Verdidebatt

Kampen om ordene

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Da var

.

Etter først å ha gitt den katolske avisen

medhold i retten til å omtale Gud som "Allah" i sine publikasjoner rettet mot ikke-engelsktalende malaysiske kristne, har avgjørelsen nå blitt satt på vent, i påvente av en anke fra landets regjering. Dommen fra høyesterett har skapt sterke reaksjoner og stor debatt i Malaysia, som har en muslimsk befolkning på rundt 60 %.

Vi leser om sakens bakgrunn på

:

"Myndighetene har truet med å stenge den katolske avisen "The Herald", og trekke tilbake dets publiseringstillatelse, så lenge redaktøren insisterer på å kalle den kristne Gud for "Allah", både i bibeloversettelser og på nett".

"Katolske ledere i landet, sammen med The Heralds sjefredaktør f. Lawrence Andrew, har hele tiden argumentert med at "Allah" er en felles oversettelse for "Gud", og at termen har blitt brukt av malaysiske kristne i mange generasjoner".

"Avgjørelsen har blitt møtt med demonstrasjoner, og avisens nettsider har siden dommen blitt hacket flere ganger, senest mandag den 4. januar. En gruppe på Facebook som protesterer mot kristnes bruk av ordet "Allah", har fått over 43 000 medlemmer siden dommen falt den 30. desember".

Stammebefolkningen i Sabah og Sarawak-provinsenes bruk av "Allah", har frem til nå ikke ført til noen form for kontroverser. Enheten i landet med betydelige kristne, hinduistiske, og buddhistiske minoriteter, trues nå altså av radikale islamister.

The Malaysian Insider skriver i dag:

"Police said they have stepped up security at all churches nationwide after one was firebombed and a failed attack on another church in the early hours of today amid a row over the use of the word “Allah” for the Christian God. Authorities are also bracing for nationwide protests by angry Muslim groups after Friday prayers".

Situasjonen kan for oss utenforstående fremstå som totalt absurd. For malaysiske kristne begynner den å bli blodig alvor.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt