Anne Jensen

36

Hva vet vel vi?

Publisert: 25. okt 2012

2.Tim.2:12 "Alle som vil leve et gudfryktig liv i troen på Kristus Jesus, skal bli forfulgt."

Jeg kan bare si med det samme: Jeg er ikke i nærheten en gang. Kanskje jeg har fått meg noen "verbale" slag i trynet, det er sånt som skjer i "debattens hete", men forfulgt? På ingen måte.

Jeg har registrert at det er mange frie, norske kristne som snakker forfølgelse. De "erklærer" seg forfulgt. Det skal ikke så mye til heller. Får man en litt "krass" omtale i media, så er man raskt ute med å kalle det forfølgelse. Men, "forfølgelse takker vi Gud for. Det er sånt som skjer, når man frykter Gud... Bibelen bekrefter det."

Eller når man har sendt noen lukt til helvete, og med det får sitt eget pass påskrevet... Jepp! Verbal forfølgelse. Nok en bekreftelse på det som står skrevet at "vennskap med verden, er fiendskap mot Gud".

Og for ikke å snakke om den såkalte "avkristningen av Norge", med homolover, abortlover, homofile prester og Gud vet hva. "Forfølgelse!"

Forfølgelsen kommer i mange former, sies det. Og ikke nødvendigvis den "fysiske" forfølgelsen, som de første kristne opplevde. Ja, det er godt mulig. Og jeg kimser ikke av det faktum at kristne også kan bli såret av de verbale sleivsparkene som kommer, både i media og fra dem som man omgås "der ute" i det daglige liv, og/eller diskuterer med i ulike fora.

Det er modig gjort å stå opp for det man tror på. Jeg tør det ikke, for å si det sånn. Jeg tør ikke en gang ta noe klart standpunkt. Ikke ennå, hvertfall.

Men jeg er allikevel fri til å tro på det jeg vil. Og dersom det var sånn at jeg hadde guts i meg, så kunne jeg stått åpent frem overfor de jeg kjenner (og ikke kjenner) og bekjent min tro på Jesus, uten å risikere annet enn å bli ledd av.

Men det finnes troende som risikerer langt mer enn sin egen "ære" for å bekjenne Sønnen. Det finnes kristne som blir drept for det de tror på. De skulle nok ha gitt mye for å få leve trygt, gå til menigheten hver søndag, be sine bønner i fred og ro, som den gjengse kristne "Herr og Fru Nordmann" gjør. Det finnes en annen virkelighet.

Og hva vet vel vi? Hva vet vi egentlig om forfølgelse og motstand?

Jeg fikk en video i dag, som gir et helt annet bilde av virkelig forfølgelse. Hvis man i det hele tatt orker å se den, håper jeg at man tenker seg om to ganger, før man "erklærer" seg forfulgt.

Be heller en bønn for de som virkelig blir forfulgt, de virkelige troskjempene. Og takk Gud for den friheten vi har, til å tro og mene det vi vil og for at våre utfordringer består mest i ord,- "rett ord til rett tid".

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Aqk3NrBSq1I

"For jeg er viss på at verken død eller liv, verken engler eller krefter, verken det som nå er eller det som kommer, eller noen makt, verken det som er i det høye eller i det dype, eller noen annen skapning skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Kristus Jesus, vår Herre" (Rom.8:38-39)

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Per Søetorp

101 innlegg  2029 kommentarer

Løftet om forfølgelse

Publisert rundt 7 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.

Og hva vet vel vi? Hva vet vi egentlig om forfølgelse og motstand?

Hei Anne

Sterk video og viktig tema.  Helt enig med deg:  Vi er ikke engang i nærheten av disse talløse heltene som daglig lider tap og smerte for sin tro. 

Hva vet vel vi, trygge velstandskristne som kaller oss forfulgte bare når vi ikke oppnår den ros og anerkjennelse vi synes vi fortjener.  Jeg blir stum.  Samtidig blir jeg grepet av nød for våre medsøsken som trenger vår støtte og våre bønner.

Noen av de følgende tanker skrev jeg for noen år tilbake for et misjonsmagasin (PYM):

Bibelen lover oss med all tydelighet at ikke bare noen, men alle som vil leve gudfryktig i Kristus Jesus, skal bli forfulgt. (2Tim.3:12).  Han har aldri lovet sine etterfølgere noen dans på røde roser her nede - tvert imot burde vi være forberedt på lidelser.  Og da mente Han ikke av den selvpåførte sorten som kun skyldes vår egen dumhet og uviselighet.

Det første Gud viste apostelen Paulus var ikke hvor mange menigheter han skulle starte. Heller ikke hvor etterspurt han ville bli og hvor store møtehonorarer han ville få, men hvor mye han skulle lide for Jesunavnet.

I den første kristne tid ble dette ansett som den største ære – å få ta del i vanæren ved å identifisere seg selv med navnet Jesus. Den samme lidelsen som Mesteren selv gjennomgikk her nede, og som kuliminerte i påskens evangelium, ble sett på som den ultimate identifikasjon med Herren selv.

Idealet har tydeligvis blitt radikalt forflyttet fra dette og til å bli mest mulig akseptert, likt og forstått av alle. ”Kommunikasjon” heter det visst på fagspråket. Men oldtidens martyrer kalte en spade for en spade. Det fikk de også betale for.

Det er merkelig stille blant dagens såkalte vekkelsesmenigheter for tiden. Har djevelen dratt på ferie? Eller kan det være at han har skammelig lite å gjøre med å holde tilbake den livskraft som kan forvandle menneskers liv, fordi så få er villige til å være bærere av den?

I vår egen tid og i vårt eget land har vi fra tid til annen sett hvordan uviseligheter og unødige provokasjoner utført av kristne har fremkalt negative reaksjoner, både i media og hos folk flest. Dette har man nok iblant litt urettmessig og overdrevet kalt for forfølgelse. Samtidig har andre utvilsomt måttet betale en høy pris for bare å nevne hva Guds klare ord sier.  Det er alltid verst for den det gjelder - uansett hvilken form forfølgelsen kommer i.

Men til tross for all motstand som ytre sett kan skyldes høyst rasjonelle, politiske, menneskelige og kommunikasjonsmessige faktorer, er det ingen tvil om at forfølgelse av kristne i bunn og grunn er av åndelig karakter. Forfølgelse omfatter alt fra utfrysninger, boikott og kalde skuldre fra medsøsken, og til fysisk tortur og frihetsberøvelse av totalitære, sekulære myndigheter. Satan har ingenting imot religion, men han hater "salvelsen" – den sannhetsånd og overbevisningskraft som vitner om det levende og befriende evangeliet.

Navnet ”kristne” er avledet av Kristus, som betyr "Den Salvede". Dersom dette fortsatt er et navn vi mener å bære med rette, er det ingen grunn til at vi skal vente oss noe annet og mindre dramatisk enn det våre medsøsken opplever i andre deler av verden:  Forfølgelse – men også en mektig vekkelse og vekst for Guds rike!

Kommentar #2

Asbjørn Bergs1g

61 innlegg  1513 kommentarer

jeg har tenkt

Publisert rundt 7 år siden

Hei Anne

Jeg har tenkt litt over det siden jeg for en tid siden refererte akkurat til det. 2. timoteus 3.12 for å gjøre en korrigering. I 1.tim 2 skriver Paulus ...."be for konger og alle som er i høye stillinger, så vi kan leve et stille og rolig liv i all gudsfrykt og ærbarhet"  .....et stille og rolig liv bærer ikke preg av at man SKAL bli forfulgt, et utsagn som i ungdommen skapte noe problem for meg i og med at jeg ikke hadde særlig av forfølgelser ala de første. Noe annet er at de ble forfulgt, men i ungdomme var dette for meg et utsagn som nesten skapte tros problemer siden jeg som nevnt ikke hadde forfølgelser ala de første. Kanskje det kan være andre ting her i disse brevene vi ikke har fått med oss, eller misforstått.

Det vi vet er at 2. timoteus blir forfattet ut fra en speisiell situasjon:  Paulus sitter i fangeskap i Rom når han skriver til Timoteus, et ganske personlig brev. Jeg tenker at utsagnet også bærer preg av dette/altså situasjonsbetinget.

Det gir også en noe vedmodig, nostalgisk følelse og lese dette brevet...det er som tiden løper ut for Paulus, det er som brevet er skrevet i hast.  I dette brevet snakker han til sin unge venn og gir råd og veiledninger, advarer mot det kommende frafall og til slutt avskjedsord til Timoteus....det er som han vet at slutten er kommet, han har stridd den gode strid, fullendt løpet, bevart troen og nå ligger rettferdighetens krans rede for han og venter på han....men han har et håp om å se sin unge venn og medarbeider Timoteus igjen før han drar, og ber han Skynde seg å komme å besøke han.......

Tidspunktet når er litt usikkert, men som romersk statsborger ble Paulus halshogd, ikke korsfestet slik Peter ble, som var jøde......

Kommentar #3

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Jeg vet om minst en grunn

Publisert rundt 7 år siden
Per Søetorp. Gå til den siterte teksten.

Navnet ”kristne” er avledet av Kristus, som betyr

til at du og andre kristne ikke kommer til å oppleve den type forfølgelse, som filmen viser. Du bor i et fritt land, og du har Norsk Lov i ryggen. Du er fri til å forkynne, fri til å tro det du vil, fri til å be for syke, fri til å sende folk "lukt til helvete".

Vold er så utrolig primitivt. Og selv de mest "fanatiske" ateister, vil jeg tro sier seg enig i det. De kommer aldri til å denge løs på deg, bare fordi du bekjenner Jesus som Herre, eller for at du i det hele tatt er kristen. Ateistene, i den grad de har en "kamp" mot det som er bibelsk, så tar de den på et helt annet "plan" enn med vold.

Men det finnes da også kristne i Norge, som har blitt drept for sin kristne tro og det finnes kristne som må døpe seg i hemmelighet, for å unngå å få bank av "mobben", i religionen som de konverterte fra.

Men jeg er sterkt uenig med deg, dersom du mener at man kan forvente å bli banket for at man er kristen, her i Norge. Møte motstand, ja. Men jeg tror det skal en drastisk "retur" til for det moderne og opplyste Norge, for at kristne skal bli banket opp og forfulgt.

Uansett, så vet nok du mer om dette enn meg. Men selv om du ikke skulle bli fysisk forfulgt, så tviler jeg ikke på at du har Gudsfrykt. Jeg mener Gudsfrykt viser seg i måten man (som kristen) henvender seg til andre mennesker.

Mvh

Kommentar #4

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Asbjørn Bergs1g. Gå til den siterte teksten.

.....et stille og rolig liv bærer ikke preg av at man SKAL bli forfulgt, et utsagn som i ungdommen

Vet ikke om du har sett filmen, men der var barn og ungdommer som ble angrepet på vei hjem fra skolen. Det var hjem som ble knust, kirker som ble brent, barn som stod frem og sa at de "ved Guds nåde hadde overlevd". Jeg blir helt satt ut.

Det er ikke snakk om at de har hatt de store "hellig ånd møter", ingenting som tilsa det. De er bare kristne, går på kristne skoler, går i kirken, lever stille og rolige liv.

Så, jeg vet ikke.

Men jeg tror vi trygt kan konstatere at i Norge kommer ikke dette til å skje. Da må det hvertfall drastisk tilbakegang til, for det morderne, opplyste samfunn.

Men ikke dermed sagt at det ikke finnes folk som vil den kristne tro til livs. Men de tyr ikke til vold. Om det i det hele tatt finnes noen som kunne finne på å banke deg opp, fordi du er en kristen, så er det hvertfall svært få av dem.

Kommentar #5

Lilli Spæren

172 innlegg  2067 kommentarer

Vi velsignes med kristne flyktninger i Norge idag

Publisert rundt 7 år siden

De har noe å formidle til oss velfødde, kristne nordmenn. Noe som vi har glemt, nemlig en sann og livskraftig tro.

Forfølgelse gjør at "tros-brannen" spredes, som i nytestamentlig tid, og det er et kall til oss om å slutte oss til.

 

Kommentar #6

Kjell G. Kristensen

86 innlegg  13843 kommentarer

Tenker for mye

Publisert rundt 7 år siden

Og forstår for lite? Bibelen har fra oppstart av (uansett hvor du finner begynnelsen hen) en egen agenda for de "utvalgte" (i Kristus) og er meget godt omtalt i Åp. som de 144 000. Det lar seg gjøre og lese Åp.20. og noen vers i begynnelsen der hvor det står om akkurat disse. Også Matteus forteller om disse som holder ut helt inntil enden Matt 24,13 - så skal evangeliet forkynnes.

Forfølgelsen av disse skjer i verdens siste 10 dager, Åp 2,10 - Dan 1,12

Kommentar #7

Daniel Hisdal

57 innlegg  2194 kommentarer

Anne Jensen skriver:

Publisert rundt 7 år siden

Og for ikke å snakke om den såkalte "avkristningen av Norge", med homolover, abortlover, homofile prester og Gud vet hva. "Forfølgelse!" (Sitatfunksjonen funker ikke her på jobben...)

Det du skriver her har mye med avkristningen av Norge å gjøre. La det være sagt. Dette er ikke "såkalt avkristning", men avkristning. Men foreløpig er det riktig at vi på dette plan (og gjerne ikke noe annet heller) kan regne oss som forfulgte i Norge.

Når det er sagt, sier det seg selv at man nødvendigvis ikke kan bli forfulgt på samme måte i Norge som f.eks i Egypt eller Nigeria. I Norge kommer det nok til å bli langt mer på det akademiske plan. At man rett og slett blir sparket og latterliggjort (akademisk drap) fordi at man ikke har lov til å fremme de verdier Gud har gitt oss. Dette kan være alt fra om en biologilærer nekter å undervise ensidig om evolusjon til at en lege nekter å gjennomføre en abort. Dette siste har det jo allerede vært mye snakk om.

 

Kommentar #8

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Det forgår ingen avkristning i Norge, nå må dere snart begynne å våkne opp.

Kommentar #9

Per Søetorp

101 innlegg  2029 kommentarer

Motstand og frihet under ansvar

Publisert rundt 7 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.

Men jeg er sterkt uenig med deg, dersom du mener at man kan forvente å bli banket for at man er kristen, her i Norge. Møte motstand, ja. Men jeg tror det skal en drastisk "retur" til for det moderne og opplyste Norge, for at kristne skal bli banket opp og forfulgt.

Hei Anne

Nå kan jeg ikke se at jeg skal ha påstått at man uten videre kan forvente å bli banket opp i Norge fordi man er kristen.  Heldigvis har vi en sivilisert lovgivning som beskytter oss mot denslags, noe vi kan takke Gud for. 

Det jeg gjorde, var bare å sitere det samme skriftstedet fra Bibelen som du selv gjorde, fra 2Tim.3:12.  Dersom vi skal tro dette, vil det vel i sin ytterste konsekvens bety at verden ikke er noe trygt sted for Kristi etterfølgere.

Dette til tross:  Selv går jeg ihvertfall ikke rundt med paranoide tanker i frykt for å bli spyttet på og slått til blods, men takker heller for den frihet jeg får ha som kristen i et demokratisk og fritt land.   Dessuten må jeg si at jeg aldri har hatt særlig sansen for bevisst å fremprovosere sinte reaksjoner hos folk, under påskudd av å være "radikal for Jesus", og deretter innta offerrollen og kalle det forfølgelse.  Tros- og ytringsfrihet er et privilegium som må forvaltes med visdom og ansvar.

Og bare så det er nevnt, så anser jeg IKKE denne friheten å gjelde for å sende folk lukt til helvete!:-D  Men til å vitne frimodig om min tro og fritt praktisere bønn, lovsang og forkynnelse innenfor anstendige rammer - ja.

Men som du er inne på, kan "returen" også her i vårt eget lille land fort melde seg før man er klar over det.  Trygghet og fred til tross:  Overgrep skjer stadig, og det gjelder heller ikke bare kristne.  TV-aksjonen Amnesty sist søndag er et godt eksempel på dette, som dokumenterer politisk og rasistisk forfølgelse som ikke nødvendigvis er kristent eller religiøst betinget.

Kommentar #10

Asbjørn Bergs1g

61 innlegg  1513 kommentarer

nei

Publisert rundt 7 år siden

..jeg har ikke sett filmen, tok utgangspunkt i ditt sitat og en noe bastant formulering jeg for en tid siden ga utrykk for her....SKAL bli forfulgt..... :)

Kommentar #11

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Hei Anne

Det finnes to typer forfølgelse, Den synlige der det skjer fysisk. og den andre på det å delige planet. Forferdelig er det å bli utsatt fysisk slik som på filmen.Der merker man det bruralt og hardt. Den type forfølgelse gjør oss mer avhenige av Gud. Man vet at dette skjer begrunn av deres tro på Jesus. Det er ingen lett kamp å be om at deres fiender skal velsignes. og at de sier etter slike episoder Gud er nådig. en  æresfrykt fyller meg med stor respekt for deres tro i en slik motgang. Troen blir ofte sterkere og vekkelse bryter ofte ut i slike forfølgelser. Den andre forfølgelsen som skjer på det åndelige planet kan virke som en sval bris i forhold til den fysiske forfølgelsen. Men Faktum er men mange vil protestere mot det jeg skal skrive. Det matrialiske forfølgesen som vi i Norden fofølges av Vil bli tøffere på en annen måte. For man tilpasser seg fort verdens måte å leve på.Så man gradevis blir mindre og mindre avhenig av Gud Det begynne i se små tingene man før ba for til bønnen og kontakten med stilner mer og mer både matrialismen og tidsklemma få oss ut av sporet. ubemerket så renner oljen ut litt og litt tkl det blir tomt. og sa begyner man å vandre på den brede veien uten man selv vet dette. Det kalles for den åndelige  søvnen som Jesus advarte oss mot. vær våkne vær beredt. I den tilstanden er man gjerne ikke klar over at man er på vei til fortapelsen. Og det er jo det værste som kan skje at man beveger seg i en gråsone som lunken uten man selv merker dette. Så denne type forfølhelse nevnes ikke ofte fordi den blir så ubetydelig men jeg ska si deg noe det mange flere som vil gå fortapt av denne type fofølgelse enn Den fysiske  Det er forferdelig der og då med det fysiske man da vet man hvorfor. men det gjør man ikke ned den matrialiske forfølgelsen til man ender i fortapelsen uten å vite hvorfor. Derfor mener jeg at den åndelige forfølgelsen er farligere en den fysiske. Avhenigheten av Gud er stikkordet. Og i følge Bibelen skal det ikke bli vekkelse i endetide  men et stort frafall. og dette er jeg sikker på ko.mer på det åndelige planet der man slutter å være så avhenige av Gud. Dette er mine tanker ut i fra Bibelen og det man ser hvordan de troende lett lar seg blande med ugresset.litt surdei og forsurner hel deigen. Vær våkne for er i fødsellveene. .

Mvhh Rune

  

Kommentar #12

Per Søetorp

101 innlegg  2029 kommentarer

Hvem forfølger hvem?

Publisert rundt 7 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

Så denne type forfølhelse nevnes ikke ofte fordi den blir så ubetydelig men jeg ska si deg noe det mange flere som vil gå fortapt av denne type fofølgelse enn Den fysiske

Her kan man kanskje med rette spørre hvem det er som "forfølger" hvem..?

Enkelte ganger kan man jo nærmest oppleve seg forfulgt av pågående og innpåslitne øretutere, med hårdnakkede påstander om at alle - kristne eller ei - som ikke tror og mener som dem er på vei til fortapelsen.

Så kan det være så velment det bare vil:  Fri og bevare meg!

Kommentar #13

Mette Solveig Müller

56 innlegg  4939 kommentarer

De forfulgte

Publisert rundt 7 år siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.

Og forstår for lite? Bibelen har fra oppstart av (uansett hvor du finner begynnelsen hen) en egen agenda for de

Slik jeg leser deg her, så utelukker disse 144000 alle oss som virkelig lever i frie land uten forfølgelser fra statlige myndigheter, vil jeg tro? Vi har derimot en ytringsfrihet vi  kan benytte, for nettopp å dele all kunnskap med hverandre, slik at vårt ansvar for å få sannheten fram blir sterkere.

Jeg får det for meg at disse 144000 er mennesker som reiser seg med den nye forståelsen av bibelens egentlige innhold? Fra evighet til evighet?

Videre at denne forståelsen møter enorm motstand fra "etablert tro", slik den utøves av en statsmakt som ikke står tilbake for farriseernes, fra tekstene? "Etablert troslære" med maktutfoldelse ønsker vel aldri "ny forståelse"?

Men disse 144000 må antagelig reise seg i et muslimsk land, der deres lære blir kraftig undertrykt av statsmaktene? Fengsel og henrettelser tilhører nok det de må finne seg i for å få læren ut i verden - om da noen gidder å bry seg i vår selvsentrerte tidsalder. -

Tilhengerne av denne nye forståelsen vil nok møte sterke hindringer, ikke minst i det landet og kulturen de oppstår? Dette vil nok gjelde mange samfunnsforhold, i henhold til å bli betraktet som likeverdige borgere av landet. Kanskje spesielt innenfor kunnskapstilegnelse? De blir nok utestengt fra universitet og høyskoler, og nyter ikke samme rettigheter som andre borgere. Noen vil legge på flukt og spre sin lære.

Av hendelsene i tiden, kan vi vel "lese oss til", at likeverdet mellom mann og kvinne er en viktig faktor?

Så da er det vel bare å se seg rundt, har jeg tenkt, å finne ut hvilken minoritet dette kan passer på? Hvis vi lever i denne "endetiden", så finnes de nok der ute et sted?

De vi snakker om er nok de (Jesus i flertall) vi leser om her:

!.Tim.2.5 : "For det er en `Gud og en` mellommann mellom Gud og mennesker: mennesket Kristus  Jesus,som ga seg selv som løsepenge for alle."

vennlig hilsen mette

Kommentar #14

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Hei Per

Takker for et utredende svar)) Lurer på om du ser hva som egentlig påvirker oss i vårt samfunn i dag. Det ser ut som du vil lukke øyne for dette Per. men slik er vi har forskjellige typer syn på dette og det reapektere jeg. Jeg skriver av det som ligger i mitt hjerte  Men jeg spør deg Per Hva er troende i norden mest opptatt av penger heller Gud Heller begge deler. H a skjer ofte hvis en troende blir syk henvender den gennerelle troende til Gud først heller går man først til doktoren? Dette er reelle ting i vårt dagelige liv. Er vi egentlig så avhenige av Gkd i Norden.?

Ha en fin dag Per

Mvh

Rune

Kommentar #15

Kjell G. Kristensen

86 innlegg  13843 kommentarer

Det er nok

Publisert rundt 7 år siden
Mette Solveig Müller. Gå til den siterte teksten.

Men disse 144000 må antagelig reise seg i et muslimsk land, der deres lære blir kraftig undertrykt av statsmaktene?

en ny forståelse Mette, men de 144000 er forklart som 12 000 av alle israels 12 stammer Åp 7,4 ff. Disse er beskrevet som Kristus gjennom forståelsen av "førstegrøden" av de oppstandene (Åp.20.4) 1 Kor 15,23 - Åp 14,4. Alle israels 12 stammer innebærer hele verdens stamtavle fra fordums tid. 12 000 av hver. :-)

Kommentar #16

Per Søetorp

101 innlegg  2029 kommentarer

??

Publisert rundt 7 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

Jeg skriver av det som ligger i mitt hjerte

Hva i all verden har dette med forfølgelse som er trådens tema å gjøre?

Hold deg til saken, eller start din egen tråd.

Kommentar #17

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Jeg tror Rune har rett i at overflod er en større fare en tortur og drap for den kristne. Jeg er en ok kar, og siden jeg allerede er på vei til helvete, som en ikke troer, er jeg villig til å ofre meg slik at dere andre kommer til himmelen.

Jeg er villig til å ta deres overflod slik at dere som asketer kan finne tilbake til den rettferdige Gud.

Send meg en PM så får dere ett bankkontonr som dere kan overføre lønningen til hver måned. Hus og biler tar jeg også imot.

Gi så det gjør vondt nå dere, det er lettere for en kamel å komme gjennom ett nåløye ....

Kommentar #18

Knut Nygaard

487 innlegg  6965 kommentarer

Forfølgelse vs hån, mobbing, utfrysing o.s.v.

Publisert rundt 7 år siden

Vi har ikke forfølgelse så langt jeg vet i Norge - det nærmeste jeg selv har sett vold i forbindelse med kristne var når jeg i ungdommen var innom et møte i Hamar med Åge Samuelsen.  Dette møte var veldig sentrumsnært og veldig åpent for folk å ta seg inn og ut av.  Følgelig var det mange innom, som ellers ikke hadde vært på et møte eller i nærheten av Åge.  Det var på en lørdag og slettes ikke alle var edru.  Det endte med at en av de mer seriøst tilstedeværende fikk nok av hån og tilrop - det ble slagsmål av vanlig "hamarsingoppgjør" mens Åge ledet videre an på podiet noen få meter unna...

Men det finnes vold og mobbing av alvorlig karakter som vi ikke ser ... eller kun aner ... der barn og unge hånes for at familien er med i menighet X - og der i lokalsamfunnet er det lik generell aksept for adferd av ymse negativ karakter.  Det gir gjerne ikke status blant jevnaldrende å være synlig troende eller barn av troende.

I diverse arbeidsmiljø er det heller ikke status i det å være en kristen - en blir gjerne stigmatisert og lagt ned i en "skuff" - i noen tilfelle så mye av det kjennes som "låsing" - i eksteme tilfelle kastes "nøkkelen".

Det er ulikt hvordan enkeltmennesker takler dette, men det kan koste mye å ta til orde for at en krever vanlig medmenneskelig respekt og at en ønsker en slutt på stigmatiserende adferd.  Tror gjerne det er de fleste som tar signalene og legger seg litt skjult med sin kristne identitetsbrikke i det ordinære landskap. 

 

Kommentar #19

Kjellrun Marie Sonefeldt

227 innlegg  1504 kommentarer

Anne Jensen.

Publisert rundt 7 år siden

Tolkningsmodeller av Bibelen kan også føre til forfølgelser av kristne ved mistanke om kjetteri.

Jeg viser til min kom.41 iEr Jesus Gud? av Bjarne Løvnes.

Kommentar #20

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Ja de penga ja de penga

Publisert rundt 7 år siden

Jeg ser hva du sier, Staven. Men å definere materialisme som "forfølgelse", den ser jeg ikke :-) Jeg tenker at det kanskje ligger litt i ordet, at forfølgelse kommer utenfra. Penger og velstand kan riktignok få oss grisebortskjemt og sikkert mindre avhengige av Gud, men da er det vel bare å ... gjøre noe med det da :-D

Men apropos avhengig: Hvor avhengig er man egentlig av Gud? Det er flott å si det, LETT å si det: "Jeg hadde aldri klart meg uten Gud", men hva er det man gjør i det daglige som Gud absolutt må være med på? :-D

Derimot, dersom man har en "tjeneste", der man kanskje reiser rundt, og man har "forkynnelse" som yrke, da tror jeg nok man mer kan snakke "avhengig", for ikke å snakke om velvilje fra de ulike menighetene man besøker.

Gud er nok en "trøstens Gud" når man er langt nede, men min erfaring er at skal man ha noe gjort, så må man gjøre det selv...

Jeg lite troende! :-D

Kommentar #21

Sissel Johansen

58 innlegg  6433 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.

Og hva vet vel vi? Hva vet vi egentlig om forfølgelse og motstand?

Her finnes det kanskje ikke noe god grunn til å "vie" seg? For vi går i hver våre sko og opplever ulikt det vi utsettes for. Det er viktig å skille begreper fra hverandre og vite hva man legger i dem, men det er lite tvil om at motstand desverre fordeles nokså ulikt, her i dette livet. Noen får virkelig mer enn det som burde anses som sin del. Dette faktum bør vi kunne akseptere og vise en viss ydmykhet overfor.

Noe helt annet er det selvsagt når myndigheter fritt åpner opp for diskriminering og ulike former for avstraffelser for mennesker de ikke liker synspunktene til! Jeg må innrømme at jeg ikke orker å se vedlagte video, fordi det for meg holder å vite at noen pines og plages. Ikke bare for religiøse, men også for andre overbevisninger. For meg har dette alltid vært en skremmende tanke. Og det verset du viser til i starten av ditt innlegg, var noe jeg ofte tenkte på som barn og ungdom. Vil jeg virkelig greie å holde ut, tenkte jeg. Så synes det jo som om man ikke har noe valg - annet enn å holde ut, eller gi opp. Når en først utsettes for et hat som dette noen er utsatt for. Og enkelte synes desto mer bestemt på å greie å holde ut. De får såkalte "overnaturlige krefter". Det er jo noe man saktens kan håpe på... dersom en skulle oppleve å bli en slik skjebne til del.

Jeg tror desverre ikke hatet ligger så veldig langt under overflaten, som vi gjerne skulle like å tro. Historien har vist rikelig med eksempler på hvordan tilsynelatende "gode borgere" forvandles til kalde og kyniske bødler - gitt muligheten.

Kommentar #22

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Per Søetorp. Gå til den siterte teksten.

Og bare så det er nevnt, så anser jeg IKKE denne friheten å gjelde for å sende folk lukt til helvete!:-D

Ja, jeg satte det vel bare litt på spissen :-)

Kommentar #23

Hans-Petter Halvorsen

43 innlegg  11644 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Morten Christiansen. Gå til den siterte teksten.

Send meg en PM så får dere ett bankkontonr som dere kan overføre lønningen til hver måned. Hus og biler tar jeg også imot.

Kan jeg få litt også...? ;)

Kommentar #24

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Hei Per

Hva handler forfølgelse om egentlig. er det ikke slik at satan ønsker at vi skal holde oss borte fra Gud bli sinte på Gud Ja mange ting som vil være en faktor for forfølgelse. ikke bare det fysiske planet men det åndelige. vi er i en krig mot makter og myndiheter. ikke mot kjød og blod. derfor skal det bli stort frall. for vi tiøpasser oss verdens levemåte. det er forfølgelsen for de notdiske landrne der man ikke er heller blor så avhenihr av Gud

Ha forsatt en regnfri dag

mvh

Rune

Kommentar #25

Daniel Hisdal

57 innlegg  2194 kommentarer

...

Publisert rundt 7 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.

Det forgår ingen avkristning i Norge, nå må dere snart begynne å våkne opp

Alle som er kristne, og som kjenner Guds verdier, ser at et samfunn som går mer og mer i sekulær retning, og som liberaliseres og fjerner seg fra Bibelen, også fjerner seg fra Bibelen, og dermed fra kristendommen. Så jo, Norge er absolutt i ferd med å avkristnes.

Hva ikke-kristne mener om dette må være opp til dere som er det

Kommentar #26

Mette Solveig Müller

56 innlegg  4939 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.

en ny forståelse Mette, men de 144000 er forklart som 12 000 av alle israels 12 stammer Åp 7,4

Dine bibelstudier er uvurderlige :-) De setter saker og ting på plass. -Takk skal du ha :-)

Det fasinerende du får fram her, (i henhold til min forståelse) er at det handler om èn felles forståelse av "Guds ord", som hviler på de gamle skriftene (Pred.1).

Og at disse menneskene (144000) er representanter fra hele menneskeheten, som faktisk våger å følge Jesus, om så helt inn i døden, - for sannhetens skyld? Slik vil sannheten kunne bli en frelse for hele vår sterkt lidende menneskehet. - Har jeg da forstått deg rett? - Så maktfull og frigjørende er altså sannheten om vi våger å reise oss for den?

Jeg må alltid prøve å sette egne ord på det du skriver for å se om jeg forstår :-)

vennlig hilsen mette

Kommentar #27

Sissel Johansen

58 innlegg  6433 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Per Søetorp. Gå til den siterte teksten.

Og bare så det er nevnt, så anser jeg IKKE denne friheten å gjelde for å sende folk lukt til helvete!

Like lite rett har vi vel også til å sende noen oppover - i retning himmelen - slik jeg ser det. Med mindre vi har et mandat fra over til det?

Likevel hender det stadig - i begravelser - at presten forteller om den avdøde at h*n allerede er der oppe. Det er kanskje et trøstens ord for de etterlatte (de som selv skal opp), men jeg kan ikke unngå å tenke, når dette uttales: hvem har gitt deg, hr. prest, innsikt i hvem som skal hvor??

Kommentar #28

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Sissel Johansen. Gå til den siterte teksten.

Her finnes det kanskje ikke noe god grunn til å "vie" seg? For vi går i hver våre sko og opplever ulikt det vi utsettes for.

Helt sant. Men allikevel er jeg så frekk å påstå at den motstanden norske kristne møter, er for ingenting å regne i forhold til den forfølgelsen som vises i filmen. Det er nesten frekt, når man etter å ha lagt hodet ned for hogg, sier seg forfulgt, når man da får seg litt verbal juling.

Jeg vet at det mange ganger er vanskelig å "heise flagg" som kristen. Jeg gjør det ikke selv, selv om jeg kanskje ikke er kristen i den forstand som mange andre er. Men jeg vet at det bare er min stolthet som stopper meg. Og ikke noe fare for at jeg blir mobbet eller skjellt ut.

Jeg vet at det finnes motstand i Norge. Det er ikke alltid lett å stå for det man tror på, men det gjelder jo alle typer tro/religion, uten at det gjør alle til "ekte" og gudfryktige. Så da er spørsmålet om det er riktig at "forfølgelse" (eller manglende sådan) kan brukes som noe "mal" for om man er Gudfryktig eller ikke.  

 

Kommentar #29

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Daniel Hisdal. Gå til den siterte teksten.

Alle som er kristne, og som kjenner Guds verdier, ser at et samfunn som går mer og mer i sekulær retning, og som liberaliseres og fjerner seg fra Bibelen, også fjerner seg fra Bibelen, og dermed fra kristendommen. Så jo, Norge er absolutt i ferd med å

Når du taler om ”avkristningen” i samfunnet, så regner jeg med at du mener samfunnet generelt. Men hvordan kan vi egentlig snakke om at de som ikke kaller seg kristne, har blitt så avkristnet? Er det ikke heller vi som kaller oss kristne som burde tatt ansvaret for den såkalte avkristningen på oss?

Regjeringa får ofte skylda både for ditt og datt. Men kan vi virkelig forvente at ikke-troende skal holde på med ting som er ment for troende? Skal ikke-troende legge det til rette for troende? Er det en bibelsk modell? Er det ikke sånn at det alltid har vært troende som har forkynt evangeliet og på den måten har folket kommet til tro?

Kommentar #30

Sissel Johansen

58 innlegg  6433 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.

Jeg vet at det mange ganger er vanskelig å

I mange tilfeller handler det vel ikke bare om stolthet, tror jeg, men også egen tvil. Og det handler ikke minst om hva man legger i begreper - igjen... "kristen"... hva betyr det å være en kristen, f.eks.? Jeg tror man vil få ganske mange ulike svar hvis man tar en liten rundspørring. ;)

Selv har jeg også problemer med å proklamere at "jeg er en kristen!". Både fordi jeg sliter med å tro og fordi jeg har endel forventninger til dem som kaller seg kristne. Om det er riktig eller galt, er noe helt annet.

"På fruktene skal treet kjennes", heter det jo så fint. Og jeg tenker derfor: jeg vil heller mistenkes for å være en kristen pga. måten jeg er på... enn å selv hevde jeg er det og ikke bli trodd. Fordi mine gjerninger taler imot...

Kommentar #31

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Sissel Johansen. Gå til den siterte teksten.

"På fruktene skal treet kjennes", heter det jo så fint. Og jeg tenker derfor: jeg vil heller mistenkes for å være en kristen pga. måten jeg er på... enn å selv hevde jeg er det og ikke bli trodd. Fordi mine gjerninger taler imot...

Var en pastor som sa en gang at fruktene er til for alle andre. Så det er ikke du som avgjør om du har god frukt, men den som "spiser" av den.

Og noens frukter smaker ... högg :-D

Kommentar #32

Daniel Hisdal

57 innlegg  2194 kommentarer

Det

Publisert rundt 7 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.

Er det ikke heller vi som kaller oss kristne som burde tatt ansvaret for den såkalte avkristningen på oss?

Skal man "fordele skyld" kan man jo kanskje det: Det er de liberale kristne som sier ja til homofili, abort osv, samt de som utvanner Jesus som først og fremst står i spissen for dette. Dernest kommer selvsagt alle andre: politikere, kristne, osv

Når det er sagt:

Men uansett er det jo slik at man ikke kjemper mot makter og myndigheter...

Kommentar #33

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

?

Publisert rundt 7 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

H a skjer ofte hvis en troende blir syk henvender den gennerelle troende til Gud først heller går man først til doktoren?

Skal man ikke gå til doktor heller nå?

Kommentar #34

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Men

Publisert rundt 7 år siden
Daniel Hisdal. Gå til den siterte teksten.

Det er de liberale kristne som sier ja til homofili, abort osv, samt

Når ble Norge en menighet?

Mener du at man skal pålegge alle som ikke tror å føye seg etter en bok de ikke tror på?

Kommentar #35

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.

Skal man ikke gå til doktor heller nå?

Hei Anne

 

 

Mitt poeng med dette er enkelt, For hvis en troende blir syk heller dårlig slik at man må til sykehus, så er det mange troende som ikke henvender seg til Gud først. for Gud sier søk først Guds rike så vil få det andre i tilegg. slik er det at den første tanken kan være en bønn til vår Far om å bli helbredet heller lede oss til den rette behandlingen slik at vi kan bli ledet i trygghet, men ofte handler vi i egen kraft. Det er mitt poeng med dette, ikke at vi ikke skal gå til leger. For de er en hjelpende hånd i dårlige tider. Men søk FØRST Gud ¨Så vil velsignelsen være der den skal være, og på den måten lærer vi selv å bli mer og mer avhenige av Gud.:)

 

 

mvh

Rune

Kommentar #36

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.

Jeg ser hva du sier, Staven. Men å definere materialisme som "forfølgelse", den ser jeg ikke :-) Jeg tenker at det kanskje ligger litt i ordet, at forfølgelse kommer utenfra. Penger og velstand kan riktignok få oss grisebortskjemt og sikkert mindre avhengige av Gud, men da er det vel bare å ... gjøre noe med det da :-D

Men apropos avhengig: Hvor avhengig er man egentlig av Gud? Det er flott å si det, LETT å si det: "Jeg hadde aldri klart meg uten Gud", men hva er det man gjør i det daglige som Gud absolutt må være med på? :-D

Derimot, dersom man har en "tjeneste", der man kanskje reiser rundt, og man har "forkynnelse" som yrke, da tror jeg nok man mer kan snakke "avhengig", for ikke å snakke om velvilje fra de ulike menighetene man besøker.

Gud er nok en "trøstens Gud" når man er langt nede, men min erfaring er at skal man ha noe gjort, så må man gjøre det selv...

Jeg lite troende! :-D

Hei Anne

 

 

Er det så enkelt, hva søker vi etter hva kaver vi etter, hva bruker vi mest tid på? reelle spørmål. bruker vi mye tid foran tv skjermen som man kunne brukt for å bli bedre kjent med Gud. bruker vi mer tid på å ta oss godt ut istede for å gå lønnekameret. bruker vi gennerelt for mye tid slik at Gud får mindre og mindre plass i vårt liv, det er det jeg vil fram til. og dette kan bli en sovepute for oss. her i Norden. mange vil vel ikke erkjenne dette, men tror nok at dette stemmer med mang, problemet hoper seg opp da man gradevis har tilpasset oss den verdslige kulturen mer og mer. slik at vår tolleranse ti synd blir mindre syneligt i vårt liv. forfølgelse kan vere på flere plan hos kristne selv om verden ikke forstår hva denne forfølgelsen inneberer. men for følgelse av makter o myndigheter på det åndelige planet ligger så høyt over våre fattevner slik at man ikke reistrere den avstumpningen i vårt kristne liv. Jeg tar ikke alle kristne under samme tak, hver enkelt har et ansvar. for sitt eget liv, men dette er noe ennhver må være oppmerksom på.

 

 

mvh

Rune

Kommentar #37

Daniel Hisdal

57 innlegg  2194 kommentarer

Hæ?

Publisert rundt 7 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.

Når ble Norge en menighet?

Mener du at man skal pålegge alle som ikke tror å føye seg etter en bok de ikke tror på?

Jeg har da ikke sagt at Norge er en menighet!

Jeg bare konstaterer at avkristningen skjer, og hvem sin skyld det er. Hvorvidt kristendommen er det som er riktig for et samfunn, er selvsagt opp til den enkelte å ta stilling til

Kommentar #38

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Daniel Hisdal. Gå til den siterte teksten.

Jeg har da ikke sagt at Norge er en menighet!

Litt uklart hva du legger i begrepet "kristent" da, for det er neppe sånn at du mener at en person "kristnes" av å følge bud og regler. I så fall så er jo du litt på tvers av kristen tro. Men det er visst lett for, mange ganger.

 

Kommentar #39

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

"Sovepute", ikke forfølgelse.

Kommentar #40

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

For hvis en troende blir syk heller dårlig slik at man må til sykehus, så er det mange troende som ikke henvender seg til Gud først

Det å "henvende seg til Gud først" gjør oss ikke avhengig. Vi må fortsatt ta grep selv, gå til lege, ta medisiner osv.

Jeg skal ikke ta fra deg troen på at man er avhengig av Gud. Jeg tror Gud er med, men ikke at han løser noen problemer. Men jeg innrømmer at jeg forstår ikke bønn. Ikke den type bønn som ber om at Gud griper direkte inn hvertfall.

Kommentar #41

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.

"Sovepute", ikke forfølgelse

Hei Anne

 

 

Ok:) Men hvorfor blir det frafall når man forføre kristne med denne søvnen, det er åndskrefter som forfølger Kristne til å frata de troen  å verden blir for inntrisann å leve i kontra å leve med Jesus. hev her forført og forfulgt den kristne da ? Antikrist ? Jeg mener fremdeles at dette går på et høyere plan enn det vi er selv klar over. Så forfølgelse kan forklares på to måter. Den åndelige forfølgelsen og den  fysiske. Det er jo min mening,

For dette handler om å få troende mennesker til Falle fra sin tro med fysisk vold og trusler heller åndelige krigføringer mot oss via det matrialistiske heller tiden vi bruker på alt andre ting som opptar oss alt for mye. Dette kan få oss bort fra Gud. Men for mange troende kan dette gjerne høres dumt ut. men går man dypere inn i materien så ser man gjerne det jeg vil fram til:)

 

 

mvh

Rune

Kommentar #42

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.

Det å "henvende seg til Gud først" gjør oss ikke avhengig. Vi må fortsatt ta grep selv, gå til lege, ta medisiner osv.

Jeg skal ikke ta fra deg troen på at man er avhengig av Gud. Jeg tror Gud er med, men ikke at han løser noen problemer. Men jeg innrømmer at jeg forstår ikke bønn. Ikke den type bønn som ber om at Gud griper direkte inn hvertfall

Hei Anne

 

Da fortår du gjerne ikke tanken med dette, Det jeg mener er at det er viktig for hver enkelt troende å være avhenig av Gud. for mange ganger prøver man ting i fra denne verden først, og så oppdager man, ja jeg har jo Gud han kan jeg jo spørre om hjelp. Den siste skansen burde vert den første. Hva skjer med et barn som faller og slår seg hvem springer barnet til jo Pappa heller mamma for å få hjelp heller trøst. slik burde vert en automatic blant oss kristne. Da tror jeg det hadde vert flere velsignelser og helbredelser man fikk oppleve. Men så lenge Gud blir nr 2-3-4-og gjerne den siste vi henvender oss til så er det jo oss som ikke har Gud som pri 1. Håper du skjønner mitt poeng med dette:)

 

mvh

Rune 

Kommentar #43

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Hans-Petter Halvorsen. Gå til den siterte teksten.

Kan jeg få litt også...? ;)

Vel hvis jeg hadde hatt en kr for hver gang jeg tilbyr meg å overta "problemene" til de som mener penger er problemer ville jeg være en rik mann. Har ikke sett ei kr så langt. Det handler nok mer om å vise det "rette sinnelag" heller enn at man virkelig ønsker å leve på begrensede midler. Hvis man så ønsker så er det nok av mennesker, mer trengende enn meg, å gi pengene til.

Kommentar #44

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

For dette handler om å få troende mennesker til Falle fra sin tro med fysisk vold og trusler heller åndelige krigføringer mot oss

Jeg skjønner virkelig ikke sammenligningen mellom det å bli slått og torturert og den luksusen å ha for mye penger. Det understreker egentlig bare det jeg ville frem til i innlegget, hva vet vi?

Du møter nok sikkert motstand og mange "fristelser", men det er helt utrolig at man i det hele tatt kan finne noe "fellesnevner" for det du ser som "materialisme" og den forfølgelsen av kristne, som filmen viser.

Nå har jeg prøvd etter beste evne å forstå deg, men jeg må visst bare melde pass.

Kommentar #45

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.

Nå har jeg prøvd etter beste evne å forstå deg, men jeg må visst bare melde pass.

Han sier vel bare at blant hindringer for å bli en god kristen, og dermed også komme til himmelen, så ligger velferd og materialisme høyt. Forfølgelse og tortur har ikke gjort at troen forsvant fra Russland, tvert imot, mens i det rike vesten faller flere og flere ifra.

Dersom det å tro på Gud er det viktigste i livet, så er det å foretrekke å være en torturert kristen enn en frafallen rik.

Kan til og med være en fordel å være forfulgt for troens skyld.

Kommentar #46

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Morten Christiansen. Gå til den siterte teksten.

Han sier vel bare at blant hindringer for å bli en god kristen, og dermed også komme til himmelen, så ligger velferd og materialisme høyt. Forfølgelse og tortur har ikke gjort at troen forsvant fra Russland, tvert imot, mens i det rike vesten faller flere og flere ifra.

Jeg forstod det sånn at materialisme er "åndelig forfølgelse".  Da er det som du sier, bare å kvitte seg med pengene og problem løst.

Og faktisk fullstendig bibelsk (med mindre man gir pengene til deg :-D)

 

Kommentar #47

Daniel Hisdal

57 innlegg  2194 kommentarer

Hæ x2

Publisert rundt 7 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.

Litt uklart hva du legger i begrepet "kristent" da, for det er neppe sånn at du mener at en person "kristnes" av å følge bud og regler. I så fall så er jo du

Forstår fortsatt ikke hva det er i det jeg har skrevet som kan få deg til å skrive det du skriver. Jeg skjønner ikke hva du svarer på.

Kommentar #48

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.

Jeg skjønner virkelig ikke sammenligningen mellom det å bli slått og torturert og den luksusen å ha for mye penger. Det understreker egentlig bare det jeg ville frem til i innlegget, hva vet vi?

Du møter nok sikkert motstand og mange "fristelser", men det er helt utrolig at man i det hele tatt kan finne noe "fellesnevner" for det du ser som "materialisme" og den forfølgelsen av kristne, som filmen viser.

Nå har jeg prøvd etter beste evne å forstå deg, men jeg må visst bare melde pass

Hei Anne

 

 

Jeg forklarte dette i det første svaret til deg. At dette lå på to forskjellige plan. Den fysiske forfølgelsen er forferdelig, og i den åndelige forfølgelsen går på å frata vårt fokus på Jesus. At våre øyne vendes mer mot det verden har å tilby. Jeg leste en bok som en kineser skrev, Tror  han har skrevet 3 bøker. Han opplevde både lange og smertefulle torturer mange ganger. men når han greide å slippe fra fengslet så flyktet han fra kina. Han har vert i europa, og sett på vår velstand. og Han utalte at det å bli forfulgt fysisk var en forferdelig tøff behandling av mennesker som tror på Jesus. men han mente vi som er kristene i europa har det langt vanskeligere åndeigt, begrunn av at vår fokus blir tatt bort fra Jesus igjennom vår holdning til livet i det matrialistiske og det verden hadde å tilby. Vi hadde det langt tøffere på en annen måte. Farene ved å falle fra var så mye større i europa en den som ble fysisk forfulgt. så det er hans ord på dette. og det er også mine tanker. hva drar vårt fokus bort fra jesus ? Det å fortape sitt liv begrunn av at man elsker verden mer enn Jesus. og frafallet ble mye større i denne forfølgelsen en de som ble forfulgt fysisk, for de ble avhenige av Gud på en annen måte. en den kristne som ofte lever i en behagelig tilstand der man har lett å sovne .Men mange forstår ikke denne forfølgelsen som den åndskampen en kristen har i sitt dagelige liv.og i hvertfall ikke ateistene forstår dette. for de fristes ikke slik en troende gjør. men mange kristne forstår heller ikke at de har en åndskamp for de man tar for lett på synden heller lever i synden. men ikke misforstå for det er en del som lever uten mindre åndskamp en andre. Det løpet som en troende løper må løpes helt inn.

 

Men helt greit Anne at du ikke forstår. men man modnes i dette på veien.:)

 

mvh

Rune

Kommentar #49

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Daniel Hisdal. Gå til den siterte teksten.

Jeg skjønner ikke hva du svarer på.

ok

Kommentar #50

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Du ser virkelig ikke forskjellen, Staven? Hva du vil gi din oppmerksomhet til, fokusere på, bruke tid og krefter på,,- det er ditt valg. Jeg er med på at det sikkert kan være vanskelig å "alltid være avhengig av Gud" eller "sette Gud først", men det er like fullt bevisste valg man tar.

De forfulgte kristne i India og andre steder, har ikke valgt annet enn å tro på Gud. Og pga det blir de forfulgt.

 

 

Mest leste siste måned

Juleangst og julelettelse
av
Aud Irene Svartvasmo
23 dager siden / 1721 visninger
White Christmas
av
Hilde Løvdal Stephens
rundt 1 måned siden / 1326 visninger
Hvorfor jeg er kristen
av
Geir Tryggve Hellemo
3 dager siden / 1151 visninger
Min drøm for 2020
av
Ragnhild Mestad
19 dager siden / 1145 visninger
Hva Ari Behn åpenbart gikk glipp av
av
Leif Knutsen
23 dager siden / 1113 visninger
Storpolitikk i religionens vold
av
Ingrid Vik
13 dager siden / 815 visninger
Smiths Venner på ville veier.
av
Gerard Oord
rundt 2 måneder siden / 804 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere