Verdidebatt

17 Forslag for bedre integrering:

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg har funnet en del av forslagene i Amal Adens bok “ABC i integrering”, og endret litt på noen av disse. En del av forslagene hennes mente jeg faktisk var alt for strenge så de tok jeg ikke med. Så denne listen er selvsagt preget mer av hvordan jeg tenker.

- Kutte statsstøtte til muslimske menigheter som støtter islamisme

- Få flere psykologer til asylmottak og lære traumatiserte flyktninger at det er sunt å snakke ut.

- Alle flyktninger burde bestå norsktest og samfunnstest før de får norsk pass. Per i dag trenger de ikke snakke norsk for å få pass.

- Gi informasjon om barneoppdragelse i Norge, f.eks gi informasjon om klesplagg vi bruker her (Ull og fleece brukes ikke i varme afrikanske land f.eks)

- Presisere at sosialhjelpen er ment som midlertidig hjelp, og den også gjelder også nordmenn som ikke er i stand til å jobbe.

- Sette krav om at de som mottar sosialhjelp over tre måneder må møte opp for forefallende arbeid, skole eller kurs.

- La asylsøkerne gjøre en del av arbeidet på asylmottakene, i stedet for å leie inn folk utenfra til å klippe plen, måke snø og så videre.

- Ha en tolk som er nøytral, slik at h*n ikke er mer lojal ovenfor asylsøkeren enn Norge

- Folk som gjentatte ganger forsvinner fra asylmottakene må fengsles eller sendes ut.

- Det er viktig å opplyse kvinnene at de har mange flere rettigheter i Norge enn de ofte har i sine hjemland. Her finnes voldtektssentre, krisesentre og leger. Vitnesbyrdet hennes i en rettsal teller like mye som en manns, hun kan kjøre bil osv.

- Send menn som voldtar kvinnene på asylmottakene hjem igjen til hjemlandet

- Forklar flyktningene at om de sier noe til offentlig ansatte så har offentlig ansatte taushetsplikt. Dette begrepet er ukjent for mange flyktninger.

- Ansatte i skoler og barnehager må bruke meldeplikten om de ser at innvandrerbarn ikke får med seg mat, går med skitne klær eller blir slått. Hvis de ikke overholder meldeplikten burde de få sparken.

- Gi nødvendig informasjon til unge asylsøkere om sex, menstruasjon, kjønnslemlesting og så videre.

- Obligatorisk legesjekk av små flyktningebarn for å sjekke om kjønnslemlesting har blitt foretatt.

- Kommunene burde ikke godkjenne ny bolig for asylsøkere om begrunnelsen, eller resultatet, er at de da bor nærmere folk fra samme land som dem selv. Det hindrer integreringen. Send flere utenfor Oslo.

- Innføre strenge straffer for Khat (en del somaliske menn tygger dette, noe som går ut over familiene deres). Khat fører blant annet til personlighetsforstyrrelser,depresjon og aggresjon.

Hva tenker dere?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt