Anne Jensen

36

Hva vet vel vi?

Publisert: 25. okt 2012

2.Tim.2:12 "Alle som vil leve et gudfryktig liv i troen på Kristus Jesus, skal bli forfulgt."

Jeg kan bare si med det samme: Jeg er ikke i nærheten en gang. Kanskje jeg har fått meg noen "verbale" slag i trynet, det er sånt som skjer i "debattens hete", men forfulgt? På ingen måte.

Jeg har registrert at det er mange frie, norske kristne som snakker forfølgelse. De "erklærer" seg forfulgt. Det skal ikke så mye til heller. Får man en litt "krass" omtale i media, så er man raskt ute med å kalle det forfølgelse. Men, "forfølgelse takker vi Gud for. Det er sånt som skjer, når man frykter Gud... Bibelen bekrefter det."

Eller når man har sendt noen lukt til helvete, og med det får sitt eget pass påskrevet... Jepp! Verbal forfølgelse. Nok en bekreftelse på det som står skrevet at "vennskap med verden, er fiendskap mot Gud".

Og for ikke å snakke om den såkalte "avkristningen av Norge", med homolover, abortlover, homofile prester og Gud vet hva. "Forfølgelse!"

Forfølgelsen kommer i mange former, sies det. Og ikke nødvendigvis den "fysiske" forfølgelsen, som de første kristne opplevde. Ja, det er godt mulig. Og jeg kimser ikke av det faktum at kristne også kan bli såret av de verbale sleivsparkene som kommer, både i media og fra dem som man omgås "der ute" i det daglige liv, og/eller diskuterer med i ulike fora.

Det er modig gjort å stå opp for det man tror på. Jeg tør det ikke, for å si det sånn. Jeg tør ikke en gang ta noe klart standpunkt. Ikke ennå, hvertfall.

Men jeg er allikevel fri til å tro på det jeg vil. Og dersom det var sånn at jeg hadde guts i meg, så kunne jeg stått åpent frem overfor de jeg kjenner (og ikke kjenner) og bekjent min tro på Jesus, uten å risikere annet enn å bli ledd av.

Men det finnes troende som risikerer langt mer enn sin egen "ære" for å bekjenne Sønnen. Det finnes kristne som blir drept for det de tror på. De skulle nok ha gitt mye for å få leve trygt, gå til menigheten hver søndag, be sine bønner i fred og ro, som den gjengse kristne "Herr og Fru Nordmann" gjør. Det finnes en annen virkelighet.

Og hva vet vel vi? Hva vet vi egentlig om forfølgelse og motstand?

Jeg fikk en video i dag, som gir et helt annet bilde av virkelig forfølgelse. Hvis man i det hele tatt orker å se den, håper jeg at man tenker seg om to ganger, før man "erklærer" seg forfulgt.

Be heller en bønn for de som virkelig blir forfulgt, de virkelige troskjempene. Og takk Gud for den friheten vi har, til å tro og mene det vi vil og for at våre utfordringer består mest i ord,- "rett ord til rett tid".

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Aqk3NrBSq1I

"For jeg er viss på at verken død eller liv, verken engler eller krefter, verken det som nå er eller det som kommer, eller noen makt, verken det som er i det høye eller i det dype, eller noen annen skapning skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Kristus Jesus, vår Herre" (Rom.8:38-39)

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #51

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.

Du ser virkelig ikke forskjellen, Staven? Hva du vil gi din oppmerksomhet til, fokusere på, bruke tid og krefter på,,- det er ditt valg. Jeg er med på at det sikkert kan være vanskelig å "alltid være avhengig av Gud" eller "sette Gud først", men det er like fullt bevisste valg man tar.

De forfulgte kristne i India og andre steder, har ikke valgt annet enn å tro på Gud. Og pga det blir de forfulgt.

Hei Anne

 

Jeg ser forskjellen men vi oppfatter dette på hver vår måte.

 

 

mvh

Rune

Kommentar #52

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

Men helt greit Anne at du ikke forstår. men man modnes i dette på veien.:)

Aner du hvor nedlatende du er? Det har du ingen grunn til å være, du er ikke i en posisjon hvor du kan se ned på noen. Du kan spare deg for å skryte av din frommhet og si at vi ikke forstår hvor god du er også som svar på dette innlegget.

Kommentar #53

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Morten Christiansen. Gå til den siterte teksten.

Aner du hvor nedlatende du er? Det har du ingen grunn til å være, du er ikke i en posisjon hvor du kan se ned på noen. Du kan spare deg for å skryte av din frommhet og si at vi ikke forstår hvor god du er også som svar på dette innlegget.

Hei Morten

 

 

Det er naturligt at man av og til ikke forstår:) Det er mange ting jeg heller ikke forstår men det må modnes på veien slik som mange ting i livet. Det å tro er ikke alltid like lett for alle, det også modnes på veien. Så dette var ikke en nedlatende kommentar, beklager hvis det ble oppfattet sånn. Jeg er ikke god det er ingen av oss, vi har ingen ting å skryte av men at vi kan skrive om det man tror på er viktig for hver enkelt av oss Morten slik som du selv tro på dine saker og det du brenner for. jeg skriver for det jeg tror og brenner for, og respekterer andres meninger og tro men står fast på det jeg kjenner er riktig selv om andre har andre meninger, så må jeg også modnes til å forstå hva de mener, så det er likt for alle. så dette var ikke ment som noe annet en at man kan kansje se et annet bilde senere på veien.

Du er en storebror:) Man har sine favoritter og det er greit det har jeg også ikke alle jeg er like glad i her inne men jeg respekterer de og ber for de selv om vi har ulike meninger.

 

Ha en fin dag videre Morten.:)

 

Mvh

Rune

Kommentar #54

Kersti Zweidorff

2 innlegg  2314 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.

Regjeringa får ofte skylda både for ditt og datt. Men kan vi virkelig forvente at ikke-troende skal holde på med ting som er ment for troende? Skal ikke-troende legge det til rette for troende? Er det en bibelsk modell? Er det ikke sånn at det alltid har vært troende som har forkynt evangeliet og på den måten har folket kommet til tro?

Her tror jeg du hopper til konklusjonen litt fort.

 

det er på ingen måte rart at noen kaller det som skjer i samfunnet for avkristning. Det er jo nettopp staten (repr. ved ulike regjeringer) som har holdt oppe det kristne norge ved statskirken, dåpsopplæring og tidligere krl-faget i skolen. Alle rammene vi omga oss med, var forankret i vår kristne tro og kulturarv. Nå er dette dramatisk endret - fastlegene skal heller ikke holde seg med sin egen samvittighet i abortspørsmålet lenger, så sånn ytre sett er det fullt forståelig at en viser til avkristning av samfunnet. Både innhold og rammer er borte - om en 20-30 år vil vi se den fulle virkningen av dette. Rammer i et samfunn, også økonomiske (dessverre) er av stor betydning for identitet og tilhørighet - men når det gjelder selve den kristne tro og og overføring av evangeliet til nye generasjoner og mennesker, så er det et ansvar de troende selv har - det er vi enige i.  

Kommentar #55

Kersti Zweidorff

2 innlegg  2314 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Sissel Johansen. Gå til den siterte teksten.

Jeg tror desverre ikke hatet ligger så veldig langt under overflaten, som vi gjerne skulle like å tro. Historien har vist rikelig med eksempler på hvordan tilsynelatende

Dessverre, dessverre tror jeg du har rett Sissel, og det er også mye nærmere enn vi liker å forestille oss. Enn så lenge er det ikke noe som tyder på at vi står overfor en radikal endring - men det er klokt å ikke ta noe for gitt. Visse tegn på endring er det, selv om de er subtile.

 

Kommentar #56

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Kersti Zweidorff. Gå til den siterte teksten.

Det er jo nettopp staten (repr. ved ulike regjeringer) som har holdt oppe det kristne norge

Helt riktig, og det er hva som er så galt. Staten har presset religion på individer i grov ringakt for at det er ett personlig valg. Hvis kristne ønsker å fremme kristendommen så får de arbeide for at individer velger kristendommen som sin vei og ikke ty til statstvang.

Kommentar #57

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Tull

Publisert nesten 8 år siden
Morten Christiansen. Gå til den siterte teksten.

Helt riktig, og det er hva som er så galt. Staten har presset religion på individer i grov ringakt for at det er ett personlig valg. Hvis kristne ønsker å fremme kristendommen så får de arbeide for at individer velger kristendommen som sin vei og ikke ty til statstvang.

Ingen har blitt tvunget til noe som helst i Norge.Det har stått fritt for den enkelte å melde seg ut av kirken hvis de vil det.

Du hevder et syn som gjør kristendommen til norges store ulykke.Men det er lov for deg også og åpne øynene og se hva den kristne kulturen har medvirket til av gode ting i vårt samfunn.

Når nå staten lukker opp for f.eks at islam skal likestilles med kristendom,vil vi få se hva vi har hatt,og hva vi vil få....
Til og med du vil etterhvert se hvem vei dette bærer. Da vil nok de aller fleste angre på sin motstand mot det bestående. 

Mest leste siste måned

Sårbar og synlig
av
Ragnhild Mestad
24 dager siden / 2899 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
rundt 1 måned siden / 2092 visninger
Behov for et blikk i speilet?
av
Shoaib Sultan
12 dager siden / 1108 visninger
Drømmen om tempelet
av
Joav Melchior
26 dager siden / 618 visninger
Full krise i Mali
av
Hilde Frafjord Johnson
11 dager siden / 577 visninger
Minner fra en sommerkirke
av
Anita Reitan
5 dager siden / 564 visninger
Om islam og humanisme
av
Marie Rørvik
23 dager siden / 376 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere