Tor-Olav Foss Baldersheim

76

Forskning på kontemplasjon

Det foregår veldig mye interessant forskning på de kontemplative tradisjonene og de gode effektene disse har på oss som mennesker.

Publisert: 21. okt 2012

Denne helgen leser jeg en bok som heter the Mind’s Own Physican som omhandler forskning på hvordan fysisk og mental helse påvirkes av kontemplativ/meditativ praksis. 

Selve boken baserer seg på et seminar fra 2005, der deltagerne blant annet inkluderte nobelprisvinner Dalai Lama, legen Jon Kabat-Zinn, som mer en noen annen har innført meditasjon i medisinsk behandling, Mattieu Ricard, omtalt som verdens lykkeligste mann, fader Thomas Keating og flere professorer fra medisin og psykiatri.

Effektene er meget store på mange områder og det at det underbygges vitenskapelig bør være inspirasjon for mange.

http://www.mindandlife.org/

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Pål Eggen

2 innlegg  2627 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Ja, det er spennende og godt å se at det stadig kommer mer kunnskap om dette. Innenfor nær alle religiøse tradisjoner finner man en variant grunnet på kontemplasjon. I en verden hvor sinnet fra barnsben av trenes opp til å bli en tenkemaskin, trenger vi en motsats. En metode for hvordan observere det som skjer uten å tenke ihjel observasjonen ved de assosiasjoner vi skaper oss. Vi har blitt eksperter på å tenke. Så gode er vi blitt at vi gjør det fra vi våkner til vi sovner igjen. Ja, vi tar de til og med oss inn i drømmene.

Selv har jeg ingen tvil om at veien mot fred i verden, går gjennom metodikk knyttet til det vi kaller kontemplasjon og meditasjon. Så dette er vesentlig. Derfor er det en glede å se at vitenskapen viser mer og mer interesse for dette. 

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere