor hele organisasjonen skulle tas med. Dagrun måtte her ha is i magen, følge prosessen og lytte til innspill fra lokallagene. På bakgrunn av den jobben som ble lagt ned kunne landsstyre i september samle seg enstemmig om et vedtak hvor KrF skulle søke samarbeid på ikke-sosialistisk side.

Det er ikke alltid lett for et parti i opposisjon og skulle få gjennomslag hos ei flertallsregjering, men Dagrun har likevel som en av få opposisjonspolitikere fått det til. Også dette har vært saker som er viktige for folk på Sørlandet.
Da regjeringen i 2008 foreslo å fjerne den kristne formålsparagrafen i barnehager og skoler, forhandlet Dagrun frem et forlik. Et forlik hvor den nye formålsparagrafen fikk en tydelig forankring i de kristne verdiene. Det at forankringen ble så mye tydeligere enn utgangspunktet fra regjeringen, var en seier for KrF, og det kan vi takke Dagrun for.

I stat/kirkeforliket var Dagrun igjen personen som skulle forhandle for KrF. Enkelte partier ønsket at kristendommen ikke lengre skulle nevnes i grunnloven, det var uaktuelt for KrF som hadde et absolutt krav i forliket: kristendommen skal fortsatt ha en sentral posisjon, og det fikk Dagrun gjennomslag for.
Både formålsparagrafen og kirkeforliket er eksempler på sentrale og viktige saker for partiet. Det er ikke uten grunn at KrF har valgt å bruke Dagrun i slike forhandlinger, hun viser gang på gang at hun får gjennomslag.

Dagrun er en svært tydelig og viljesterk politiker. Hun har en stor evne til å få gjennomført det partiet brenner for, hun er samlende, kunnskapsrik, og en brobygger. Dagrun er en av de høyeste profilene partiet har og er svært viktig både for KrF og for Sørlandet. Partileder Knut Arild Hareide har sagt den som har råd til å kaste Dagrun Eriksen har veldig god råd. Det kan vi slutte oss helt til. Sørlandet har ikke råd til å miste Dagrun Eriksen. Vi trenger henne i toppolitikken i mange år fremover.

Celina Hagen
Lokallagsleder, Vennesla KrF
Sigmund Kroslid
Kommunestyrerepresentant, Flekkefjord
Arne Skraastad
Lokallagsleder, Songdalen KrF
Tore Askildsen
Ordfører, Mandal
Øystein Sangesland
Lokallagsleder, Marnardal KrF
Tor Magne Risdal
Kommunestyrerepresentant, Lindesnes KrF
Inger Terese Harbakk
Leder KrF kvinner, Vest-Agder
Ingeborg Marie Henriksbø
Sentralstyremedlem KrF kvinner, Kvinesdal
Odd Arne Risdal
KrFU
Atle Drøsdal
Bystyremedlem, Kristiansand

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt