Anne Jensen

36

Selvutslettende tro

Publisert: 29. okt 2012

I avisen Dagen, stod det nylig en artikkel om menigheten Levende Ord i Bergen, og "tiden etter".

http://dagen.no//Nyheter//Kristenliv/tabid/380/Default.aspx?ModuleId=79047&articleView=true

Jeg skal ikke si så mye om akkurat den menigheten, men jeg vil si litt om tankegangen, som fortsatt lever i beste velgående blant mange kristne.

Jeg har selv vært "radikal" kristen. I så stor grad at det gikk på bekostning av både venner og familie. De tok til slutt avstand fra meg og alt jeg stod for, fordi jeg i min "brennende iver" etter å få dem over på rett side, støtte dem fra meg. At de ikke ville ha mer med meg å gjøre (eller minst mulig) var helt greit, for Jesus sier jo at "den som vil følge etter meg, må fornekte seg selv". Så, jeg gjorde det. Jeg mistet meg selv, i ønsket om å komme så nærme Gud som mulig. For de som levde virkelig nærme Gud, fikk også oppleve det "overnaturlige". Og de som ga 100%, de som var brennende, skulle bli rikelig velsignet, "gå fra seier til seier" og "fra herlighet til herlighet" (hva nå enn det betyr).

Det var ikke snakk om å være "halvhjertet" eller "ha en fot i verden og en fot hos Gud", - underforstått: Rører du alkohol, går på diskotek eller i det hele tatt noe som kan tolkes som "verdslig", både " i tanker ord og gjerning", da er du "lunken" og på god vei bort fra Gud. Og "velsignelsene" uteblir, kanskje du til og med blir syk(!) Med andre ord: Ulydighet mot det (man tror) står skrevet, straffer seg.

Jeg ser denne forkynnelsen fortsatt, egentlig over alt. Der man aldri blir bra nok, der man må "være på vakt" og der man for all del ikke må se på feil tv-programmer, lytte til feil musikk, henge med feil mennesker. Alt dette er sånt som kan dra oss bort fra Gud eller som gjør at "ånden trekker seg unna".

Og sånn lever man livet på "tå hev". For dersom man tar troen seriøst, og det gjør man jo helst, og kanskje spesielt i de sammenhengene der man forkynner "enten er du med oss eller mot oss", så gjør man jo også alt det man kan for å holde seg "brennende". Og resultatet av en slik forkynnelse, blir ofte at "lyset slukner" helt.

Det har tatt noen år for meg å innse at kristen tro umulig kan handle om å gå på akkord med alt man står for. Det kan umulig være sånn at man skal utslette sin egen samvittighet, for å bli godtatt av en Gud som (for det meste) glimrer med sitt fravær.

Så, hva er det da? Hva er kristenliv?

Jeg fant til slutt "min vei", selv om det fortsatt er mange ubesvarte spørsmål. Jeg stresser ikke mer, "streber" ikke mer. Men jeg har et håp, som bibelen gir til alle som tror: Håpet om en ny himmel og en ny jord.

Og jeg så en ny himmel og en ny jord, for den første himmel og den første jord var borte, og havet fantes ikke mer. 2 Og jeg så den hellige by, det nye Jerusalem, stige ned fra himmelen, fra Gud, gjort i stand og pyntet som en brud for sin brudgom. 3 Fra tronen hørte jeg en høy røst som sa: «Se, Guds bolig er hos menneskene. Han skal bo hos dem, og de skal være hans folk, og Gud selv skal være hos dem. 4 Han skal tørke bort hver tåre fra deres øyne, og døden skal ikke være mer, heller ikke sorg eller skrik eller smerte. For det som før var, er borte.»

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #351

Oddbjørn Johannessen

190 innlegg  13478 kommentarer

:)))

Publisert rundt 7 år siden
Per Søetorp. Gå til den siterte teksten.

"Ja, jeg må si som Paulus sier - jeg tror det står et sted i Salmene:

Det minner meg om presten (må ha vært en gang på 60-tallet) som hadde fått ny bil, og som i høymessen dagen etter presterte å gå på prekestolen med følgende budskap til menigheten:

"Dette hellige evangelium står skrevet i Taunus 12 M..."

Kommentar #352

Knut Nygaard

487 innlegg  6965 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.
Årsaken er at i alle sammenhenger der hvor det er mennesker involvert både på det åndelige plan og blant ikke-troende, så blir det begått feil.

Ja, dessverre er det nok slik.  Et fenomen ved dette er - å tåle hverandre - å bære over med hverandre.  Og kommunikasjon er helt avgjørende - en må våge å kommunisere ut - ta til orde for feil og mangler som en ser slik at de kan bli rettet på - og en må tåle at noen våger å si ifra.

Tar vi dette over på en ordinær arbeidsplass, så vet vi at det er lederens respons som er helt avgjørende for om dette blir en god eller dårlig prosess.  Varslere har etter hvert fått noe beskyttelse og good will, men mang en arbeidstaker har trodd at denne hadde mer på "konto" enn det som blir virkeligheten hvis sjefen finner innsigelser uberettiget.

Mang en arbeidstaker har da måttet gå veien inn til sjefens kontor der denne gjerne har alliert seg med noen og snur situasjonen til å påpeke alt fra feil i din holdning til mangel på lojalitet rettet mot firmaet - slik at det hele ender med at en har plassert seg ytterst ut på planken og ... for å beholde jobben må logre seg tilbake til underordnet med store bokstaver.

Kommentar #353

Oddbjørn Johannessen

190 innlegg  13478 kommentarer

Jo, takk :)

Publisert rundt 7 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.

Gratulerer med nytt profilbilde Oddbjørn Johannessen, du ser jo 20 år yngre ut

Slik er det i min alder.  Dagsformen avgjør.  Det nye bildet er tatt på en god dag - det forrige...tja?

Kommentar #354

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Tiden går

Publisert rundt 7 år siden

Det er jeg enig i.

Har sett det samme selv, på meg selv.

Det er jo ikke så mange årene som skiller oss.

Så jeg kjenner godt til problemstillingen.

Kommentar #355

Sigmund Voll Ådnøy

134 innlegg  1622 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.

Det er bare mennesker som kapper hodet av folk som har feilet, Gud er ikke sånn.

Hva mente du med den setningen? Kan du omformulere?

Kommentar #356

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Profilbildet mitt tok min kone av meg i sommer når vi reiste fra Sandfjord til Strømstad med båten på handletur.

Kommentar #357

Knut Nygaard

487 innlegg  6965 kommentarer

Rene "Fragellaten" dette, Søetorp

Publisert rundt 7 år siden
Per Søetorp. Gå til den siterte teksten.
Over 7000 visninger og 300 kommentarer bare på denne tråden hittil skulle vel også bekrefte med all tydelighet at dette nok berører flere enn en håndfull...

Hvis vd ved debattleder våget å være ærlig på hvor mange som egentlig skjuler seg i det gjerne Fragell og du påpeker med høye antall visninger, så er jeg ganske så sikker på at det er et langt lavere tall omgjort til personer enn det som står der.

Du har gjerne lagt merke til at et innlegg uten debattliv ikke kommer opp i mange hundre enten det er skrevet av den ene eller den andre - gjerne rikskjent.

Når det blir mange sider, så er vi som er med på debatten aktive - vi blar hit og dit - og sånn jeg tror det er så blir dette registrert som langt mer enn en visning.

Hvis vd omgjorde visninger til "registrering av internettadresser en gang i hvert innlegg", så er jeg rimelig sikker på at vi på denne tråden er godt under 500 - Fragell kan i beste fall med et spenstig og provoserende innlegg dra oppunder 1000 - dette er mine antagelser og hvis moderator er villig til å løfte på lokket og gi oss det nøyaktige antall visningsadresser så er ingenting bedre, selv om det for noen gjerne er .... demotiverende.

Kommentar #358

Sigmund Voll Ådnøy

134 innlegg  1622 kommentarer

Spørsmål til Gunnar Lund

Publisert rundt 7 år siden

Du skrev i ditt resonnement: "Det er bare mennesker som kapper hodet av folk som har feilet, Gud er ikke sånn."

Jeg kommenterte med: "Hva mente du med den setningen? Kan du omformulere?" 

Jeg ser at setningen for så vidt er klar nok i seg selv, men lurer på om du sikter til noen bestemte personer med den. Syns du det å være negativ til noe eller noen er så ille at du behøver å dra inn henrettelsesmetoder som en metafor? Hvem er det da som er negativ?

Hvem har du lært slike "positivitetstanker" av? Joel Osteen?

Kommentar #359

Knut Nygaard

487 innlegg  6965 kommentarer

Støttes!

Publisert rundt 7 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.

Jeg tviler på om Gud er enig i framgangsmåten her. For her virker det som det ikke samles, men heller skappes splittelse og vantro.

Jeg er skeptisk - og flere troende enn meg burde bli der når en ser at ikke-troende applauderer det felttog en setter i gang ved granskning av andres troendes adferd og hensikter basert på de individuelle opplevelser et menneske har og de individuelle hensikter mennesket har får å ivre for å bibringe disse ut i oppfentligheten.

Selvsagt kan det være vanskelig for noen å ha fokus nok på "sjefen" og hans vurderinger når en som..... menneske .... kjenner seg berettiget til å bibringe et eller annet en selv gjerne tror er noe andre og kjenner på akkurat samme måten - noe som ikke er tilfelle.....

Vi troende har - som jeg har påpekt i en av mine mer innledende kommentarer å gjøre med ... en .. som ivrer for at det som er deg gittt fra Gud skal bli deg frastjålet slik at du aldri inntar den posisjon Gud hadde tiltenkt akkurat deg.

I og med at vi er skapt med en fri vilje, så er det våre viljesvalg som styrer vår hverdag.  Du har gjerne lagt merke til at det er mer enn utseendet som kan forandre seg.   En opplevelse kan være at du skipper .... den daglige kommunikasjonen med Herren .... eller du sier til en bror som ber deg om forbønn at det skal du helhjertet gjøre, mens det som kan bli virkeligheten er at det alt fra å glemmes kan bli en halvhjertet kjapp bønn uten snev av innlevelse eller tro.  Du kan gjerne ta deg selv i at "nå er det jammen lenge siden jeg leste i bibelen" når bibelen kommer på bordet i julehøytiden".  Hvis vi var ærlig å tenkte igjennom hvor mye faktisk tid av et døgn en sånn sett la i konsentrert oppmerksomhet for å pleie det åndelige grunnlaget for denne dagens vandring med herren, så kan det nok hos mange bli svært få sekunder.

Selvsagt er det en som applauderer all vår passivitet og alle våre steg bakover - selvsagt er det en som hjelper deg til å ta passiviteten med stor ro og gjerne være mer enn enig med deg i at den eller det gjorde at det ble som det ble - og så forstørres dette og legger seg over ... et liv helt annerledes enn det som var tiltenkt .... akkurat deg.

Kommentar #360

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.

selv om det for noen gjerne er .... demotiverende.

Du har rett i at antall treff ikke sier så mye, det sier egentlig ingenting. Men det er allikevel sant at mange har "havarert" åndelig, etter det harde kjøret som var i trosbevegelsen. Det kryr av historier om direkte overgrep og kontroll av mennesker. Tro på dem, eller la vær. Men dersom du tror at dette var noe "motiverende" for meg, på noe som helst måte, så tar du feil.

Jeg har ikke hatt noe agenda "mot" noen. Det var en grunn til at jeg ikke ønsket å kommentere så mye om disse fra LOBB i innlegget mitt, men det kom allikevel opp. Jeg var ikke der når konflikten oppstod og jeg har heller aldri valgt side. Jeg fulgte saken gjennom aviser og venner av meg som var der, og måten det ble gjort på, er jeg sterkt uenig i, dog på syltynt grunnlag (iom at jeg ikke var der på den tiden).

Men jeg har vært der og jeg har vært i TB i ettertid, så sent som i 2009. Jeg har øyne i hodet og jeg ser sterke ledere, som kontrollerer en horde med mennesker fra scenen. Det pastoren sier er "Lov", siden han er salvet. Da kan han true folk på livet, kaste ut forbannelser over de som kritiserer, slå syke mennesker med kreft i fase 4 i magen, manipulere mennesker til å gi penger til menigheten, hvis de vil ha noe fra Gud.

Og jeg vet ikke hva som er verst. At disse faktisk gjør det, eller at det sitter "beundrere" i salen og synes at alt dette er helt greit. Som om det ikke er grenser for hvor mange mennesker man kan trampe ned, så lenge man får folk til å tro at man er salvet. Det skjer så utrolig mye dritt i kjølvannet av en lære som sier at det å forfølge "de salvede" er det samme som å forfølge gud. At folk ikke ser hvor galt dette er, det skjønner jeg ikke. Men man ser seg vel blind på "tegnene" som følger disse. Litt "risting" og litt rulling på gulvet, så er visst det bevis nok på at pastoren er salvet og dermed "uangripelig".

Det blir aldri noe forandring, dersom man skal tie om det som er feil. Heldigvis (og som nevnt flere ganger) så er det kristne ledere som har tatt oppgjør med dette, og gått videre. Men (som du også nevner) for mange av oss er det vanskelig, om ikke umulig, å skulle underlegge seg noe "organisert" religiøst system igjen. Og for min del, så har jeg store problemer med å finne Gud i det "organiserte". Det er ikke mye igjen av det som anses som "allment" kristent, som jeg kan stå for. Og svært mye av det har kommet frem i denne tråden, som egentlig nesten har tatt motet fra meg. Så motiverende, NEI på ingen måte. Bare trist.

 

 

Kommentar #361

Sigmund Voll Ådnøy

134 innlegg  1622 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.

Jeg er skeptisk - og flere troende enn meg burde bli der når en ser at ikke-troende applauderer det felttog en setter i gang ved granskning av andres troendes adferd og hensikter basert på de individuelle opplevelser et menneske har og de individuelle hensikter mennesket har får å ivre for å bibringe disse ut i oppfentligheten.

I to-tre av de senere kommentarene dine syns jeg at du har noen greie resonnement - men her syns jeg du er ute og kjører.

Får lyst å kalle deg "tøysekopp" ...

For å komme kort inn på "granskning" og offentlig omtale av predikanter (som er inkl. i din gruppering "andre troende"):

Offentlige og ledende personer som det er opplagt at krenker mennesker, bør det advares mot nettopp i offentligheten.

Dessuten har enkelte predikanter en tendens til å mene at de har særregler. Jeg har to eksempler fra eget liv og i 2012 (ja, for slikt er fortsatt tilfelle per d.d.) å vise til. Begge skjedde på eller i forbindelse med Twitter.

Da jeg satte spørsmålstegn ved noe Rodney Howard-Browne twitret, fikk jeg en direktemelding tilbake med en nedlatende tone og beskjeden "why don't you keep your small mind to yourself". Han lot til å ville "ordne opp på bakrommet", "på tomannshånd", og beskjeden var kanskje for grov til at han våget å poste den som en vanlig "tweet". Slik tolket iallfall jeg det.

Jan-Aage Torp blokkerte meg rett og slett fra å følge ham på Twitter. Det har han så klart rett til, men jeg fant det meget urimelig. Han begrunnet blokkeringen overfor noen andre; han sa at jeg var "utrettelig" med "synsing" om karismatikk. Tross noen gullkorn her og der har Torp en tendens til de merkeligste anskuelser og uttalelser, og jeg kommenterte noen av disse. Jeg vet at jeg kan være en innbitt og ivrig kritiker, men jeg kan ikke huske å ha fått noen konkret henvisning til feil i det jeg twitret.

Hva var poenget mitt med å kommentere Torps uttalelser på Twitter (og på Facebook samt i noen få personlige e-poster - som foregikk med en stort sett høflig tone begge veier)? Det var bl.a. det at han avviste folks forespørsler om å debattere ting på Verdidebatt. (Han er negativ til Verdidebatt som debattforum.) Selv har han diskutert med andre på Twitter, og vært kritisk til andres uttalelser. Hvor er logikken i det at han da blokkerer en meningsmotstander fra å følge ham og kommentere på uttalelsene hans?

Jeg nevner ikke dette for å dra fram meg selv og mitt liv, men bl.a. for å peke på at "egne regler for trossterke ledere" ser ut til å gjelde i 2012 så vel som for tjue og 30 år siden. 

Ellers syns jeg Søetorps kobling til David Åleskjærs blogg var en fin anbefaling. Det er mye jeg ikke kjenner til når det gjelder akkurat Levende Ord, men jeg kjenner likevel igjen noen mekanismer. Spesielt vil jeg anbefale flere av kommentarene til blogginnlegget - især D. Åleskjærs egne og én-to andre personer sine. Der deles det konkrete eksempler på maktmisbruk og sykeligheter. Selv om det ser ut til å være mye mindre av slikt i dag, er det fortsatt enorm ubalanse i maktforholdet en del steder. I rettferdighetens navn går det ikke an å bare kimse av ting og si at "pastoren mente det bare godt" o.l. "Godhetsargumenter" er oftest dårlige argumenter. Som @nne sier så er det usunne systemer som folk er fanget i, samtidig som lederne har mere ansvar enn andre medlemmer og deltakere.

Da jeg selv var på vei ut av "Brølende lam" og "Menigheten 24/7" seinvinteren og våren 2010, fikk jeg hjelp av denne boken: http://solascriptura.se/wordpress/?page_id=529 . Anbefales som hjelp til tankesortering for folk som har kommet ut av usunne sammenhenger. Det at jeg i 2010 kjente igjen menighetsbeskrivelsene i en bok som kom ut på 1990-tallet, kan være enda en indikasjon på at usunne maktbalanser etc. lever i verste velgående.

Kommentar #362

Knut Nygaard

487 innlegg  6965 kommentarer

Forandring

Publisert rundt 7 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.

Det blir aldri noe forandring

Ordet "forandring" er et nøkkelord knyttet til det som skjer med oss som troende.  Jeg er forvandlet - jeg er ikke den jeg en gang var - jeg er blitt en ny i Jesus Kristus.

Som jeg har sagt til deg i mange kommentarer allerede - vi mennesker er umake.  Ta et tankesprang - se for deg at de enkeltpersoner som har deltatt på denne tråden er menigheten og du er pastoren/"eieren av tråden" - nå prøver du for ørttende gang å eie den rette og bærende konklusjonen selv om jeg og andre sier at - selv om den ikke er 100% feil - så er den ikke - ved generalisering og forstørrende understrekninger det som bidrar til reformere kristenNorge.

En menighet som er forankret i ordet vil ha det i seg at den er under Herrens åsyn - er ikke menigheten i samsvar med ordet, så vil det heller ikke være noe liv og ingen bærende tro der.

Det som skjedde på LO var at mennesker rev ned det som Gud hadde være med å bygge opp.  Det var ikke i Guds plan at LO skulle opphøre på denne måten og tusenvis av troende bli åndelig hjemløse.  

Det er mange møter jeg trives i - de fleste av de er dessverre på nettet.  For egen del lengter jeg etter en menighet som jeg - og kanskje ikke du - kan igjen gi meg helhjertet til.  

Legger inn et møte fra World Harvest Church der Rod Parsley er pastor - i dette møtet som er fra et 72 timers møteopplegg har vi kommet til avslutningen der Rick Pino deltar fra ca, 50 min.....

http://whclife.com/online/?v=HCRRMP79RhPxpboNSSieTg%3d%3d

Kommentar #363

Sigmund Voll Ådnøy

134 innlegg  1622 kommentarer

Litt av en favoritt

Publisert rundt 7 år siden

Nå syns jeg du går ut i vilt terreng her. Du tar kaka når du anbefaler aktiviteter i pengekjære Rod Parsley sin menighet. For en bedrager. Det der er ikke en menighet, men snarere en pyramide av Creflo Dollars type. Når du deler sånt, river du på en måte ned det du har uttalt av mer edruelig kaliber i diskusjonen.

Kommentar #364

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

???

Publisert rundt 7 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
nå prøver du for ørttende gang å eie den rette og bærende konklusjonen selv om jeg og andre sier at - selv om den ikke er 100% feil - så er den ikke - ved generalisering og forstørrende understrekninger det som bidrar til reformere kristenNorge.

Jeg velger å tro at vi er på kollisjonskurs når det gjelder å kommunisere. Vi snakker forbi hverandre, for dersom det er dette du tror om meg, så har jeg ordlagt meg ekstremt klønete. Med mindre du bevisst tillegger meg motiv som jeg ikke har. Og siden du er "pånyfødt kristen", så har jeg vanskelig for å tro at du kunne gjort noe sånt med vilje.

Jeg må si jeg forstår ikke dette. Historiene ligger så lyst opp i dagen, at man må være totalt hjernevasket, dersom man ikke ser dem. Eller så har man fått det for seg at disse ikke skal tas seriøst, og det er kanskje enda verre.

Jeg har ikke så høye tanker om meg selv at jeg har noe tro på at det jeg skriver kan "reformere" noe som helst. En evt "forandring" må begynne med de som har innflytelse, og det er ikke meg. Lederne i Kristen-Norge må ta tak og det har de da også gjort.

Men jeg har ingen problem med å holde fast på at det har skjedd overtramp i altfor stort omfang, i kristne sammenhenger. Hva som skulle være generaliserende med det, skjønner jeg ikke.

Jeg vet ikke hva mer jeg kan si til deg, Ny gaard. Jeg har forstått for lenge siden at du ikke tar meg særlig alvorlig, det skinner ganske klart gjennom i det du skriver, kanskje spesielt i det siterte her, som jeg synes var litt på kanten. Med mindre jeg misforstår deg helt. Det er jo også en mulighet.

Men jeg kan godt la deg få "den bærende konklusjonen", så lenge du ikke tillegger meg motiver som jeg ikke har.

Kommentar #365

Knut Nygaard

487 innlegg  6965 kommentarer

Motiverende, Ådnøy

Publisert rundt 7 år siden
Sigmund Voll Ådnøy. Gå til den siterte teksten.
Nå syns jeg du går ut i vilt terreng her

Ja, jeg kan være enig i at det kan være rimelig vilt i møtesammenheng ved WHC - og jeg - for min del - jeg - meg - kanskje ikke du  - kanskje ikke Anne Jensen - men jeg - finner det ytterst motiverende å være med på disse møtene der en ikke er redd for å dra det åndelige terskelnivået mange grader over en gjennomsnitts menighet, skulle jeg tro.  Jeg har og fulgt med på hvordan menigheten ved grundig undervisning istandsettes til å "gå over Jordan og innta landet."

Jo, vi mennesker er kanskje mer glade i lommeboka vår enn å gi av vårt hjerte til ?? ... og det er gjerne her vi troende kan slite noe hvis vi ikke er forankret i en lokal menighet.  Givertjenesten er oss gitt og vi kan forvalte den ulikt.  Jeg gjør det Gud legger på mitt hjerte - du gjør det ....

Jo, jeg skulle tro at det å være menighetsmedlem i WHC ikke er noe "enten/eller" -  og skal det være det?   Det ligger en frihet i å kunne få dele av sitt og en glede av å gi noe av sitt.  Gud bruker ingen seddelpresse til å øse over oss som tror til vårt arbeid - han bruker deg og meg - vi er Hans hender og føtter - det er og vi som bidrar til å forløse aktivitet og menighetsliv - Herren velsigner - og, jo - også her finnes det gjerne noen som våger å tukle med pengegaver - men også her - som ellers i denne tråden - skal en vokte seg vel for generaliseringer.

Hvorfor er det ca. 20 menigheter som annonserer sine møter hver helg i en by som Bergen?  Hvor mange troende som møtes uoffisielt er et ikke-etterrettlig tema, men vi får virkelig håpe at troende finner hverandre og deler av seg og sitt med hverandre.  Men - menighetsantallet - skulle ikke det egentlig ha kun vært en på hvert sted?  Hvorfor er det da ikke slik at vi, som tror, har en erfaring og en styrende holdning og enhet nok i Den Hellige Ånd til å krympe menighetsantallet nedover?  Har det noe å gjøre med at vi er umake; vektlegger umake; trives og er trygg med umake; trives med umake "stil", som Jensen kaller det o.s.v. - jo, det skal bli et stort prosjekt å finne en enhet i tronrommet i evigheten med den tilsynelatende forskjelligheten som finnes blant ... troende ... på nytt fødte .... herlig frelste ... kristne ... og mang en person kan komme til å savne... ørepropper...

Kommentar #366

Oddbjørn Johannessen

190 innlegg  13478 kommentarer

På bærtur

Publisert rundt 7 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.

Som jeg har sagt til deg i mange kommentarer allerede - vi mennesker er umake.

Her er du fullstendig på bærtur, Nygaard!  Du kan da ikke sammenlikne en trådstarter i VD med en menighetspastor.  Jeg regner med at du selv ser dette når du får tenkt deg om.

Ellers:  Du har i flere kommentarer brukt begreper som "sofamenighet" og "sofakristne".  Er det ikke deg selv du omtaler da?  Om jeg har forstått deg rett, så "tilhører" du jo først og fremst amerikanske TV-menigheter, der du følger Parsley & Co fra sofakroken...

Kommentar #367

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Godt

Publisert rundt 7 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Her er du fullstendig på bærtur, Nygaard!

så var det ikke bare i hodet mitt det der ble fullstendig feil... det er kanskje det verste med denne tråden, at motivene mine blir så mistenkeliggjort, at jeg nesten begynner å tvile på dem selv. Så jeg tenker at man kanskje snart får konkludere med at siste ord er sagt. Fra min side, hvertfall.

Skrekk & gru!

Kommentar #368

Knut Nygaard

487 innlegg  6965 kommentarer

Da er vel enheten og hensikten oppnådd

Publisert rundt 7 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.

så var det ikke bare i hodet mitt det der ble fullstendig feil..

Igjen runger applausen og enheten .... med den/de ikke-troende.

Kommentar #369

Oddbjørn Johannessen

190 innlegg  13478 kommentarer

Hva mener du med det?

Publisert rundt 7 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.

Igjen runger applausen og enheten .... med den/de ikke-troende

Du må da kunne ta stilling til en konkret sak uten å trekke inn helt irrelevante momenter?

Kommentar #370

Sissel Johansen

58 innlegg  6433 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
Igjen runger applausen og enheten .... med den/de ikke-troende.

Dette er en stygg måte å argumentere på, Nygaard. Du har brukt den samme mot andre før og vil nok sikkert gjøre det igjen - når det tjener din egen sak.

Iblant tror jeg man kan være riktig så stolt over det du kaller "enheten med den/de ikke-troende".

For iblant er de troende så blendet av egen fortreffelighet at det ikke nytter å nå inn til dem. Uansett grad av urett og overtramp som begås i "Guds navn".

Stå på @nne Jensen! Ikke la deg knekke av ufine forsøk på argumentasjon!

Kommentar #371

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

"da er vel enheten og hensikten oppnådd",

Publisert rundt 7 år siden

 ... sier Ny gaard.

Og jeg kan konkludere med at han faktisk tillegger meg feil motiver, med viten og vilje. Ikke særlig imponerende av en som er "pånyfødt kristen". Og dermed er hans argumenter og evt avsluttende konklusjoner ikke noe mer "bærende" enn mine.

 

 

Kommentar #372

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

Det er ikke rart at

Publisert rundt 7 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.

Og jeg kan konkludere med at han faktisk tillegger meg feil motiver, med viten og vilje. Ikke særlig imponerende

vi vil ut av slikt, men rart at slike ikke kjenner det selv.

Nei takke meg til å være uetenfor, der det er gråt og tenners gnissel, der kan man i allefall nyte det når Gud sender en lysstråle -strål videre @nne.

Visste du forresten at @ er hentet ut fra profilbildet mitt -synonymt med å "være hos", være i Væren, vite hvem er Jeg?
Og så ta det arbeidet det er å utforske seg selv gjennom en skapelsesprosess av det beste som skjuler seg i ens indre.

Kommentar #373

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.

Og hvordan mener du det er mulig å "avstå fra" det som er menneskelig, det som er naturlig (forstår jeg deg rett?)

Jeg tror kristenliv er å tro på Jesus og følge hans bud (du skal elske din neste som deg selv). Det er ikke gjort på et blunk, men man kan da gjøre sitt beste og der man ikke strekker til, er det rom for tilgivelse. Og sånn får man det beste ut av livet. Tro på Gud og tro på det gode i menneskene :-)

Dette er grunnleggende men jeg tror det er umulig uten en personlig vekkelse fra Gud selv i oss, og som fører til erkjennesle om hvem en selv er i forholdet til denne falne verden. Samtidig har Vår Herre lagt viten i vårt hjerte og sinn om hva som er rett og galt men i oss selv utfører vi ikke rett i oss selv uten Gud som vår reelle Gud i vårt liv.

Årsaken er som sagt at vi fødes inn i en fallen syndig verden som lar seg drive av stoltheten som kommer av løgnen "Du skal slettes ikke dø men bli som Gud selv". Vi higer etter noe som er en løgn. Gud kan vise oss at fallen syndig natur er en løgn og Han kan frelse oss fra denne løgn med sannheten.  

Da vil vi kjenne ett annet fundament for grunnleggende tanker og følelser og med det erfare en annen mennskelighet som er naturlig, kalt guddommelig natur i skriften. For at det skal skje så må vi se Kristus, vi må se at Han er Jesus, altså ett sant menneske i syndig kjøds likhet.., som deg og meg men uten synd fordi Han avstod.

Avstod Han i egen kraft?

Nei, vi må tro på Guds kraft, ikke egen kraft til å avstå fra fallen syndig natur. Husk at fallen syndig natur er naturlig i seg selv når man tror en løgn og den som går for løgnen ser ikke at det er en løgn. Vi fødes inn i dette men kan frelses fra dette.

Sitat:

"Jeg tror kristenliv er å tro på Jesus og følge hans bud (du skal elske din neste som deg selv). Det er ikke gjort på et blunk, men man kan da gjøre sitt beste og der man ikke strekker til, er det rom for tilgivelse. Og sånn får man det beste ut av livet. Tro på Gud og tro på det gode i menneskene :-)

Jeg også tror på det men jeg tror det er umulig i praksis å elske sin neste som seg selv uten å følge Jesus, der Han gikk etter korsfestelsen. Uten å følge Ham helt inn kan ikke Guds Ånd bo i oss, med andre ord da er vi ikke Guds Tempel fordi vi ikke følger Ham. Det er derfor vi må tro Moses og profetene for de forteller hvor Han gikk og om frelsen fra synd etter sitt offer. Det er i og som Guds Tempel vi kan forsones dypere med Gud og det er bare der vi kan få fast føde så vi kan presentere forsoningen praktisk i denne verden for Gud som Hans barn.

Husk at du skal elske din neste som deg selv også var det praktsike mål for de ti moralske bud før den gamle pakt, under den gamle pakt og i den nye pakt. Men igjen vi kan ikke klare å elske vår neste som oss selv uten Gud og ære Ham som vår personlige Gud i vårt personlige liv. Han med oss, vi med Ham. Så vi viser i praksis om vi elsker Ham av hele vårt hjerte om vi holder de moralske bud Han ga universet og ikke de moralske bud vi setter for å ære Ham.  

Men vi må velge Ham istedet for oss selv og verdens gleder. :-)

Kommentar #374

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Kjell Bjørn Veland. Gå til den siterte teksten.

I rettferdiggjørelsen er vi helt gjort syndefrie og hellig for Gud Fader.

Men det er vi ikke i helliggjørelsen fordi der synder vi daglig, og jeg må si så sant er at jeg ikke ser at jeg har kommet så langt på denne vegen som et hellig og rett menneske.

Ja, man blir gjort rettferdige fordi man vandrer der jesus gikk i tro på denne vei, da blir man automatisk frelst fra synd om man ikke tror på lovløshetens hemmelighet. Man har smeltet sitt hjerte for Ham kontra forherdet seg imot Veien, Sannheten og Livet.

Å bli gjort hellig betyr at man er satt til side for spesielt bruk og det er man om man er gjort rettferdig. Etterhvert som man i rettferd vandrer med Ham lærer man Ham å kjenne og forsoningen blir dypere og sterkere, man vandrer i ett med Ham og ikke denne verden.

Vi skal være rene for Han er hellig, ikke noe urent er med eller i oss. 

Kommentar #375

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Kjell Bjørn Veland. Gå til den siterte teksten.

Men det er ikke slik at Gud Fader ser oss som syndfrie i oss selv, men gud fader ser oss i Jesus som om vi aldre hadde syndet

Nesten riktig det, ikke i oss selv men når vi tror og vandrer etter Frelseren ser Faderen Jesus i oss mens de som tror men ikke vandrfer etter Ham ikke ser Jesus i de.

Forskjellen er de som har Jesu tro og de som tror på Jesus. De som bare tror på faller lett for lovløshetens hemmelighet. 

Gud Fader ser Jesus i oss (fordi man har Hans tro), ikke ser Jesus og liksom setter oss inn i Ham fordi man bare tror på Ham. Vi blr freslt fra synd, ikke i synd, vi blir i sannhet frie og ikke i sannhet treller. Vi blirødre og Han Hans brødre og Han skammer seg ikke over det.

Kommentar #376

Kjell Bjørn Veland

67 innlegg  2813 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.

Vi skal være rene for Han er hellig, ikke noe urent er med eller i oss.

Hei

 

Vil det si det samme at jeg ikke er en kristen da jeg fremdeles kjenne tilbøyelighet til synd i mitt hjerte?

Kommentar #377

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

For deg? Er det Frelsen?

Publisert rundt 7 år siden
Kjell Bjørn Veland. Gå til den siterte teksten.

For meg så er det tydelig at her tales det om det som skjer i Guds hjerte og ikke noe som skjer hos meg.

Jeg blir tilregnet alt Jesus sitt, som om det skulle være mitt.

Unnskyld at jeg nok en gang tillater meg å kommentere.

2 Kor 5,17-21, 2 Kor 6,1 

Derfor, dersom nogen er i Kristus, da er han en ny skapning; det gamle er forganget, se, alt er blitt nytt!

Men alt dette er av Gud, som forlikte oss med sig selv ved Kristus og gav oss forlikelsens tjeneste, fordi Gud i Kristus forlikte verden med sig selv, så han ikke tilregner dem deres overtredelser og har nedlagt i oss ordet om forlikelsen.

Så er vi da sendebud i Kristi sted, som om Gud selv formante ved oss; vi ber i Kristi sted:

La eder forlike med Gud! Ham som ikke visste av synd, har han gjort til synd for oss, forat vi i ham skal bli rettferdige for Gud. Men som medarbeidere formaner vi eder også at I ikke forgjeves må ta imot Guds nåde. 

Kan ikke skjønne annet enn at det foregår en forherdelse her. 

Hebr 3,7-8 Derfor, som den Hellige Ånd sier: Idag, om I hører hans røst, da forherd ikke eders hjerter som ved forbitrelsen, på fristelsesdagen i ørkenen,

Hebr 3,19 Så ser vi da at det var for vantros skyld de ikke kunde komme inn.

Hebr 4,2 For det glade budskap er og forkynt oss, likesom for hine; men ordet som de hørte, blev dem til ingen nytte, fordi det ikke ved troen var smeltet sammen med dem som hørte det.

Hebr 4,6 Eftersom det altså står tilbake at nogen skal komme inn til den, og de som først fikk det glade budskap, ikke kom inn for vantros skyld,

Hebr 4,15-16 For vi har ikke en yppersteprest som ikke kan ha medynk med våre skrøpeligheter, men en sådan som er blitt prøvd i alt i likhet med oss, dog uten synd. La oss derfor trede frem med frimodighet for nådens trone, forat vi kan få miskunn og finne nåde til hjelp i rette tid. 

Kommentar #378

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Svein Nyborg. Gå til den siterte teksten.

HVORFOR lytter ikke kristne til det Bibelen sier, bare til sine egne antagelser???

Mark 15,29 Og de som gikk forbi, spottet ham, og rystet på hodet og sa: Tvi dig, du som bryter ned templet og bygger det op igjen på tre dager! 

Tre dager Svein Nyborg, og det kan fort skje men hele verden vil ikke frelses. Mange stolte og egoister vil stå imot sannheten. 

Kommentar #379

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Kjell Bjørn Veland. Gå til den siterte teksten.

Vil det si det samme at jeg ikke er en kristen da jeg fremdeles kjenne tilbøyelighet til synd i mitt hjerte?

Det er viktig å forstå hva som er synd og ikke synd. Synd er lovbrudd og skjer ikke før etter at man har latt en fristelse utvikle seg til en endring i sinnet og følelsene.

Jak 1,14-15 Men hver fristes idet han drages og lokkes av sin egen lyst; derefter, når lysten har undfanget, føder den synd; men når synden er blitt fullmoden, føder den død. 

Lønnen for fristelse og lyst er ikke død men en fullmoden synd, etter fristelse og lyst er død. Med andre ord når vi lar fristelsene styre oss til lovbrudd lever vi på ett føleri og ikke forstandig liv som bærere av Sannheten. Vi må tro Ham og vi må selv tro denne tro.

Spørsmålet er om hvem du har som ledestjerne, Jesus eller ditt kjøds hjerte. Hvilken ånd leder deg?

Jesus sier at sannheten skal gjøre oss frie (da fra lovbrudd), med andre ord så vil Hans ånd være vår ledestjerne i kjød. I da dette kjød med tro vil vi kjenne fristelser men det e rikke synd om vi ikke lar fristelsene/ apetitten styre våre valg. Vi må tro på Guds kraft i oss, Han i oss, Livet og Veien. Sannheten er tydelig på denne vei.

Husk at Jesus lotseg friste og om Han gjorde det måtte Han kjenne tilbøyelighet i sitt menneskehjerte, for uten det ingen fristelse.

Kommentar #380

Kjell Bjørn Veland

67 innlegg  2813 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.

Derfor, dersom nogen er i Kristus, da er han en ny skapning; det gamle er forganget, se, alt er blitt nytt!

Ja den har du i jesus, men ikke i deg selv!

Kommentar #381

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

Da er det ett som mangler -

Publisert rundt 7 år siden
Kjell Bjørn Veland. Gå til den siterte teksten.

Ja den har du i jesus, men ikke i deg selv!

bli din mester :-) -gå bort fra tro til kjennskap.

Kommentar #382

Kjell Bjørn Veland

67 innlegg  2813 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Svein Nyborg. Gå til den siterte teksten.

bli din mester :-) -gå bort fra tro til kjennskap.

Jeg forholder meg til Guds levende ord og der er der ingen håp for det skapte mennesket.

Om de tror de skal klare seg selv på noe vis, vi er fullstendig avhengig av vår skaper, for å kunne leve et liv her på denne jord, om en sier ja eller nei i sitt hjerte til den frelse som fortelles i hans ord bibelen.

Hvis du ikke klare å tro på at vi er skapt av noe støv av denne jord, ved en all mektig person som vi kaller vår Gud Fader, så vil du heller aldri forså hvorfor du er skapte til denne verden.

Kommentar #383

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Les #379 og de andre en gang til.

Publisert rundt 7 år siden
Kjell Bjørn Veland. Gå til den siterte teksten.

Ja den har du i jesus, men ikke i deg selv!

Verset skriver: "Derfor, dersom nogen er i Kristus, da er han en ny skapning; det gamle er forganget, se, alt er blitt nytt!"

Du skrev:

"For meg så er det tydelig at her tales det om det som skjer i Guds hjerte og ikke noe som skjer hos meg.

Jeg blir tilregnet alt Jesus sitt, som om det skulle være mitt."

Om du da leser det jeg skrev og hva Paulus skrev så ser du at hverkejeg eller han skriver om hva selvet kan men troen kan i oss. Gud i oss og Han gjør i oss. Han gir nytt hjerte o nytt sinn i oss, ja en helt ny ånd også. Det fornekter du her og tror ikke på Ham, sier du ikke kan/ eller vil dø fra din falne natur og med det tror du heller på frelst i synd/ lovløshetens hemmelighet.

Vel, da fornekter du Frelseren og frelsen.

Kommentar #384

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

100% enig her men

Publisert rundt 7 år siden
Kjell Bjørn Veland. Gå til den siterte teksten.

Jeg forholder meg til Guds levende ord og der er der ingen håp for det skapte mennesket.

Om de tror de skal klare seg selv på noe vis, vi er fullstendig avhengig av vår skaper, for å kunne leve et liv her på denne jord, om en sier ja eller nei i sitt hjerte til den frelse som fortelles i hans ord bibelen.

Hvis du ikke klare å tro på at vi er skapt av noe støv av denne jord, ved en all mektig person som vi kaller vår Gud Fader, så vil du heller aldri forså hvorfor du er skapte til denne verden.

du legger noe annet inn her enn det jeg tror på. Forskjellen på deg og meg her er at du tror du ikke kan frelses fra synd men i synd.

Du tror altså at du aldri blir levende fri fra deg selv, det fordi fallen syndig natur er deg og du tror du bare er det i støvet. Du tror da at du er skapt perfekt fallen og syndig men det er en fundamental løgn løgnen i oss krever at vi tror på. Gud forteller at Eva danderte tanker og følelser rundt en løgn som gjorde at hun fattet en annen herre i sitt liv. Det kan vi frelses fra men ikke uten Jesu offer og Hans rettferdighet, ved Guds kraft i oss.

Joh 8,32 og I skal kjenne sannheten, og sannheten skal frigjøre eder.

Om vi tror sannheten er ikke løgnen i oss, med andre ord har ikke løgnens far grep i våre følelser og sinn. Vårt fundament for tanker og følelser bygger på noe annet enn løgner. Guddommelig natur, ja Guds kjærlighet. Det er ikke noe vi selv har fundert på og selv oppdaget til egen ære men Guds kjærlghet via korset gitt oss, Kristi rettferdighet. Se på Gud, mennesket Jesus som står ovenfor sin likeverdige bror Simon Peter og tro Hans sanne offer og vei. 

Kommentar #385

Bjørn Erik Fjerdingen

124 innlegg  7334 kommentarer

Jesus frelser de som tror på Han

Publisert rundt 7 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.

Om du da leser det jeg skrev og hva Paulus skrev så ser du at hverkejeg eller han skriver om hva selvet kan men troen kan i oss. Gud i oss og Han gjør i oss. Han gir nytt hjerte o nytt sinn i oss, ja en helt ny ånd også. Det fornekter du her og tror ikke på Ham, sier du ikke kan/ eller vil dø fra din falne natur og med det tror du heller på frelst i synd/ lovløshetens hemmelighet.

Vel, da fornekter du Frelseren og frelsen.

Det samme har jeg kommet fram til Opheim.  Svein er ikke en troende kristen.  Hans tro er noe annet.

Jeg som andre kristus troende setter vår lit til Jesus.  Han som kom for å frelse oss syndere.

Jeg stoler på Jesus som min og som de troendes frelser. 

Kommentar #386

Sigmund Voll Ådnøy

134 innlegg  1622 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.

Jeg har og fulgt med på hvordan menigheten ved grundig undervisning istandsettes til å "gå over Jordan og innta landet."

Takk for redegjørelse om hvor du står.

Du vet sannsynligvis mer om denne megaforsamlingen enn det jeg gjør. Jeg har likevel fått med meg tilstrekkelig av negativ informasjon om Rod Parsley til å forholde meg negativ til hans virksomhet. Ikke det at det ikke kan formidles noen fine ord og sanger der av og til; det kan det sikkert. Men Parsley er vel "visjonæren", "the set man" e.l.? Ut fra det jeg kjenner til, er det ikke vanskelig å slå fast at man bør holde seg unna om man vil ha mentalhygienen noenlunde i behold.

Det er ikke noe nytt for meg at du er positiv til Parsley og virksomheten hans. Du har dratt det fram i en tidligere debatt, husker jeg. Ja, ja, så er vi forskjellige. Men når du skriver det du skrev i det siterte, høres det ut som om Parsley og co. fortsatt lever på 1980-tallet. De bruker en eller annen form for bibelsk undervisning over tid for å indoktrinere folk tilstrekkelig til å gi seg helt til visjonærens visjon - på alle områder av livet.

Det at det fins mange ulike forsamlinger i Bergen ser jeg ikke noe spesielt problematisk ved. Problemet er heller at det fins enkelte som er ganske usunne. Men det fins nok mye fint i og rundt Bergen. Ser likevel noe av poenget ditt. Klart at det er fint med enhet - og også med mangfold.

Kommentar #387

Kjell G. Kristensen

78 innlegg  13843 kommentarer

Vi tror og vi tror, men det skjer ingen ting...

Publisert rundt 7 år siden
Bjørn Erik Fjerdingen. Gå til den siterte teksten.

Jeg stoler på Jesus som min og som de troendes frelser.

til slutt gir vi opp og ringer til NAF, de er der i løpet av en times tid og frelser deg. Linjen til Jesus er død, og det er ingen som svarer deg der du sitter fast i en snøfonn på fjellet.

Kommentar #388

Kjell Bjørn Veland

67 innlegg  2813 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.

du legger noe annet inn her enn det jeg tror på. Forskjellen på deg og meg her er at du tror du ikke kan frelses fra synd men i synd.

 

Forskjellen er da at jeg kjenner den onde lyst fremdeles i mitt hjerte, men det gjør ikke du.

Jeg har alt i Jesus både rettferdiggjørelsen og helliggjørelsen.

Jeg tror at Jesus har gjort alt som jeg skulle ha gjort og gjøre.

Det er mest slik som hun som skulle dø, han sa bare Jesus har gjort sitt og jeg må gjøre mitt.

Kommentar #389

Kjell G. Kristensen

78 innlegg  13843 kommentarer

Javel?

Publisert rundt 7 år siden
Kjell Bjørn Veland. Gå til den siterte teksten.

Jeg har alt i Jesus både rettferdiggjørelsen og helliggjørelsen.

Og hva bestod gjerningene i da?

Joh.17.1: Da Jesus hadde sagt dette, løftet han blikket mot himmelen og sa: «Far, timen er kommet. Herliggjør din Sønn, så Sønnen kan herliggjøre deg. 2 For du har gitt ham makt over alle mennesker, for at han skal gi evig liv til alle som du har gitt ham. 3 Og dette er det evige liv, at de kjenner deg, den eneste sanne Gud, og ham du har sendt, Jesus Kristus. 4 Jeg herliggjorde deg på jorden da jeg fullførte den gjerning du ga meg å gjøre.  5 Far, gi meg nå din herlighet, den herligheten som jeg hadde hos deg før verden ble til.

Kommentar #390

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Sofamenighet

Publisert rundt 7 år siden
Sigmund Voll Ådnøy. Gå til den siterte teksten.

Ut fra det jeg kjenner til, er det ikke vanskelig å slå fast at man bør holde seg unna om man vil ha mentalhygienen noenlunde i behold.

Så lenge man ikke engasjerer seg i "visjonen" og bare får med seg "bruddstykker" fra sofaen, så er det vel ikke noe fare for mentalhygienen :-)

Jeg hører prekener fra OKS, i ny og ne. Godt for sjel og ånd og så hjelper det på å ikke se alt "tilbehøret", for det er noen ganger (ikke alltid) litt merkelig :-D Sett fra mitt ståsted.

Kommentar #391

Sigmund Voll Ådnøy

134 innlegg  1622 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Så lenge man ikke engasjerer seg i

Det er forskjell på OKS og Rod Parsleys menighetssammenheng. Og så er det forskjell på Knut Ny gaard og deg. "Sofakristen" eller ikke - han ser iallfall ut til å være preget av visjonen "over there".

Det jeg tok for meg i min kommentar, var nettopp ikke "tilbehøret", men mer grunnleggende kjennetegn ved Parsley og co sin virksomhet. OKS kan ha liknet en gang i tida, på visse punkter, men foretok (iallfall i følge David Åleskjær og flere andre) en stor endring på viktige områder.

Parsley ser for meg ut til å ha en "Moses"-funksjon. Derfor brukte jeg uttrykket "set man" (ref. Jonathan David).

Kommentar #392

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Kjell Bjørn Veland. Gå til den siterte teksten.

Forskjellen er da at jeg kjenner den onde lyst fremdeles i mitt hjerte, men det gjør ikke du.

Det er en ren antagelse du krever at jeg må tro for at du skal tro det du tror. Les en gang til med åpent hjerte, og tenk nøye igjennom mulighetene.

Kommentar #393

Asbjørn Bergs1g

61 innlegg  1513 kommentarer

det er korrekt

Publisert rundt 7 år siden

riktig Sigmund...jeg tok meg friår i 06/07 og gikk bibelskole der da, og jeg kjente ikke igjen OKS fra ...tja la oss si nittitallet, vi fikk også undervisning i å avsløre psykopater i menighetsliv og teste de vi hørte på, "prøve alt" og ikke ta alt for god fisk. Ikke la oss manipulere av talere eller hva det måtte være...for meg var det godt og avslappende å sitte der et år å høre et godt budskap om nåde, etter år med kanskje sterke krav til seg selv og menneskelig krav fra andre :) 

Mest leste siste måned

Noen bør skamme seg
av
Espen Ottosen
16 dager siden / 5173 visninger
Kreftens krigsmetaforer
av
Aud Irene Svartvasmo
14 dager siden / 3711 visninger
Ingen skal leve med skam
av
Tor Håkon Eiken
15 dager siden / 1261 visninger
Nå må vi stå sammen
av
Berit Hustad Nilsen
10 dager siden / 1125 visninger
Skal vi forby det vi ikke liker?
av
Paul Leer-Salvesen
10 dager siden / 951 visninger
Hva nå, Etiopia?
av
Ragnhild Mestad
3 dager siden / 901 visninger
Ungdomsrus: Vi må handle nå!
av
Pernille Huseby
20 dager siden / 895 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere